2015.07.02.

Együtt Kőhegyen - külföldi szakmai gyakorlatra felkészítő tábor (május 26-27-28)

Minden évben kétszer kerül megrendezésre ez a csapatépítő tábor. Az egyik a tavaszi a másik az őszi 3 és fél hónapos utazást előzi meg. Jelen esetben az ősszel kiutazó csapattal indultunk neki ennek az izgalmakkal teli 3 napnak. Számomra is ez volt az első alkalom, hogy egy ilyen jellegű programban részt vehettem, így legalább annyira vártam és annyira voltam izgatott, mint ők.

leo_tabor.jpg

Más-más okok miatt volt fontos a tábor számukra és számunkra, mi azért vártuk, hogy megnézzük, kiket fogunk tudni kiküldeni külföldre, ők pedig azért, hogy megtudják, mennyi minden fog rájuk várni odakint. Az interjúk után 17 főt választottunk ki, akiket elvittünk magunkkal erre a csodás 3 napra. Közülük fognak kikerülni azok, akik majd Lisszabonba, Granadába illetve Berlinbe utazhatnak szeptemberben.

A csapatépítés már a szálláshely elfoglalása előtt kezdetét vette, ugyanis egy közös busszal érkeztünk Szentendrére, ahol még egy órányi hegyi túra várt ránk. Már itt egy nyüzsgő csapat lépkedett mögöttünk, néha olyan érzésem volt, mintha egy teljes osztályt vittünk volna magunkkal, akik nem is most találkoztak először egymással. Felérve nem csak a gyönyörű kilátás okozott örömöt, hanem az is, hogy ennyi gyaloglás után végre megpihenhettünk.

Ezt követte a szállás elfoglalása. Ez alkalommal is a Kőhegyi Menedékház adott teret a tábor megvalósításának. Érdekessége a csodás kilátás mellett, hogy az ide érkezők kipróbálhatják, milyen nomád körülmények között élni, például esővízben fürdeni. Majd kisebb pihenő és a 3 nap programjainak ismertetése után bele is vágtunk a "munkába". Bár úgy tűnt eleinte, hogy jól összehozta a szállásra vezető út a csapatot, azért az ismerkedős játékok során sok új információt megtudtak egymásról.

leo_tabor2.jpg

Az idő hajtott minket így folyamatosan programokon vettek részt, persze azért pihenő időt is beütemeztünk. A nyelv órákon  megismerkedhettek egy új nyelvvel vagy fejleszthették már meglévő tudásukat. A többi programon önéletrajzokat és motivációs leveleket írtak, videókat készítettek és blogot vezettek, szituációs játékokban próbálták ki magukat, és persze információt kaptak magáról az Erasmus + programról. Illetve esténként csapatokat alkotva játszottak, különféle feladatokat oldottak meg.

Öröm volt megfigyelni, hogy alakul egy alapvetően ismeretlen emberekből álló csoport egymást segítő csapattá.

Sastyin Enikő (Szakmai gyakornok)

komment

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

süti beállítások módosítása