2014.08.04.

JOIN THE CIRCUS! Szociális cirkusz képzés

A cirkusz színes. Izgalmas. Mozgalmas. Ezért szeretik a fiatalok, és ezért szervezünk szociális cirkusz képzést ifjúsági munkásoknak és egyéb, fiatalokkal, hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó szakembernek, önkéntesnek, és animátornak!

cirkusz.jpg

A cirkuszművészetek alkalmazása a közösségépítésben korunk egyik progresszív iránya. A zsonglőrködés, egyensúlyozás, kötéltánc tanulása, gyakorlása olyan egyedi élmény, ami kimozdítja a benne résztvevőket mindennapi gondjaik közül, örömet okoz, sikerélményt nyújt. Ez segít az önértékelési gondokkal küzdőknek énképük megszilárdításában, fejleszti a koncentrálóképességet, és a hasznos kikapcsolódásra való képességet is. A közös élmény pedig megteremti a közösséget, az együttműködés, egymás tanítása és segítése pedig bizalmi viszonyokat hoz létre. A nyelvi különbségek sem jelentenek ebben akadályt, hiszen a cirkusz alapvetően nem a verbalitásra épül. Sőt, a cirkusz sokszínűsége a társadalmi diverzitást elsődleges értékként kezeli és általa, illetve a játék által integrálja egy közösségbe tagjait. A cirkuszfoglalkozások során ez a játék pedig közösségi, kreativitásra és a művészeti önkiteljesítésre ösztönző, fejlesztő játék.

A nemzetközi szociális cirkusz képzés 2014. november 15-22 között kerül megrendezésre Budapesten több szakember (Szabó Márton, Emanuele Nargi, Stefano Baracca) és helyi közösség (Pince ifjúsági klub) bevonásával.

Várjuk a jelentkezőket!

Angol nyelvű felhívás

Jelentkezési lap

komment

Címkék: aktuális művészet cirkusz tréning ifjúsági programok

süti beállítások módosítása