2014.06.18.

Interkulturális képzések oktatási területen dolgozóknak

Hogyan lehet tanárként megbirkózni a kulturálisan sokszínű osztályokkal?Hogyan lehet elősegíteni, hogy a diákok jobban elismerjék egymás kulturális identitását és értékeit? Mit kezdjünk a saját előítéleteinkkel?

Alapítványunk a megalakulása óta szervez interkulturális kompetenciafejlesztő képzéseket az oktatási és képzési területen dolgozó, dolgozni kívánó szakemberek számára. A képzéseken a résztvevők fejlesztik azon képességeiket és ismereteiket, melyek révén könnyebben és hatékonyabban tudják a saját és a diák közösségeken belüli, kulturális eredetű konfliktusaikat pozitív kimenetelűvé fordítani, saját maguk, és egymás jobb megismerése és megértése által. A pedagógusok egyrészt egy új módszert sajátíthatnak el a képzés során, másrészt megismerkedhetnek egy – a pedagógiai gyakorlatban hagyományosan a kulturális sokféleség felismeréséhez, a kultúrák egyenlőségéhez társított - tágabb értelmezési háttérrel bíró interkulturális szemléletmóddal. A képzés módszertanát és elméleti háttéranyagát az oktatási és képzési környezetbe illesztve alakítottuk ki, melyet folyamatosan, - az új szakmai ismeretekhez és a változó oktatáspolitikai rendszerhez igazodva – fejlesztünk.

interk_okt.jpg

A képzéseket szervezeti megkeresésre, a speciális igényekhez és lehetőségekhez igazítva, illetve akkreditált formában tartjuk. A képzési csoportlétszám 12-20 fő.

Akkreditált képzés fő adatai:

Cím: Interkulturális kompetenciafejlesztés iskolai környezetben

Minősítő szervezet(ek):

1.)    Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár

Azonosító szám: 957/29/2013/KOIR

Továbbképzési pontérték: 60

2.)    Felnőttképzési Akkreditációs Testület

Azonosító szám: PLB-2194

Képzés időtartama: 3*2 nap, összesen 6 nap.

Az egyes képzési alkalmak között max. 2 hetes szünetekkel.

Mit jelent számunkra az interkulturalitás?

Az Artemisszió Alapítvány interkulturális képzéseiről általában

komment

Címkék: oktatás tréning interkulturalitás interkulturális képzés

süti beállítások módosítása