2016.01.22.

Köszönjük!

Az Artemisszió Alapítvány 2015. november végén közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy általános iskolásoknak tudjon foglalkozásokat tartani a migráció témakörében. Az Alapítvány úgy gondolja, hogy a migráció témáját nem szabad a szőnyeg alá söpörni, így nagyon fontos, hogy az iskolákban is foglalkozzanak vele. A szükséges, 400 ezer forint két hónap alatt gyűlt össze .

inidegogo.jpg

Az anyagi támogatások összege, a megosztások és a rengeteg érdeklődés azt mutatja, hogy a magyar emberek is fontosnak tartják az érzékenyítő munkát, az Alapítvány tevékenységét és a politikai érdekektől mentes, nyitott és őszinte beszélgetést a migrációról. A kampány sikerét mutatja, hogy nem csak a szükséges pénz jött össze, de több iskolából is jelezték az igényt a program iránt.

A program során 2016 első felében 15 iskolába látogatnak el magyar és migráns önkéntesek, hogy egy nemformális oktatási program keretein belül beszélgessenek, vitatkozzanak a migrációval kapcsolatos kérdésekről a gyerekekkel.

Az Artemisszió nem kész válaszokat szeretne adni a gyerekeknek, hanem együtt gondolkodásra és együttérzésre készteti őket, hogy kialakíthassák a saját véleményüket, és ne fogadják el feltétlenül azt, amit a médiában hallanak a témáról.

A tegnap zárult adományozási kampány sikerén felbuzdulva és a nagy érdeklődésre való tekintettel úgy tervezzük:  a támogatás kérést tovább folytatjuk azért, hogy  még több iskolában tudjuk migráns érzékenyítő programunkat megvalósítani.

Amennyiben úgy gondolja, hogy olvasóinak érdekes lehet ez a téma, illetve ha bármilyen kérdése van a programunkkal kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk: Pálfay Krisztina, sajtó kapcsolat.

Az önkéntes képzésen tudunk helyet biztosítani a sajtó képviselőinek is, érdeklődés esetén pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy az iskolába is elkísérhessenek minket.

Köszönjük az eddigi támogatását és bízunk a továbbiakban is.

komment

Címkék: támogatás migráció menekültek külön óra globális nevelés

süti beállítások módosítása