2015.02.26.

Karaván workshop belülről - szubjektív

Azt hiszem mindig nagyon különleges helyzet, ha egymásnak korábban teljesen idegen emberek egy közös ügyben egymásra találnak. Lehet bár ennek oka sokféle, de ha valami, akkor egy önkéntes projekt az egyik legjobb alkalom ilyen találkozásokra - ebben biztos vagyok.

karavan.jpg

Így történt ez Artemisszió KARAVÁN programjában is, ahol a cél nem kisebb, mint fél éven át tartó szabadidős programok szervezése és megtartása a Vámosszabadiban élő menedékkérőknek 12 lelkes önkéntes bevonásával. Ennek megalapozásaként egy 3 napos workshopot szervezett az Alapítvány a jelentkezők részére január 30- február 1 között.

Az ismerkedés- csapatépítéstől migrációra és bevándorlásra vonatkozó jogi tudnivalókon át a konkrét programokon való ötletelésig ’sok dolgunk volt’, sűrű és intenzív hétvégében volt részünk. …De azt hiszem mindenekelőtt egy nagyszerű élményben; 3 nap alatt csapattá kovácsolódtunk, sokat tanultunk a képzőktől, a meghívottaktól, és az egyéni tapasztalatainkat összeadva kialakult egy és közös tudás is az utolsó nap végére, amikor elkezdtünk konkrét programokon ötletelni.

Nekem nagyon fontos volt, hogy már az első perctől Teréz és Hanna partnerként tekintettek ránk, felismerve hogy egy projektben való önkéntes részvétel mélyen megélt elköteleződés eredménye, ami mindkét félnek lehetőség, inspiráció és motiváció is egyben.

Azt hiszem az egész csapat nevében írhatom, hogy a lelkesedésünk csak nőtt a workshop végére, és nagyon várjuk a közös munkát!

                                                                                                                                             Csányi Krisztina

A fotót Mikes Hanna készítette.

komment

Címkék: beszámoló képzés önkéntesség migráció Karaván

süti beállítások módosítása