2016.08.29.

Mi a FaQ? – Kérdések és válaszok a népszavazásról - 4. rész

Tudta, hogy mi az ára?

Magyarország kormánya október 2-án népszavazásra hívja az állampolgárokat. Mennyibe kerül a népszavazás? Mennyi európai uniós támogatást kapna az ország a javasolt kvótarendszerben? Mit lehet tudni a kilátásba helyezett büntetésről, ha Magyarország nem vesz részt a közös európai áthelyezési programban? Az Artemisszió Alapítvány blogsorozata arra vállalkozik, hogy összegyűjtse a legalapvetőbb kérdéseket, amelyek megválaszolása nélkül aligha elvárható egy állampolgártól, hogy felelős módon szavazzon- vagy ne – október 2-án. Azért, hogy ne úgy járjunk, mint a brit szavazók, akik közül sokan a népszavazás másnapján próbálták az internetről kideríteni, mit is jelent a „Brexit”.

tudta_mi_az_ara_blog.png

Címkék: migráció menekültek népszavazás 2016

2016.08.25.

Interkulturális képzés rendészeti és a szociális/civil területen dolgozóknak

Idén harmadik alkalommal is megtartjuk a rendészeti és a szociális/civil területen dolgozók számára szervezett akkreditált interkulturális képzésünket.

rendor3.JPG

Címkék: aktuális rendészet interkulturális képzés szociális terület

2016.08.21.

Mi a FaQ? – Kérdések és válaszok a népszavazásról - 3. rész

Miről beszélnek a számok?

Magyarország kormánya október 2-án népszavazásra hívja az állampolgárokat. Miről is szavazunk? Milyen uniós intézkedésre vonatkozik a népszavazás kérdése? Milyen számokról beszélünk, amikor Magyarországot és a kvótarendszert hozzuk összefüggésbe? Hányan vannak ma a menekültek a világban és hol élnek? Az Artemisszió Alapítvány blogsorozata arra vállalkozik, hogy összegyűjtse a legalapvetőbb kérdéseket, amelyek megválaszolása nélkül aligha elvárható egy állampolgártól, hogy felelős módon szavazzon- vagy ne – október 2-án. Azért, hogy ne úgy járjunk, mint a brit szavazók, akik közül sokan a népszavazás másnapján próbálták az internetről kideríteni, mit is jelent a „Brexit”.

a_szamok_blog.jpg

Címkék: migráció menekültek népszavazás 2016

2016.08.20.

Interkulturális kommunikáció az egészségügyben

„Miért nem érti meg, amit mondok?”;  „Hogy gondolhatta, hogy ezt kell tennie?”; „Én ezt biztosan soha nem tenném így”;  „Hogy mondjam el neki?”; „Mit gondol ez rólam?”; „Ez nem rám tartozik”; „Normális?”…

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok gyakran megfordulnak a fejünkben a másikkal kapcsolatosan. Mi történik akkor, ha naponta akár több tucat másik emberrel kell, hogy hatékonyan kommunikálj? És ha emberek sorsa, akár élete függ attól, hogyan kommunikálsz? Szeretnéd megérteni, hogy a másik miért beszél, viselkedik számodra érthetetlen módon, mi van ennek a hátterében? És ez miért hat rád úgy, ahogy hat?

eu_honlap.JPG

Címkék: aktuális egészségügy interkulturális képzés

2016.08.17.

SAME World oktatási készlet – elérhető magyarul is!

A SAME World oktatási készlet egy átfogó pedagógiai segédanyag, ami segít bevinni a környezeti és társadalmi témákat az iskolába. Kik vándorolnak a világban, és miért? Mennyi egy banán valódi ára, és hogy jut el a kávé az asztalunkig?  Hogyan hat a vízhez való hozzáférés az emberek életére a világ különböző pontjain? És hogyan lehet mindebből téma matek, történelem vagy földrajz órán?

sw2.png

Címkék: migráció globális nevelés Same World

2016.08.16.

Mi a FAQ? Szántó Diana a Klubrádióban

Címkék: média migráció menekültek népszavazás 2016

2016.08.14.

Mi a FAQ? Szántó Diana a Civil Rádióban

Címkék: média migráció menekültek népszavazás 2016

2016.08.13.

Mi a FaQ? – Kérdések és válaszok a népszavazásról - 2. rész

Magyarország kormánya október 2-án népszavazásra hívja az állampolgárokat. Miről is szavazunk? Mire vonatkozik a kérdésben a „betelepítés” kifejezés? Mi a különbség az „áttelepítés” és „áthelyezés” között? Mi az áthelyezési és áttelepítési programok célja? Az Artemisszió Alapítvány blogsorozata arra vállalkozik, hogy összegyűjtse a legalapvetőbb kérdéseket, amelyek megválaszolása nélkül aligha elvárható egy állampolgártól, hogy felelős módon szavazzon- vagy ne – október 2-án. Azért, hogy ne úgy járjunk, mint a brit szavazók, akik közül sokan a népszavazás másnapján próbálták az internetről kideríteni, mit is jelent a „Brexit”.

2_post_atszerkesztve_blog.jpg

Címkék: migráció menekültek népszavazás 2016

2016.08.11.

Önkéntes mentorokat keresünk migráns résztvevőink mellé!

Szívesen ismerkednél hazánkban élő bevándorlókkal, menekültekkel? Érdekel a történetük? Esetleg van arról tapasztalatod, hogy milyen érzés külföldön újrakezdeni az életed, vagy egyszerűen csak megtalálni a helyed? Újraindul mentorprogramunk!

bridge_uj_blog.jpg

Címkék: aktuális migráció menekültek mentorálás Building bridges

2016.08.11.

Call for volunteering: Be our mentor in Building Bridges program!

Would you like to support foreigners and refugees living in Hungary? Would you like to share your experiences about living here? The mentoring program is a series of regular one-on-one meetings. During these meetings the mentor and the mentee will agree on a goal, and they will work together on achieving it. This goal depends on the mentee’s need: it can be finding out good places in Budapest; discussing practical things; discovering together the Hungarian culture, life, or traditions; or just having a nice coffee and talk.

bridge_uj_blog.jpg

Címkék: aktuális migráció menekültek mentorálás English Building bridges