2016.09.12.

Te hogyan döntenél? – vitaszínház menésről és maradásról

A Víz/választó egy vitaszínházi előadás, amit különböző iskolákban mutattunk be. Mi lenne, ha a nem túl távoli jövőben Magyarországon kitartó szárazság, sanyargató aszály törne ki? Mi lenne, ha emiatt sokunknak menekülni kellene? Milyen lehetőségeink lennének?  A darab ebből a helyzetből kiindulva kínált színházi jelenetekkel tűzdelt vitalehetőséget középiskolás diákoknak, hogy a klímaváltozás következményeként felmerülő társadalmi problémákról gondolkodjanak.

vitaszinhaz_2016_06_13_30.JPG

 A program célja az lokális és globális összefüggések megértése, a kritikus gondolkodás fejlesztése volt. A diákok egy fiktív történeten keresztül lehetőséget kaptak arra, hogy valós környezeti és társadalmi folyamatokról tudásukat gyarapítsák, és ezekről kialakíthassák véleményüket. Az előadás keretei lehetőséget adtak arra is, hogy kreatív formákkal megismerkedjenek, és egy interaktív színházi élményben legyen részük.  A tanárok és a diákok visszajelzése alapján a program működött! A 15-17 éves gimnazista és szakiskolás fiatalok hihetetlen érzékenységgel és érdeklődéssel fordultak az aktuális téma felé, és aktívan közreműködtek.

vitaszinhaz_2016_06_13_10.JPG

 

vitaszinhaz_2016_06_13_11.JPG

vitaszinhaz_2016_06_13_56.JPG

A programot az InSite Drama színházi nevelési, drámapedagógus szakemberei és az Artemisszió Alapítvány interkulturális nevelési, és környezeti igazságossági szakértői tervezték. A programot az Európai Unió támogatta.

A fotókat Sztrehalet Oxána készítette az Ady Endre Gimnáziumban.

komment

Címkék: színház migráció globális nevelés Same World

süti beállítások módosítása