2016.02.18.

Civil Közoktatási Platform - Nyilatkozat

oktatas3.jpgAz Artemisszió Alapítvány is részt vett a  Civil Közoktatási Platform február 16-i első találkozóján és elfogadta az itt olvasható nyilatkozatot. Fontos, hogy a Nyilatkozat nyitott,  minden oktatási civil szervezet csatlakozhat hozzá. Ha szervezeted egyetért a céljaival, 2016. február 20. 22:00 óráig e-mailben jelezheted a  tanitanek@gmail.com címre küldött levélben.

Nyilatkozat

Ötven oktatási szakmai szervezet, szakszervezet és tiltakozó mozgalom megjelent képviselői létrehozták a Civil Közoktatási Platformot (CKP). A CPK megköszöni a közoktatás érdekében felemelt szavunkat megerősítő
társadalmi szolidaritást, a szülők és a társszakmák támogatását.

- A CKP-hoz csatlakozó szervezetek támogatják a pedagógus sztrájkbizottság 25 pontos, valamint a Tanítanék Mozgalom 4 pontos követelés listáját.

- A CKP-hoz csatlakozó szervezetek nem vesznek részt a jelenlegi összetételben működő, a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztal munkájában. A CKP-hoz csatlakozó szervezetek kinyilvánítják érdekeltségüket a kormánnyal folytatott nyílt, minden érdekelt bevonásával zajló tárgyalásokban.

- A CKP-hoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot a különböző tiltakozó akciók összehangolása és koordinációja érdekében.

- A CKP-hoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot az akut problémák gyors megoldását célzó azonnali követelések összegzett listájának elkészítésére.

- A CKP-hoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot egy hosszú távú alternatív közoktatási stratégia, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet megalkotására.

A CKP várja további a közoktatásban működő civil szervezetek csatlakozását.

2016. február 16

komment

Címkék: oktatás állásfoglalás

süti beállítások módosítása