2014.07.04.

Alkalmazott művészet az Artemisszió Alapítványban

„Amikor a felszín mögé nézünk: mindenütt elnyomókat és elnyomottakat, osztályokat és kasztokat látunk, egy igazságtalan, kegyetlen világot találunk. A mi dolgunk, hogy egy másfajta társadalmat képzeljünk el. Meggyőződésünk, hogy ez lehetséges. A mi dolgunk hát, hogy ezt a színpad deszkáin és az életben megvalósítsuk.” - Augusto Boal

művészet.jpg

Munkánk során törekszünk a különböző emberek és csoportok közti kommunikáció és megértés elősegítésére és erősítésére, mely célokat a művészeten keresztül is igyekszünk megközelíteni, más módszerekkel egyetemben. Hiszünk benne, hogy a művészeti eszközök szolgálhatnak csatornaként a különböző társadalmi és kulturális csoportok közti párbeszédben.

Napjainkban a művészet célja nem feltétlenül korlátozódik a puszta szórakoztatásra. Kreatív folyamatok lehetőséget teremtenek a Másik bőrébe bújásra, különböző (élet)helyzetek, (társadalmi) szerepek megtapasztalására. Egy színházi csoport biztonságos terepet nyújthat a beilleszkedés, kötődés megélésére bevándorló résztvevőink számára, egy szociális cirkusz foglalkozás során szociálisan hátrányos helyzetű résztvevőink a résztvevők a ritka de erősen áhított siker élményét élhetnek meg, a kreatív média olyan csoportok számára nyújt a hozzáférést a szélesebb nyilvánossághoz, akik hangja máshogy nem jutna el a társadalom más csoportjaihoz. Többek közt ezért tartjuk fontosnak, hogy munkánkban a művészeti eszközök megjelenjenek, akár egy komplex program részeként, akár fő eszközként egy hosszabb folyamat során.

További híreink Alkalmazott művészet témakörben

komment

Címkék: művészet

süti beállítások módosítása