Az ételeknek, amik az asztalunkra kerülnek, történetük van. Vizsgáljuk meg őket közelebbről! Mit tanulhatunk az igazságosságról és a fenntarthatóságról egy reggeliző asztalnál?
Igen, a Klíma / reggeli során tényleg leülünk reggelizni. A különböző ételek és italok fogyasztása során megnézzük, mi a különbség a termékek között, honnan jönnek, milyen utat járnak be, és termelésük és/vagy fogyasztásuk milyen következményekkel jár nálunk vagy egy távoli földrészen. Vajon milyen hatással van mindez a klímaváltozásra, a bolygónkra, ránk?
A Klíma / reggelit 9. és 10. osztályos diákoknak ajánljuk.
A 3 órás műhely-munka az iskolában vagy az Európa Pontban valósul meg.
A program a Fejlesztés Európai Éve alkalmából, a HAND Szövetséggel együttműködve, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.