2014.06.18.

Interkulturális képzések szociális területen dolgozóknak

A segítő szakmákban dolgozó szakemberek nagyszámú, gyakran cserélődő és változatos szociális, kulturális hátterű emberrel kerülnek kapcsolatba mindennapos munkájuk során. Ahhoz, hogy feladatukat valóban hasznosan és hatékonyan tudják elvégezni, számtalan támogató szolgáltatásban, rendszeres továbbképzésben kell részesülniük. Munkájuk sikeressége nem kizárólag a kliensek elégedettségének függvénye, hosszú távon ez az eredmény csak úgy tartható fenn, ha a szakember maga is elégedetten, örömtelien éli meg azt. Mindezt célzottan; képzésekkel, rekreációs és szupervíziós eszközökkel szükséges támogatni, melyeket az aktuális szakpolitikai intézkedések folyamatosan változó mértékben és eredményekkel tudnak biztosítani.

interk_szoc.jpg

Speciálisan a szociális tevékenységet ellátó, állami-, civil-, és forprofit szektorban dolgozó szakemberek számára kidolgozott, folyamatosan aktualizált képzéseinkkel a szakemberek kapcsolatainak javításán, a konfliktusok feloldásához szükséges készségek fejlesztésén keresztül szeretnénk támogatni eredményességüket. Célunk, hogy a résztvevők módszertani repertoárját olyan eszközökkel bővítsük, melyek segítik a kliensek jobb megértését; azáltal, hogy könnyebben tudatosítják a másikkal kapcsolatos esetleges ellenérzésük vagy a konfliktusuk hátterében megbújó eltérő kulturális és szocializációs gyökereket.

Alapítványunk 1998 óta rendszeresen szervez képzéseket a területen dolgozó és dolgozni kívánó (jelenleg egyetemen/főiskolán tanuló) szakemberek, leendő szakemberek számára saját programjainkban, intézményi felkérésekre, illetve pályázati forrásból nyitott formában való meghirdetések alkalmával. A képzéseket külső szervezeti megkeresésre; a speciális igényekhez és lehetőségekhez igazítva, illetve akkreditált formában tartjuk. A képzési csoportlétszám 12-20 fő.

Akkreditált képzés fő adatai:

Cím: Kommunikációs és konfliktuskezelési készségfejlesztő tréning interkulturális környezetben dolgozó szociális szakembereknek

Minősítő szervezet(ek):

1.)    Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI)

Azonosító szám: S-05-051/2013

Továbbképzési pontérték: 35

Képzés időtartama: 3*2 nap, összesen 6 nap.

Az egyes képzési alkalmak között max. 2 hetes szünetekkel.

Mit jelent számunkra az interkulturalitás?

Az Artemisszió Alapítvány interkulturális képzéseiről általában

komment

Címkék: tréning interkulturális képzés szociális terület

süti beállítások módosítása