2015.07.01.

Olasz csapatunk Pesten

2015. február és május között négy olasz fiatalt volt lehetőségünk fogadni alapítványunknál, akik szakmai gyakorlatot végeztek különböző cégeknél.

leo_fogado.jpg

A kis csapat Sassuólóból érkezett, ami egy Padova és Bologna között található község, és arról híres, hogy bár olyan kicsi, hogy kevesen tudják róla, hogy pontosan hol van, a focicsapata az olasz első osztályban játszik. Ez olyan különleges eset, hogy erről olasz gyakornokainknak minden alkalommal el kell beszélgetni, ahányszor fociszerető emberekkel ismerkedtek meg.

Közös kiindulási helyüktől eltekintve a csapat sokszínű résztvevőkből állt. Elena antropológus volt és régi kedves partnerünknél, a Szubjektív Értékek Alapítványnál gyakornokoskodott. Francesca művészettörténész, akit az Olasz Kulturális Intézet foglalkoztatta, ahol különböző kiállítások, rendezvények szerevezésében segédkezett. A fiatal Valentina még az egyetem előtt állt és őt a turisztika érdekelte így a Studio Italia utazási iroda részlegén dolgozott, és olasz turistacsoportok Budapesti látgatásainak megszervezését segítette elő. Végül, Massimiliano marketing tanulmányaira támaszkodva egy olasz-magyar ingatlaniroda az Isaro Kft. sorait erősítette gyakornoki munkájával.

Mind a négyen nagyon elégedettek voltak a munkájukkal és a Budapesten töltött három hónappal, annyira, hogy Francesca és Valentina Pesten is maradt, Francescát az Olasz Kulturális Intézet alkalmazta, míg Valentina a vendéglátóiparban talált sikeresen munkát.

komment

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

süti beállítások módosítása