2018.01.03.

Mentor-mentorált párok, Disney és a Mikulás // ComMent

A ComMent keretében középiskolás diákok kapnak lehetőséget általános iskolás gyerekek mentorálására, illetve programok szervezésére. A novemberi és a decemberi alkalomról egyik résztvevőnk, Bató Dávid írt a blogra.

November 22.-én a már többé-kevésbé összeszokott mentor-mentorált párok összegyűltek a Losonciban, és összemérték tudásukat Disney mesék témában egy afféle állomásos pontgyűjtő versenyen. Minden csapat 4 emberből állt, 2 mentorból és 2 mentoráltból (hozzánk még csatlakozott egy mentor, akinek a diákja sajnos nem tudott eljönni). A 6 állomás alatt próbára tettük a csapatmunka-képességünket, mikor rajzolni kellett híres Disney szereplőket egy bizonyos csavarral, nehezítéssel.

21.jpg

Azután szövegfoszlányokat kaptunk híresebb mesék betétdalaiból, amiknek ki kellet találni a gazdáját. Várat építettünk kartonból, amibe bele kellett férnie a 2 mentoráltnak. Az Oroszlánkirály cselekményének feldarabolt változatát kellett összerakni kronológiai sorrendben. Végül Activity módon kellett kitalálni az elmutogatott Disney szereplőket. A versenyt a mi csapatunk nyerte, ami főleg annak köszönhető, hogy csapattársaim (és én is) Disney meséken nőtt fel (őszintén szólva én máig szeretem ezeket a történeteket, főleg a Notre Dame-i toronyőrt). A mentorok, mentoráltak élvezték a verseny, és végül mindenki egy szép emlékkel indulhatott haza.

A másik program frappánsan december 6.-án zajlott le, és a témája is a Mikulás köré épült. Eleinte puddingos dobozokból és különböző anyagokból kellett rénszarvast és manót készíteni. Enyém borzalmas lett, de nagyon sok szépen elkészített Rudolfot láttam. Ezután az egyik szerveződiák, kódnevén Sólyom beöltözött Mikulásnak és jelképesen meglátogatta a kisdiákokat. Ezután fotózkodtunk Mikulással, süteményt ettünk, forró csokoládét ittunk, majd mindenki a maga dolgára indult. Személyes ezt a programot is élveztem, de talán az első kicsit jobban tetszett. A szervezők jó munkát végeztek, a Beugró társasjáték „sikere” ellenére. Remélem, hogy jövőre is hasonlóan élvezetes programokban lesz nekem és a többieknek részük.

A programban résztvevő iskolák: a Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, a Bókay János Szakgimnázium, a Raoul Wallenberg Szakgimnázium, valamint a Losonci Téri Általános Iskola.

komment

Címkék: beszámoló comment

süti beállítások módosítása