2016.04.19.

Az Artemisszió is ott lesz a Szimbiózis Napok 2016-on!

A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált idén május 6-7-én rendezik meg az Auróra közösségi központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az érdeklődőket. A fesztivál az ismeretterjesztés és a sajátélményű programokon túl célul tűzi ki, hogy a jelenkori társadalmi, kulturális környezet jelenségeire és eseményeire reflektáljon, azokról értelmező módon beszéljen. Különös figyelemmel fordul a változások, az új jelenségek felfedezése, értelmezése felé.

meghivo_majus6.jpg

Az Artemisszió idén is jelen lesz! Kik vándorolnak a világban, és miért? Milyen egy gyerekmunkás élete Indiában? Hogyan hat a vízhez való hozzáférés az emberek életére a világ különböző pontjain? Mennyi egy banán valódi ára? És hogyan lehet mindebből téma matek, történelem vagy földrajz órán? A program a globális iskola témájához kapcsolódik: két globális nevelés tan­könyvünk bemutatójával összekötött ízelítő arról, hogyan vigyük be a globális kérdéseket (mint pl. migráció, klímaváltozás, szegénység vagy gyerekmunka) az iskolába, hol van ezek helye a különböző tanórákon.

A két pedagógiai segédanyag: ▪ Iskolák a változásért – Globális felelősségvállalás tantárgyi keretek között a középiskolák 9–12. osztálya számára; valamint a ▪ Same World oktatási készlet.

A résztvevők a tananyag egy részét megkapják.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@artemisszio.hu címen lehet. Az első 40 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani, és ők kapják meg a tankönyvet.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A fesztivál részletes programja elérhető itt: http://www.szimbiozisnapok.antroport.hu/

komment

Címkék: aktuális globális nevelés Same World

süti beállítások módosítása