2016.08.11.

Önkéntes mentorokat keresünk migráns résztvevőink mellé!

Szívesen ismerkednél hazánkban élő bevándorlókkal, menekültekkel? Érdekel a történetük? Esetleg van arról tapasztalatod, hogy milyen érzés külföldön újrakezdeni az életed, vagy egyszerűen csak megtalálni a helyed? Újraindul mentorprogramunk!

bridge_uj_blog.jpg

A mentorprogram a Building Bridges integrációs program részeként valósul meg. A mentorálás során a mentor és a mentorált egy közösen kitűzött cél érdekében dolgozik együtt: legyen az a magyar nyelv gyakorlása, Budapest jobb megismerése, mindennapi, praktikus dolgokban való eligazítás vagy egyszerűen válaszadás minden olyan kérdésre, ami a magyar kultúrával, az itteni élettel, szokásokkal, furcsaságokkal kapcsolatos. A cél az, hogy a találkozások révén az itt élő bevándorlók, menekültek jobban tudjanak kapcsolódni a környezetükhöz, jobban értsék, mi zajlik körülöttük, és sikeresebben be tudjanak illeszkedni magyar társadalomba. A mentorálás rendszeres találkozások révén valósul meg: mind a rendszerességnek (heti egy alkalom), mind pedig a személyes találkozásnak fontos szerepe van a folyamatban, így azt szeretnénk kérni, hogy csak abban az esetben jelentkezz, ha valóban rá tudod szánni a mentoráltadra ezt az időt.

A mentorprogramba való bekerülés feltétele egy 3 napos mentorképzésen való részvétel, melynek dátuma szeptember 2-4., helyszíne Budapest. A három napos képzésen a részvétel ingyenes.

A jelentkezési lapot ezen a linken érhetitek el augusztus 25-ig, a jelentkezési határidőig

Ha további kérdésed van írj a terez.pataki@artemisszio-hu e-mail címre, vagy hívj a 06704117135-ös telefonszámon. A jelentkezőket augusztus 29-én értesítjük ki arról, hogy bekerültek-e a képzésre.

A Building Bridges program az UNHCR támogatásával valósul meg.

komment

Címkék: aktuális migráció menekültek mentorálás Building bridges

süti beállítások módosítása