2014.10.03.

Breaking barriers

A Sierra Leone-i szervezet, a One Family People (OFP) együttműködése az Artemisszióval néhány évre nyúlik vissza, amikor is az első, EVS önkénteseket mozgató projekten dolgoztunk együtt. Akkor két lelkes önkéntest, Hadyt és Manish fogadtuk Boriért (és még egy francia és egy olasz önkéntes lányért) ’cserébe’. Jelenleg az ’Észak-Dél Kapcsolat’ nevű, iskolai partnerségeket szorgalmazó programunkban a sierra leone-i iskolákat az OFP koordinálja. Az OFP egy olyan szervezet Sierra Leonéban, amely hihetetlen energiával, kitartással és kreativitással áll ki a fogyatékkal élő emberek jogaiért, művészeti csoportokat működtet, és figyelemfelhívó kampányokat szervez. Egyszóval bebizonyítja, hogy ’a fogyatékosság nem egyenlő a tehetetlenséggel’ (’disability is not inability’).

Breaking Barriers/ One Family People from BrandOutLoud on Vimeo.

Mégis, kikből áll a One Family People csapata? Mik a mozgatórugók és a főbb tevékenységek? Mi az ő történetük? Mindez kiderül az OFP, az ICDI, Liliane Fonds és a BrandOutLoud Foundation kisfilmjéből, ami hihetetlen intenzitású, szép képi világával mutatja be az egyik tag, Salay (és ezáltal az OFP) történetét.

„Az OFP-ben arra törekszünk, hogy lebontsuk a fogyatékkal élő emberek elől az akadályokat. Ha ezek az akadályok megmaradnak, nem lesz soha befogadó a társadalom. És nem fog az ország sem előremozdulni.” – Hadiatou Diallo, senior program menedzser az OFP-nél (és volt EVS önkéntes az Artemissziónál).

Van mit tanulni tőlük.

Nyugat-Afrikában az ebola-járványt egyenlőre nem sikerül megfékezni, Sierra Leone is az egyik érintett ország, ahol jelenleg szükségállapotot hirdettek, az iskola is szünetel. Mellettük állunk, támogatjuk őket ebben a nehéz helyzetben!

komment

Címkék: globális nevelés

süti beállítások módosítása