2014.06.18.

Interkulturális képzések egészségügyi dolgozóknak

Az egészségügyi területen dolgozó szakemberek interkulturális kompetenciafejlesztését nagyon fontosnak tartjuk, ez volt az oka annak, hogy 2014-ben, az oktatási- és szociális területen dolgozókéhoz hasonlóan, kidolgoztuk speciális, az egészségügyi dolgozók számára kifejlesztett képzésünket. Az e területen munkálkodók nagyszámú, folyamatosan cserélődő és változatos szociális és kulturális háttérrel rendelkező emberrel kerülnek hosszabb-rövidebb ideig kapcsolatba. Munkájuk minősége közvetlen módon kihat a páciensek további életére. Ez, természetesen, nagyrészt szakmai ismeretük, gyakorlati tapasztalatuk és lehetőségeik függvénye. Ugyanakkor a betegekkel, páciensekkel és a hozzátartozókkal való viszony és kapcsolat alapvetően befolyásolja az együttműködések hatékonyságát; kihat mind a betegellátásban dolgozó, mind a páciens lelki és testi egészségére is.

együgy.jpg

A képzéseinket mindazon egészségügyi területen dolgozónak ajánljuk, akik kapcsolatba kerülnek páciensekkel, illetve aki nagyobb munkahelyi közösség tagjai (pl. orvosok, nővérek, ápolók, védőnők, pszichológusok, pszichiáterek, mentőtisztek és mentőápolók) és akik bővíteni szeretnék ismereteiket és fejleszteni kívánják készségeiket a betegekkel való kommunikáció és konfliktuskezelés területén. Így a betegellátásban közvetlenül résztvevő szakemberek mellett a kórházakban, egyéb egészségügyi intézményekben dolgozó, nem a közvetlen betegellátást végző (pl. mentős, ápoló, recepciós, szociális dolgozók, egészségügyi szakembernek tanulók) szakemberek számára is ajánlott.

A képzéseket szervezeti megkeresésre, a speciális igényekhez és lehetőségekhez igazítva, illetve akkreditált formában tartjuk. A képzési csoportlétszám 12-20 fő.

Akkreditált képzés fő adatai:

Cím: Interkulturális kommunikáció az egészségügyben

Minősítő szervezet:

1.)    Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal

Nyilvántartási szám: 5864/2014

Továbbképzési pontérték: 17

Képzés időtartama: 3*2 nap, összesen 6 nap.

Az egyes képzési alkalmak között max. 2 hetes szünetekkel.

Mit jelent számunkra az interkulturalitás?

Az Artemisszió Alapítvány interkulturális képzéseiről általában

komment

Címkék: egészségügy tréning interkulturalitás interkulturális képzés

süti beállítások módosítása