2014.07.04.

Artes - művészettel az oktatásért és társadalmi befogadásért

Az Artes projekt több szervezet nemzetközi együttműködésének gyümölcse. Közös célunk a művészet jelentőségének hirdetése az oktatás és a társadalmi bevonás területén. Ehhez szolgál eszközül honlapunk, ahol a szakemberek és érdeklődők tapasztalatot cserélhetnek, gondolatokat, újító ötleteket oszthatnak meg egymással, illetve olyan, már bevált gyakorlatok, művészeti módszerek, folyamat leírások jelenhetnek meg, melyek szabad felhasználásúak, megvalósíthatóak, továbbgondolhatóak.

artes.jpg

Az Európai Unió Egész életen át tartó Tanulás Programja keretében megvalósuló vagy már megvalósult kezdeményezések vannak a közös munka fókuszában, a fórumokon pedig igyekszünk egy élő közösséget kialakítani, mely jövőbeli együttműködések, új helyi kezdeményezések kiindulópontja lehet, szakmai kérdések, felmerülő ötletek megosztására és megbeszélésére szolgál.

A közös munka második felében szeretnénk helyi szinten segíteni a jó gyakorlatok terjedését, közösen gondolkodni szervezetekkel, trénerekkel, szakértőkkel és lelkes érdeklődőkkel az összegyűjtött gyakorlatok újrafelhasználásáról, megvalósításáról, átalakításáról.

KONFERENCIA

2014 Novemberében egy nemzetközi konferencia valósul majd meg az együttműködés keretében, ahol a magas színvonalú szakmai előadások mellett betekintést nyerhetnek a résztvevők egy-egy módszer eszköztárába is a workshopok keretén belül.

PARTNEREINK

Közreműködő partnereink a két év során:

Teatr Grodzki – Lengyelország

EST lifelong Learning Centre – Lengyelország

Mosaic art and Sound – Egyesült Királyság

Elan Interculturel – Franciaország

Fondazione Nacionale Carlo Collodi – Olaszország

Gaia Museum Outsider Art – Dánia

CSATLAKOZZ

Ha fontosnak tartod a művészet megjelenését az oktatásban és a társadalmi bevonásban, az Artes projekt neked szól! Csatlakozz az Artes közösséghez, oszd meg munkád eredményét, szólj hozzá mások ötleteihez, vagy csak gyűjts inspirációt a továbbiakhoz!

Kattints ide és regisztrálj!

KONTAKT

A projekttel kapcsolatos további információkért keresd Végh Pannit az anna.vegh@artemisszio.hu email címen.

komment

Címkék: művészet Artes

süti beállítások módosítása