2016.12.12.

Interkulturális képzés egészségügyi területen dolgozók számára

Megtartottuk az idei első 6 napos egészségügyi képzésünket!

Az akkreditált, 14-20 résztvevő számára szervezett képzés bentlakásos formában valósult meg. A nappali programokat esténként témába vágó filmnézés, beszélgetés követte.

Az egészségügyi dolgozók naponta több tucat pácienssel, hozzátartozóval, kollégával kerülnek közvetlen kapcsolatba. A velük való kommunikáció során kialakuló félreértések, konfliktusok oka, gyakran az eltérő elvárásokhoz, forgatókönyvekhez vezethető vissza. Az ilyen konfliktusok megértésében, feldolgozásában és megelőzésében nyújtanak segítséget alapítványunk interkulturális képzései, amelyek a résztvevők önismeretének, önreflexiójának fejlesztésére irányulnak.

A „kritikus incidensek” módszertana lehetővé teszik, hogy a résztvevők saját megélt eseteiken dolgozzanak. A képzőknek az a sikerélmény, amikor azt látják, hogy a résztvevők nem csak fejlődnek, de tudatosítják is magukban saját fejlődésüket.  Néha egy kis lépés is óriási változást hoz.  Egy mosoly egész előítélet-hegyeket tud lerombolni, például roma páciensek és nem-roma magyar egészségügyi szakemberek között. A nagy út az, ahogyan eljutunk a kölcsönös félelmektől a mosolyig.

komment

Címkék: egészségügy tréning interkulturalitás interkulturális képzés

süti beállítások módosítása