2015.01.03.

Útmutató az SZJA 1% civil rendelkezésről

RENDELKEZÉS MÓDJAI

I. A mellékelt rendelkező nyilatkozatot elhelyezi az adóhatóságnak megcímzett borítékba, és (személyesen vagy postai úton) 2015. május 20-ig eljuttatja az illetékes adóhatóságnak.

II. A személyi jövedelemadó-bevallás nyomtatványgarnitúra részét képező íven nyilatkozik az adóbevallás részeként.

III. Munkáltatói adó megállapítás esetén a ragasztott felületre átnyúlóan aláírt és adószámával ellátott postai borítékban elhelyezve juttatja el a munkáltatóhoz a jelen nyilatkozatot, legkésőbb 2015. május 10-ig. Ebben az esetben a munkavállaló, az állami adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon is rendelkezhet.

IV. Elektronikus úton benyújtott személyi jövedelemadó-bevallás esetén, elektronikus űrlapján kedvezményezettként jelölje meg az Artemisszió Alapítványt, melynek adószáma 18009855-1-41.

1.png

TENNIVALÓK A NYILATKOZATTAL

1. A nyilatkozatot HELYEZZE egy normál méretű BORÍTÉKBA.

2. Ragassza le a borítékot, és CÍMEZZE MEG AZ ILLETÉKES ADÓHATÓSÁG RÉSZÉRE.

3. A borítékra ÍRJA RÁ AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, és a ragasztott felületére átnyúlóan ÍRJA ALÁ.

4. A borítékot TOVÁBBÍTSA MUNKÁLTATÓJÁHOZ, VAGY AZ ADÓHIVATALHOZ, VAGY AZ ARTEMISSZIÓ ALAPÍTVÁNYHOZ (Ha személyesen vagy postai úton - 1085. Budapest, Pál utca 6. - eljuttatja hozzánk (2015. május 10-ig), akkor mi elküldjük az illetékes az adóhatóságnak.)

TOVÁBBÍTÁS AZ ADÓHIVATALHOZ

Ha személyi jövedelemadóját a MUNKÁLTATÓJA számolja el, 2015. MÁJUS 10-IG JUTTATHATJA EL a munkáltatóhoz.

(Rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan SAJÁT KEZŰLEG ALÁÍRT, normál méretű borítékban elhelyezve kell átadnia munkáltatójának.)

Ha ÖN, VAGY KÖNYVELŐJE készíti adóbevallását, 2015. MÁJUS 20-IG JUTTATHATJA EL az adóhatósághoz.

(Rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan SAJÁT KEZŰLEG ALÁÍRT, a jövedelemadó-bevallásától elkülönítetten, külön borítékba elhelyezve juttathatja el.)

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatát minden adózó legkésőbb 2015. május 20-ig juttathatja el az adóhatósághoz, függetlenül attól, mikor és milyen módon adja vagy adta már le az adóbevallását.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét az alapítványunkkal közöljék, akkor ezen szándékát az arra vonatkozó kódkockában jelölje „X”-szel, és töltse ki az „Adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. Adatait kizárólag közhasznú tevékenységünkkel kapcsolatban használjuk fel.

A 2014. adóévre vonatkozó bevallási kötelezettség teljesítésének határidői az adózók kötelezettsége és választása alapján.

Köszönjük! 

Artemisszió Alapítvány

Telefonszám: (06 1) 413 6517

Mobil tel.szám.: 70/321 3078

Iroda/levelezési cím: 1085 Budapest, Pál utca 6.

Adószám: 18089855-1-41

Bankszámlaszám: 11705008-20460918

______________________________________________________________________________

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

 A kedvezményezett adószáma:

1

8

0

8

9

8

5

5

-

1

-

4

1

 A kedvezményezett neve : Artemisszió Alapítvány

TUDNIVALÓK

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

A lezárt, aláírt borítékot küldje el az illetékes adóhivatalnak, vagy adja át munkáltatójának.

A rendelkező űrlap innen letölthető

komment

Címkék: 1% támogatás

süti beállítások módosítása