2015.06.08.

Képeslapok Vámosszabadiból – 2. képeslap: Asaf, Amir és Sharif története

Január óta járunk a vámosszabadi befogadó állomásra foglalkozásokat tartani. Kéthetente eltöltünk ott egy napot, és minden alkalommal hagyunk nyomot a táborban - festett falakat, rajzokat, babzsákokat, labdákat, néhány jól sikerült játék emlékét. És persze a tábor is nyomot hagy rajtunk. Hazavisszük a hátizsákunkban, a festékfoltos cipőnkön, és hazavisszük a sok-sok történetben is, amivel találkozunk. A történetekben, amiket elmesélnek nekünk, és a történetekben, amiket ugyan nem mesélnek el, de amik mégis jelen vannak, ott vannak körülöttünk a  közös festés, főzés filmnézések során.

Ott vannak ezek a történetek a falra ragasztott rajzokban, ott vannak a fényképekben, amiket mi készítünk, és amikben szintén kicsit hazahozzuk a tábort magunkkal. De ezek a képek a mi, külső szemünkkel készülnek, rajtunk keresztül látszik át rajta a tábor.

A fotós workshoppal a körülöttünk láthatatlanul jelenlévő történetekhez szerettünk volna egy lépéssel közelebb kerülni. Kicsit jobban megismerni valakit, bepillantást nyerni a mindennapjaiba, gondolataiba néhány felvillanó részleten keresztül. Olyan részleteken át, amiket ő mutat meg, ő emel ki, és amiket így kicsit az ő szemével láthatunk.

Tíz állomást jártunk végig interjúalanyainkkal, a tábori – és a táboron kívüli életük egy-egy pillanatát fényképeztük le közösen.

A fényképekből így kirajzolódik egy-egy történet.  A második Asaf, Amir és Sharif története.

 dia1_2.JPG

dia2_1.JPG

dia3_1.JPG

dia4_1.JPG

dia5_1.JPG

dia6_1.JPG

dia7_1.JPG

Az interjút Surányi Ráchel, a képeslapot Surányi Ráchel és Eichner Hanna készítették.

logo_eu_jelmondat_ema_projekt_color.jpg

Címkék: migráció menekültek Karaván

süti beállítások módosítása