2016.01.20.

Magyar szakiskolások a világban

Nemrég hazatértek azok a szakiskolás diákcsapataink, akik Berlinben, Lisszabonban és Granadában szakmai gyakorlati ösztöndíjon vettek részt négy hónapig.

kep3.jpeg

A Granadai csapat, amit egy cukrász, egy fodrász, egy pincér, egy recepciós és egy asztalos szakmájú diákunk alkotott, lelkesen számolt be élményeiről. Van akinek a legnagyobb élménye a szakmai fejlődéshez, volt akinek a város szépségeihez, volt akinek a spanyol bulikhoz fűződött.

berci.jpgNémetországból hazatérő csapatunkat két asztalos, egy ápoló és egy cukrász alkotta, és a munka mellett nekik is volt alkalmuk megismerni Berlint, a német kultúrát, és németül is nagyon jól megtanultak.

Portugáliában Lisszabonban, illetve az ahhoz közel fekvő Cascaisban élt és dolgozott kis csapatunk: egy kereskedő, egy masszőr, egy kozmetikus, egy pincér, és egy fodrász tanuló. Ők is remekül megállták a helyüket a külföldi környezetben, és nem mellékesen ragyogóan érezték magukat az óceánparti városban.

Januárban újra összegyűlt a három csapat az Artemisszióban, hogy beszámoljanak egymásnak és nekünk élményeikről, megmutassák fotóikat, és elmondják, hogy mi mindent tanultak, mi mindenben változtak külföldi életük során.

Most a feladatuk a visszailleszkedés Magyarországra, a megszerzett élményeknek és tudásnak a kamatoztatása itthon.

komment

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

süti beállítások módosítása