2015.11.30.

Lisszabonból jelentjük

Szeptemberben érkezett Portugáliába Eszter, Rebeka, Karesz, Milán és Patrik, hogy egy hónapig portugálul tanuljanak, majd szakmájukban gyakorlatot végezzenek portugál munkahelyeken. A nyelvtanulás mellett a csoport felfedezte új környezetét is, és mivel a csoport fele egy tengerparti kisvárosban lakik Lisszabontól 20 percre, így a kikapcsolódásból, óceánnal való ismerkedésből is kijutott. A második kint töltött hónap kezdetén mindenki megkezdte szakmai gyakorlatának praktikus részét, ahol az új ismeretek mellett új ismeretségekre is szert tettek résztvevőink.

1_2.jpg

Milán munkahelye Lisszabon centrumától nem messze fekszik, a Hotel Altis Park étteremben van, ahova visszatérő vendégek éppen úgy betérnek, mint üzleti csoportok vagy turisták a vilőág minden tájáról. Milán pincérként több helyen is besegít a folyamatokba, így sok mindenbe beleláthat, ellesheti a szakmai trükköket. Munkatársaival és főnökeivel is kivételesen jó kapcsolatot alakított ki, ők portugálul tanítják Milánt, cserébe ő is megtanított egy-két magyar szót.

Patrik kereskedelem és marketing gyakorlata szintén egy étteremben zajlik, Cascaisban, a 100 Vícios nevű helyen. A gyakorlat folyamán Patrik az étterem mindennapi életében figyelheti meg az akciók alakítását, hirdetések működtetését, néha besegítve a vendégek ellátásába is. A főnöke nagy elismeréssel beszélt arról, hogy Patrik milyen könnyen beilleszkedett a csapatba, el is érzékenyült, mikor a búcsú napja került szóba.

2_2.jpg

Karesz több helyen is gyakorlatozik: egy idősek otthonában segít azoknak, akik jelentkeznek nála. A kezdeti időkben csak egy idősebb úr igényelte a masszázst, aki beszélt angolul és a kezelésen kívül élvezte a társalgást is, aztán lassan egyre többen szavaztak bizalmat a gyakornoknak.

Másik gyakorlati helye egy speciális iskola, ahol speciális igényű kicsik tanulnak együtt átlagos igényűekkel. Napközben oktatáson vesznek részt, illetve különböző fejlesztő foglalkozásokon (lovas terápián, úszáson, stb) Karesz ebben a keretben könnyíti bizonyos gyerekek mozgását.

3_2.jpg

Eszter és Rebeka egy intézmény különböző részlegeiben gyakorolják a fodrász és a kozmetikus szakmát: Rebeka különböző szépészeti technikákat sajátít el, Eszter két szalonban is gyakorolja a hajszobrászatot. Brazil mentoraik egyenesen a déli kontinensről érkeztek, és nagyon elégedettek a lányok teljesítményével, igyekezetével, kitartó munkájával.

4_2.jpg

5_2.jpg

 

komment

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

süti beállítások módosítása