2017.08.09.

Újra önkéntes magyartanárokat keresünk Skills On! programunkba!

Várjuk jelentkezésed szeptember 25-ig, ha szívesen tanítanál magyarra itt élő menekült és bevándorló embereket heti másfél órában, 2017. októbertől.

A magyar nyelvi órák a Skills On! munkába segítő program részeként 2018 júniusáig zajlanának. A tanítás megkezdésének feltétele, hogy elvégezz egy 3 napos ingyenes tréninget. Ezt 2017. október 6-7-8-án tartjuk Budapesten. A képzés mindhárom napon 10:00-18:00 óráig zajlik majd.

Minden érdeklődőt arra kérünk, csak abban az esetben jelentkezzen, ha a tréning egészén részt tud venni. Ennek oka, hogy a három napot úgy építettük fel, hogy a jelentkezők megismerkedhessenek mind az órák keretét nyújtó Skills On! programmal és résztvevőink hátterével, mind a magyar mint idegen nyelv tanításának alapjaival. 

skilsson_krea3_2.png

A jelentkezéshez nem szükséges tanári vagy nyelvtanári tapasztalat, vagy bármilyen idegen nyelv ismerete, de előnyt jelent. Az elhivatottság, a jó kommunikációs készség, a nyitottság, a rugalmasság és a kreatív gondolkodás szintén fontos szempont.  

A képzést követően az órák heti egyszer másfél órában, kiscsoportban indulnak el 2017. október közepétől Budapesten. Leendő önkénteseinktől azt kérjük, hogy az órákat 2018. június 30-ig vállalják.

A csoportok kialakítását, az órák szervezését és logisztikáját az Artemisszió Alapítvány koordinálja, a tanításhoz tankönyvet is biztosítunk. Havi rendszerességgel csoportos konzultációkat tartunk a tapasztalatok megosztására, ahová minden önkéntes tanárunkat szeretettel várjuk, itt új tippeket és módszereket is kaphatnak tapasztalt trénerünktől.

A jelentkezési lapot ezen a linken érhetitek el szeptember 25-ig. Minden jelentkezőt legkésőbb szeptember 29-ig értesítünk, hogy bekerült-e a képzésre.

Ha további kérdésed van, írj az erzsebet.csaky@artemisszio.hu e-mail címre.

A program a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg.

mmia_282_29.png

komment

Címkék: skills on

süti beállítások módosítása