2017.01.12.

Önkéntes magyartanárokat keresünk menekült és bevándorló résztvevőink mellé!

Szeretnél önkénteskedni az új évben? Van erre heti másfél órád? Szívesen megismerkednél itt élő bevándorlókkal és menekültekkel? Lennél az önkéntes magyartanáruk?

A magyar nyelvi órák 2017 februárjától indulnának a Skills On! program részeként. A tanítás megkezdésének feltétele egy 3 napos tréningen való részvétel, melyet január 27-28-29-én tartunk Budapesten.

A felkészítés keretében a jelentkezők betekintést nyernek a magyar mint idegen nyelv tanításának alapjaiba, megismerkedhetnek az órák keretét nyújtó Skills On! programmal és résztvevőink hátterével. A képzés mindhárom napon 10:00-18:00 óráig zajlik majd, a képzésen a részvétel ingyenes.

Tanári vagy nyelvtanári tapasztalat, valamint bármilyen idegen nyelv ismerete előny, de nem feltétel. Ennél fontosabb az elhivatottság, a jó kommunikációs készség, a nyitottság, a rugalmasság és a kreatív gondolkodás. 

A képzést követően az órák heti egyszer másfél órában, kiscsoportban indulnak el Budapesten. Az órák szervezésében és logisztikájában segítünk, tankönyvet is biztosítunk. A tanítás tapasztalatait rendszeres, csoportos konzultációkon oszthatják meg egymással önkéntes tanáraink, itt új tippeket és módszereket is kaphatnak felkészült trénerünktől. Leendő önkénteseinktől kérjük, hogy az órákat legalább 2017. szeptember 31-ig vállalják.

A jelentkezési lapot ezen a linken érhetitek el január 22-ig, a jelentkezési határidőig:

https://goo.gl/forms/OtOylBwXdTGGiADP2

Minden jelentkezőt írásban, legkésőbb január 23-ig értesítünk arról, hogy bekerült-e a képzésre.

Ha további kérdésed van, írj az erzsebet.csaky@artemisszio.hu e-mail címre, vagy hívj a 06704117135-ös telefonszámon.

A program a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg.

mmia_kicsi.jpg

foto20170112.jpg

 

komment

Címkék: aktuális önkéntesség menekültek magyartanár migránsok skills on

süti beállítások módosítása