2015.11.25.

Közelebb hozzuk a migrációt a magyar kisiskolásokhoz!

Támogassa a kampányunkat!

Miért?

Magyarországon 2015-ben mindennapi beszédtémává vált a menekültügy. A kormány migrációról kialakított véleménye és politikája milliók véleményére van nagy hatással. Ebbe a politikába beletartozik az idegengyűlölet, az idegenek hibáztatása és az „ideiglenes” határzár megépítése azzal a céllal, hogy az országot „megvédjék” a menekültektől. Ez a kerítés a szimbóluma annak is, ahogy az emberek falakat húznak maguk köré.

Célunk, hogy ezeket a falakat ledöntsük.

inidegogo.jpg

Mit?

Az Artemisszió Alapítványnál kidolgoztunk két másfél órás iskolai foglalkozást, amelyek a migráció témája iránt érzékenyítik az általános és középiskolás korú gyerekeket és fiatalokat. A foglalkozások során a diákoknak lehetőségük van arra, hogy egy menekült személyes történetén keresztül tapasztalják meg a beleélés képességét, valamint felszínre hozzák és tudatosítsák előítéleteiket. Emellett a foglalkozások során az aktuális helyzetre is reflektálunk, felmérjük, hogy a résztvevők mit tudnak és gondolnak a menekültválságról, találkoztak-e a menedékkérőkkel, vannak-e félelmeik, melyek ezek, és mennyire megalapozottak.

Hogyan?

A foglalkozásokat migráns és magyar önkéntesek tartják, akik a foglalkozás előtt egy háromnapos képzésen vesznek részt, melynek során a migrációról és az nonformális oktatás alapjairól képezzük őket.

Mennyiért?

10 önkéntes háromnapos képzése, a foglalkozás megtartása 15 osztályban, valamint az iskolai program és a kampánnyal kapcsolatos szervezési költségek összesen 2200$-ba (650.000 Forintba) kerülnek.

A program költségeihez korábban a LUSH Hungary Kft. 800$-al (235.000Forinttal) járult hozzá, így a jelenlegi célunk 1300$ (382.000 Forint) összegyűjtése.

Miért mi?

Az Artemisszió Alapítvány megalakulása óta tart iskolai érzékenyítő foglalkozásokat interkulturális témákról, az elmúlt években pedig 200 önkéntes közreműködésével 300 migránsnak segítettünk abban, hogy otthon érezzék magukat Magyarországon.

Támogassa a programunkat!

Hogyan segíthet a pénzügyi támogatáson kívül?

Ha önkéntesként csatlakozna a programhoz, vagy tanárként keltette fel érdeklődését a programunk, Mikes Hannánál lehet érdeklődni a részletekről a hanna.mikes@artemisszio.hu e-mail címen, valamint a 06704117135-ös telefonszámon.

Amennyiben Ön egy szülő, aki szeretné, hogy gyermeke is részt vehessen egy ilyen programban, kérjük ajánlja az iskola figyelmébe programunkat.

komment

Címkék: támogatás képzés migráció menekültek globális nevelés ifjúsági programok

süti beállítások módosítása