2015.02.15.

DiverCity: Első projektbeszámoló

2015 januárjában az E+ DiverCity projekt partnerei Párizsban megtartották projektindító megbeszélésüket. A DiverCity projekt a kultúrához való hozzáférés egyenlőtlenségeire irányul, és különösen az alacsony képzettségű, társadalmi és földrajzi szempontból hátrányos helyzetű fiatalokra összpontosít.

divercity_jan.png

A DiverCity célja, hogy módszereket fejlesszen ki; hogy helyreállítsa a múzeumpedagógia innovatív tanulásban játszott meghatározó szerepét; hogy segítsen használni a kiállításokat, mint a pedagógia eszközeit társadalmunk sokszínűségének kezelésére; hogy felkészítsen új (elsősorban hátrányos helyzetű, migráns, nem múzeumlátogató) közönségrétegek fogadására és bevonására; hogy értékként mutassa meg a kulturális sokszínűséget, mint közös európai erőforrásunkat; és hogy a művészetközvetítést, mint alapvető módszert javasolja a város újrafelfedezésére, megszólítva az alacsony presztízzsel rendelkező kerületek lakóit, elsősorban a hátrányos helyzetű fiatalokat.

A párizsi projektindító találkozón megismerkedtek egymással a partnerek, megvitatták a DiverCity projekt célkitűzéseit, a keretében folyó tevékenységeket és a létrehozandó végtermékeket. Már ezen a találkozón két nagy lépést tettünk előre a projekt érdekében (jó példák és módszertani alapkövek gyűjtése), és meghatároztuk a következő hónapok munkatervét.

További információ a projekt honlapján

komment

Címkék: Divercity

süti beállítások módosítása