2016.01.20.

Elkészült a Globális Nevelés tanári segédkönyvünk!

tankonyv_borito.jpg

„Iskolák a változásért.  Globális felelősségvállalás tantárgyi keretek között”

Ez a tanároknak szóló kézikönyv egy nemzetközi projekt részeként jött létre, amelyben öt ország (Németország, Csehország, Anglia, Ausztria, Magyarország) civil szervezetei dolgoztak együtt három éven keresztül annak érdekében, hogy a globális szemlélet és felelősségvállalás megerősödjön az iskolai oktatásban, iskolai és iskolán kívüli programokon keresztül 

A projektről: http://www.bgz-berlin.de/en/projects-and-products/project-overview/global-fairness.html.

A könyv kész óravázlatokat tartalmaz, amelyeket matematika, magyar, történelem, földrajz, biológia és angol tárgyakban 19 gyakorló tanár dolgozott ki a középiskola 9-12. osztálya számára.  A kidolgozott feladatok érintik a társadalmi, kereskedelmi és környezeti igazságosság nagy témaköreit.  Az volt a célunk, hogy olyan kész óravázlatokat mutassunk be, amelyek az instrukciók alapján és a mellékletek felhasználásával könnyen letaníthatóak bárki számára.  Ugyanakkor kedvet akartunk csinálni minden tanárnak és tanítónak ahhoz, hogy a tantervi kereteken belül minél szabadabban kísérletezzenek a globális témák feldolgozásával. 

 Azt reméljük, hogy e kiadvánnyal sikerül meggyőznünk a tanárokat arról, hogy nincs olyan tantárgy, amelyben a globális nevelés érintette kérdéseknek ne lenne helye.

A tankönyv és mellékletei letölthetőek a www.artemisszio.hu oldalon a Kiadványaink menüpont alatt, illetve a www.iskolakavaltozasert.hu oldalon is.

Amennyiben a könyvet CD-vel ellátott könyv formátumban szeretné megkapni, töltse ki a mellékelt rendelési lapot, és küldjön az Alapítvány címére annyiszor 750 forint értékű bélyeget, ahány könyvet szeretne.

Ez a könyv nem születhetett volna meg az együttműködő iskolák támogatása és a résztvevő tanárok áldozatos munkája nélkül. Az iskolák neve, valamint szerzők és szerkesztők névsora az impresszumban olvasható. Mindnyájuknak köszönjük a bizalmat és az együttműködést

A projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával és a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium társtámogatásával valósult meg. 

komment

Címkék: oktatás aktuális globális nevelés Iskolák a változásért

süti beállítások módosítása