2017.05.03.

Köszönjük Lush!

A Lush Hungary már a tavalyi évben is sok segítséget nyújtott a menekültekkel végzett munkánkhoz egy olyan helyzetben, amikor kiapadni látszottak a források. Segítség nélkül sok feladatunk ellátatlanul maradt volna. Szántó Dianának, az Artemisszió elnökének köszönete.

A Lush az idén sem hagyott cserben. Charity Pot programjából 800 ezer forintot adományozott a Mira közösségi programra, amely egy nyitott és szabad tér kíván lenni. Itt külföldiek és magyarok találkozhatnak egymással, hogy közösen mutassák meg, mennyi örömforrás rejlik a sokszínűségben. Köszönjük Lush!

A pénzadomány egy olyan program számára nagyon fontos, amely közösségi adományokból kívánja fenntartani magát. De talán ennél is nagyobb ajándék volt, hogy a Lush meghívására ellátogathattunk a Londonban megrendezett Lush Summitra, mert ezen a rendezvényen nem várt és nem remélt módon kaphattunk bizonyságot arról, milyen sokféle lehet a sokféleség. 

A Summit elsőre hagyományos cégparti. Olyan éves rendezvény, ahova a kozmetikai mamut cég vezetősége meghívja a világ minden tájékáról az alkalmazottait, üzletfeleit, barátait és az érdeklődőket, hogy együtt ünnepeljék meg az elmúlt év eredményeit. Ásítanál? Ne tedd! Másodszorra a Summit már nem is tűnik olyan tradicionálisnak, és sok minden más is, mint cégparti. Inkább óriási, jókedvű, nagyon okos és nagyon jól szervezett népünnepély.

laskakaak.jpg

Több is. Olyan népünnepély, ahol a meghívottak és házigazdák együtt gondolkodnak a jövőről és a világról, amiben közösen élni szeretnénk: gyártók, eladók, fogyasztók, üzletemberek, aktivisták és civilek. Üdítő volt látni, hogy ez a közös gondolkodás nem félelemmel, hanem lelkesültséggel tölti el az embereket. Sok itt a tennivaló, de sokan vagyunk mi is, akik tenni szeretnénk. Függetlenül a társadalmi státuszunktól.

A rendezvénynek volt külön emberjogi szekciója, ahol az Artemisszió is helyet kapott a Mira program bemutatásával, de az emberjogi kérdésekről való gondolkodást ezúttal nem sajátították ki a civil szervezetek. Az üzleti élet szereplői civil és az aktivisták itt közös platformon álltak, nem a különbségeiket hangsúlyozva, hanem azt, mit tehetnek együtt a közös ügyekért. Mert ezek sora hosszú: igazságos fizetések, az egyenlőtlenségek csökkentése, migráció és menekültek jogai, gyűlöletbeszéd, idegengyűlölet, halálbüntetés, állati jogok, permakultúra, női jogok, élelmiszerbiztonság, földhöz való jog, bennszülött jogok, digitális egyenlőség, atomenergia, megújuló energiaforrások, embercsempészet… hogy csak egy pár olyan területet említsünk, ahol még sok dolgunk van.

Nézzétek meg a Summit videókat! Sokat tanulhattok belőlük a világ állapotáról és a cselekvés lehetőségeiről. Mi is sokat tanultunk. Talán a legfontosabb, amit hazahoztunk, ez az üzenet volt: „Nem vagyunk kudarcra ítélve! A metamorfózis előttünk áll. Rajtunk múlik!” Bátornak, felelősnek, formabontónak, álmodozónak lenni nem a civil szervezetek kiváltsága. Az üzleti élet szereplői sokat tanulhatunk egymástól, segíthetjük közösen a változást.

komment

süti beállítások módosítása