2015.08.10.

Iskolák a változásért - Készül a tankönyv!

Az Iskolák a változásért projektünk egyik fő tevékenysége a globális fókusz bevitele az iskolába, a tanítás napi gyakorlatába. Ennek előkészítéseként 6 munkacsoport alakult (angol, földrajz, történelem, biológia, matek, magyar), akik a tananyagot úgy dolgozták át, hogy a globális fókusz megjelenjen, igen, még a matek órán is! A tanárok a kidolgozott terveket a tanórákon tesztelték, és a tapasztalatok alapján, egy átdolgozott és válogatott anyagból készül az új globális nevelés kiadvány. Ebben a főszerep a tanároké!

20150703_143556.jpg

2015. június 2-4. között került sor Kisorosziban az 5. tanártalálkozóra, ami egyben egy „szerkesztőbizottsági ülés” is volt. A találkozó résztvevői a munkacsoportok azon tagjai voltak, akik aktívan részt vesznek a kötet szerkesztésében: Döme Zsuzsanna (Dr. Ámbédkar Iskola, Sajókaza), Recska Félix (Tüskevár Iskola, Budapest), Solymosiné Bakcsi Vera, Németh Mária és Csordás László (Katona József Szakközépiskola, Budapest).

A három napos találkozó során a tankönyv szerkesztésének a kritériumait dolgoztuk ki, a tankönyvbe bekerülő feladatok végső válogatását végeztük el, a formai és a tartalmi követelményekről beszélgettünk, és megterveztük a tankönyv véglegesítésének az ütemtervét. Emellett a projekt során kifejlesztett társasjátékot is kipróbáltuk, ami a nagy földrajzi felfedezéseket dolgozza fel játékos formában. Köszönet érte a kreatív történelem és a földrajz tanároknak!

 

komment

Címkék: oktatás globális nevelés Iskolák a változásért

süti beállítások módosítása