2016.10.19.

A PEARLS csapat Törökországban!

A PEARLS projekt nemzetközi csapata most októberben, ezúttal Törökországban, Edirnében talákozott, hogy megtervezzék a következő időszakot és véglegesítsék a jövő áprilisban Budapesten tartandó nemzetközi tanárképzés anyagát.

2016-10-18_15_41_55.jpg

A PEARLS projekt célja a korai iskolaelhagyás elleni küzdelem a résztvevő országokban  (ezek: Németország, Horvátország, Románia, Törökország és Magyarország) tanárképzéssel és különböző megtartó-támogató programok bevezetésével az iskolákban.

A támogató programok egy részét az Artemisszió Alapítvány valósítja meg partneriskolájával, a Losonci iskolával közösen. Ebben a félévben is mentorprogram indul a Vörösmarty gimnázium tanulóinak bevonásával, akik kötelező közösségi szolgálatuk keretében segítenek a Losonci suli gyerekeinek tanulmányaikban. Megismétlődik a végzés felé közeledő tanulók kompetencia felmérése és továbbtanulási orientációja is, amit a tavalyi félévben kezdtünk.

Az edirnei találkozó kivívta a sajtó érdeklődését is. A találkozót megelőző sajtótájékoztatót is tartottak a résztvevők. A tájékoztató után egész oldalas cikk jelent meg rólunk a helyi lapban.

 

komment

Címkék: oktatás Erasmus + PEARLS

süti beállítások módosítása