2017.05.22.

Interkulturális kompetenciafejlesztés - szociális, civil és rendészeti területen dolgozók számára is

A képzés célja?
A kulturális különbségekből eredő konfliktusok megértésén keresztül azok sikeres feldolgozása, illetve megoldása.

Mikor, hol?
A képzés 2017. június 8-9., június 29-30. és július 13-14.-én , a 3*2 napig tart. A helyszín: Pannon Kincstár, Humán Szakképző Központ (1056 Budapest, Váci utca 47.)

interculturalskills_jobisjob.png
Mi történik a képzésen?
A résztvevők megismerik Margalit Emerique Cohen (ismert francia szociálpszichológus) háromlépcsős módszertanát (decentráció, másik referenciakerete és negociáció), és alkalmanként egy-egy nagyobb, hátrányos helyzetű embereket érintő témakörrel is foglalkozunk (első alkalom: migráció, második alkalom: szegénység, mélyszegénység, harmadik alkalom: roma kultúra).  A képzésen a szakmai tevékenység kerül fókuszba. A résztvevők fele kerül be a rendészeti területen dolgozók köréből, a résztvevők másik fele a szociális-, illetve civil területen dolgozó szakember; célunk a tapasztalatok kölcsönös megosztása mellett a kapcsolathálózat, és együttműködési lehetőségek kibővítése.

Hogyan tudtok jelentkezni?
- ezen a linken (szociális, civil), vagy ezen a linken (rendészeti) online
- illetve szükséges jelentkezni a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság Továbbképzési Igazgatóság képzési nyilvántartási felületén is, ezen a linken.

A képzés adatai:
Kód: 13 M 2014 2397
Továbbképzési pontérték: 48

Címkék: rendészet civil társadalom interkulturális képzés szociális terület

2017.05.18.

Jó gyakorlatért portugáliai utazás! // Felhívás tanároknak - meghosszabbítva június 8-ig

Kreatív módszerek, innovatív projektmunkák, izgalmas tanórák, amik a globális felelősségvállalásra nevelnek – ha van ilyen gyakorlatod, küldd be nekünk, és portugáliai utazást nyerhetsz. 

environmental-protection-326923_1.jpg

A Same World projekt felhívást hirdet a globális nevelés iskolai jó gyakorlatainak megosztására. Tanárok, iskolák, osztályok pályázhatnak bármely iskolai gyakorlattal, ami a környezeti igazságosság, a migráció vagy a klímaváltozás témájához valamilyen módon kapcsolódik. A pályázati határidőt meghosszabbítottuk 2017. június 8-ig. A fődíj a tanárok és az osztály részvétele a 3. Same World nemzetközi szemináriumon Portugáliában, 2017. októberében!

A felhívás részletei ITT találhatók.

A pályázati űrlap INNEN letölthető.  

További információ: Tarján Edina, edina.tarjan@artemisszio.hu, 1 4136517

Címkék: Same World

2017.05.17.

Önkéntes közösségszervezőket: CREATOROKAT keresünk Mira programunkba

A Mira célja a társadalom tagjai közötti kapcsolódásokat elősegítése, a magyar társadalom mint közösség nyitottabbá és elfogadóbbá tétele,  az előítéletek, a gyűlölet és a kirekesztés csökkentése.

A programban való jelenléteddel most te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy ezek a célok megvalósuljanak. 

creator-mira.jpg

Milyen is egy CREATOR?

- aktív, kritikusan gondolkodó és optimista
- hisz abban, hogy a világ, és közelebbről a magyar társadalom mint közösség egy jobb (nyitottabb, elfogadóbb) hely lehet, ha teszünk érte, mégpedig nem egy távoli jövőben, hanem itt és most
- kreatív bármilyen közösséggel való munkában (ami lehet művészet, tanítás, tanácsadás vagy más), esetleg kommunikációs területen (szeret írni, szerkeszteni, beszélni, bemutatni), vagy másban, amit szívesen hasznosítana
- szívesen mobilizál, szervez, összehív és lelkesít
- vannak ötletei, amiket szívesen kipróbálnál és hasznosít
- vagy egyszerűen csak szeretne végre tenni valamit, és van is erre ideje

 

Hogyan működik? Mit jelent CREATORnak lenni a Mirában?

- Először közös gondolkodásra hívunk: közös ügyekről, és megoldási lehetőségekről. Lehozzuk a földre a kérdést: mi tehetünk mi?
- Egy munkacsoport tagjaként fogsz majd tudni dolgozni a saját ötleteiden, amik lehetnek: programok, műhelyek, sportesemények (az önkéntes csoporttól függően, ahogy alakul) alkalomszerűen, vagy rendszeresen a Mira keretén belül.
- Azt is megteheted, hogy a staff részeként a többiek munkáját segíted kommunikációval, szervezéssel és más háttérmunkával.
- A közösségszervezés megkívánja a rendszeres jelenlétet, aktivitást, és hogy az általad szervezett programon jelen legyél.

Magadra ismertél? Itt tudsz jelentkezni (angol nyelven):

https://goo.gl/forms/KpViO21jiFVbetHg2.

A jelentkezéseket május 25-ig fogadjuk, és a jelentkezők számára tréninget tartunk június 2-án és 3-án, reggel 10 és délután 6 óra között. 

További információ: info@mira.artemisszio.hu

2017.05.08.

A parlamentben tiltakozó civilek közleménye Bayer Zsolt kijelentéseire

A Civilizáció csoport nevében április 25-én a parlament Igazságügyi bizottságának ülésén tiltakozó civil szervezetek vezetői és munkatársai határozottan visszautasítják Bayer Zsoltnak a civilek elleni fizikai erőszakra buzdító kijelentéseit. Az akcióban – több másik szervezet mellett -  a Nyugdíjasok Országos Képviselete is részt vett. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Bayer Zsolt nyugdíjas emberek, illetve oktatásért, egészséges környezetért dolgozó civil szervezetek munkatársainak fizikai bántalmazására bátorítja hallgatóit. 

Bayer Zsolt a Karc FM Paláver című műsorának április 25-ei adásában fizikai erőszakra buzdított a civil szervezetek munkatársai és mindenki más ellen, aki törvényes lehetőségeit kihasználva részt szeretne venni egy nyilvános parlamenti ülésen, és ott véleményét kívánná kifejezni. Szó szerint idézve szavait:

“Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön…Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

A házszabály alapján a bizottsági ülések nyilvánosak, regisztrációval bárki számára meghallgathatóak. A civil szervezetek munkatársai a bizottság ülését nem megzavarva, csendben, demokratikus eszközökkel fejezték ki véleményüket.

civilizacio.jpg
Bayer szavait elítéljük, mert nem egyszerűen ordenáré stílusban erőszakra ösztönöznek, ami közvetlen veszély esetén már bűncselekménynek számít, hanem azért is mert tovább erősíti azt a hamis képet, hogy a törvényhozás folyamatába az állampolgároknak semmilyen beleszólása nem lehet. Mi ennek épp az ellenkezőjét gondoljuk: egy érett demokráciában legitim módon csak és kizárólag az érintettek bevonásával társadalmi vitát követően lehet törvényt alkotni.

A Hősök Vétója tüntetést és az április 25-ei parlamenti akciót szervező Civilizáció csoport mögött több mint száz hazai civil szervezet áll. A Civilizáció civil értékekért dolgozó önkéntes emberek csoportja. Gyerekek jogait védjük, szegény embereknek adunk ételt, hajléktalanoknak hajlékot, közösségeket támogatunk, és egy tiszta, békés és egészséges Magyarországért dolgozunk.

Azért tiltakoztunk az Igazságügyi bizottság ülésén, mert a parlamentnek benyújtott törvény önkényes módon bélyegez meg társadalmilag hasznos tevékenységet végző civil szervezeteket, ami álláspontunk szerint hosszútávon az egész hazai szektor számára jóvátehetetlen károkat fog okozni.

Az április 25-ei parlamenti akcióban a következő szervezetek munkatársai vettek részt a Civilizáció csoport nevében:

Amnesty International Magyarország 2 fővel

Artemisszió Alapítvány 2 fővel

Civil Rádiózásért Alapítvány 1 fővel

Civil Kollégium Alapítvány 2 fővel

Feltétel Nélküli Alapjövedelem 1 fővel

Krétakör Alapítvány 2 fővel

Menedék Migránsokat Segítő Alapítvány 1 fővel

Nyugdíjasok Országos Képviselete 1 fővel

Ökotárs Alapítvány 1 fővel

Tanítanék Mozgalom 1 fővel

Társaság a Szabadságjogokért 2 fővel

Védegylet 3 fővel

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Bayer Zsolt demokratikus eszközökkel véleményt nyilvánító nyugdíjasok, az oktatásért, emberi jogokért és az egészséges környezetért dolgozó civilek fizikai bántalmazására uszít.

 

2017.05.08.

Bianka, Dia és Lili már az Auchanban

Az Iskolából munkába projekt újabb állomásán a képzésben részt vevők közül néhányan, Bianka, Dia és Lili már megkezdték a munkát az Auchan csömöri és csepeli áruházaiban.

Sokféle tevékenységet próbálnak ki mentoraik, Edit és Szonja segítségével az eladótérben és a raktárakban is. Az első napok tapasztalatai alapján ez nagyon nehéz, de izgalmas út. Új szavakat és kifejezéseket kell megtanulni, elmélyedni az árucikkek ismeretében, megismerni a nagyáruház összes szegletét, rengeteg új emberrel és szabállyal találkozni és ismerkedni. Az első visszajelzések nagyon pozitívak.

osanka.jpg

Bátor és elszánt diákjaink ismerkedése a felnőtt dolgozó emberek világával mindenképpen fontos tapasztalat. Kitartást, szorgalmat, hatékonyságot, nyitottságot követel. Hisszük, hogy azok a diákok, akik a program minden részét teljesítették, felkészültebben állnak majd munkába, és reális képük lesz a munka világáról.

Hajrá lányok!

Komjáthy Zsuzsanna, az Iskolából munkába koordinátora

A projekt az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával valósul meg, vagyis a non-profit és a for-profit szektor együttműködésében zajlik.

Címkék: Iskolából munkába

2017.05.04.

Kezdd el megmenteni a világot! Ma.

Olyan játékot mutatunk, amiben te is változtathatsz a jövőn. Aszály? Éhínség? Elviselhetetlen meleg? Menekülő emberek? Túlzsúfolt városok? Háború? Utazz most 2099-be, hogy minden jobb legyen. A játékot itt találod: game.sameworld.eu.

banner_game.jpg

Az online szerepjátékot a Same World keretében fejlesztettük partnereinkkel. A környezeti problémákon dolgozó projektről bővebben itt olvashatsz.

2017.05.03.

Köszönjük Lush!

A Lush Hungary már a tavalyi évben is sok segítséget nyújtott a menekültekkel végzett munkánkhoz egy olyan helyzetben, amikor kiapadni látszottak a források. Segítség nélkül sok feladatunk ellátatlanul maradt volna. Szántó Dianának, az Artemisszió elnökének köszönete.

A Lush az idén sem hagyott cserben. Charity Pot programjából 800 ezer forintot adományozott a Mira közösségi programra, amely egy nyitott és szabad tér kíván lenni. Itt külföldiek és magyarok találkozhatnak egymással, hogy közösen mutassák meg, mennyi örömforrás rejlik a sokszínűségben. Köszönjük Lush!

A pénzadomány egy olyan program számára nagyon fontos, amely közösségi adományokból kívánja fenntartani magát. De talán ennél is nagyobb ajándék volt, hogy a Lush meghívására ellátogathattunk a Londonban megrendezett Lush Summitra, mert ezen a rendezvényen nem várt és nem remélt módon kaphattunk bizonyságot arról, milyen sokféle lehet a sokféleség. 

A Summit elsőre hagyományos cégparti. Olyan éves rendezvény, ahova a kozmetikai mamut cég vezetősége meghívja a világ minden tájékáról az alkalmazottait, üzletfeleit, barátait és az érdeklődőket, hogy együtt ünnepeljék meg az elmúlt év eredményeit. Ásítanál? Ne tedd! Másodszorra a Summit már nem is tűnik olyan tradicionálisnak, és sok minden más is, mint cégparti. Inkább óriási, jókedvű, nagyon okos és nagyon jól szervezett népünnepély.

laskakaak.jpg

Több is. Olyan népünnepély, ahol a meghívottak és házigazdák együtt gondolkodnak a jövőről és a világról, amiben közösen élni szeretnénk: gyártók, eladók, fogyasztók, üzletemberek, aktivisták és civilek. Üdítő volt látni, hogy ez a közös gondolkodás nem félelemmel, hanem lelkesültséggel tölti el az embereket. Sok itt a tennivaló, de sokan vagyunk mi is, akik tenni szeretnénk. Függetlenül a társadalmi státuszunktól.

A rendezvénynek volt külön emberjogi szekciója, ahol az Artemisszió is helyet kapott a Mira program bemutatásával, de az emberjogi kérdésekről való gondolkodást ezúttal nem sajátították ki a civil szervezetek. Az üzleti élet szereplői civil és az aktivisták itt közös platformon álltak, nem a különbségeiket hangsúlyozva, hanem azt, mit tehetnek együtt a közös ügyekért. Mert ezek sora hosszú: igazságos fizetések, az egyenlőtlenségek csökkentése, migráció és menekültek jogai, gyűlöletbeszéd, idegengyűlölet, halálbüntetés, állati jogok, permakultúra, női jogok, élelmiszerbiztonság, földhöz való jog, bennszülött jogok, digitális egyenlőség, atomenergia, megújuló energiaforrások, embercsempészet… hogy csak egy pár olyan területet említsünk, ahol még sok dolgunk van.

Nézzétek meg a Summit videókat! Sokat tanulhattok belőlük a világ állapotáról és a cselekvés lehetőségeiről. Mi is sokat tanultunk. Talán a legfontosabb, amit hazahoztunk, ez az üzenet volt: „Nem vagyunk kudarcra ítélve! A metamorfózis előttünk áll. Rajtunk múlik!” Bátornak, felelősnek, formabontónak, álmodozónak lenni nem a civil szervezetek kiváltsága. Az üzleti élet szereplői sokat tanulhatunk egymástól, segíthetjük közösen a változást.

2017.05.02.

Küldj emailt az országgyűlési képviselőknek!

A Civilizáció csoport tagjaként osztjuk tovább a következő felhívást. A civil kiállásról itt írtunk bővebben.

„Április 7-én az Országgyűlés elé terjesztettek egy törvényjavaslatot, ami megbélyegezné a civil szervezeteket. Küldj te is tiltakozó levelet a magyar országgyűlés tagjainak, hogy ne szavazzák meg ezt a felesleges, megbélyegző, önkényes, megtévesztő és kártékony törvényjavaslatot!”

Mi az alábbi levélszöveget javasoljuk. Természetesen ezt kiegészítheted saját véleményeddel. Kérjük, hogy küldj nekünk is egy másolatot a leveledről a civilizacio2017@gmail.com e-mail címre, hogy lássuk, kikhez jutottunk el.

A képviselők e-mail címeit itt találod meg, melyeket három csoportra osztottunk. Így elkerüljük, hogy a levelet automatikusan spamként érzékelje a rendszer. A bemásolható szöveg itt olvasható. A szöveg végére aláírásként ne felejtsd el beírni a saját nevedet!”

///

Tisztelt Képviselő Úr/Asszony!

A Magyar Országgyűlés által jelenleg tárgyalt, „a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényjavaslattal (T/14967) kapcsolatban írok Önnek.

Arra kérem, hogy ne szavazza meg ezt a javaslatot! Ez a törvény, ha a jelenlegi formájában kerül elfogadásra: felesleges, megbélyegző, önkényes, megtévesztő és kártékony is.

Felesleges. Az alapítványokra és egyesületekre vonatkozó jogszabályok ma is előírják mindazokat a feladatokat, amelyeket ezeknek a szervezeteknek kötelezően végre kell hajtaniuk annak érdekében, hogy átláthatón működjenek Magyarországon. (A közhasznú szervezeteknek pedig különösen szigorú átláthatósági szabályoknak kell eleget tenniük.) A törvényjavaslatban szereplő adatokat a hatályos szabályozás szerint a civil szervezetek jelenleg is közzéteszik, és a bíróságok felé benyújtják. A szervezetek éves beszámolóiból megtudható, milyen forrásból (legyen az hazai vagy külföldi), milyen célra, mennyi pénzt kapnak, és azt hogyan használják fel.

Megbélyegző. A törvényjavaslat szerint azoknak a szervezeteknek, amelyek egy évben több mint 7,2 millió forintot kapnak külföldről, külön nyilvántartásuk lesz, sőt, a honlapjukon és kiadványaikon is fel kell tüntetniük: „külföldről támogatott szervezet”. Ezt a bélyeget akkor is viselniük kell három éven át, ha időközben már egyetlen fillért sem kapnak külföldről; és akkor is, ha a bevételeiknek elenyésző része érkezik „külföldi forrásból”. A javaslatot felvezető kormányzati kommunikáció is egyértelművé teszi: a fő cél, hogy megtörténjen a megbélyegzés, miszerint az adott szervezet „nem magyar, hanem idegen érdekeket képvisel”.

Önkényes. A törvényjavaslat „a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szól, de önkényesen csak a civil szervezeteket kötelezné külön regisztrációra, ráadásul csak azokat, amelyek 7,2 millió Ft fölött külföldről kapnak támogatást. Arra azonban nincs elfogadható válasz, hogy miért éppen velük teszi ezt, illetve hogy miért a forrás eredete és annak mértéke alapján különbözteti meg őket. Emellett a törvényjavaslat megkülönbözteti nemcsak a „külföldi” támogatásban részesülőket más civil szervezetektől, de a külföldi és a hazai támogatókat is. A külföldi támogatókat ezentúl külön lajstromba veszik, még a külföldön élő magyarokat is.

Kártékony. A magyar civil világ – noha sokszor állami feladatokat lát el, hiánypótló tevékenységet végez – jelentős forráshiánnyal küzd. Ehhez képest a tervezett változások várhatóan visszavetik majd az adományozási kedvet, hiszen a támogatók valószínűleg nem szívesen látnák nevüket egy megbélyegzett szervezet neve mellett, amely a törvény szerint „veszélyeztetheti az ország politikai, gazdasági érdekeit, a törvényes intézmények befolyásmentes működését”.

A fentiek mellett arra is szeretném felhívni a figyelmét, hogy Magyarországon a civil szervezetek legtöbbször olyan területeken dolgoznak, ahol az állam vagy nem képes vagy nem akar hatékonyan jelen lenni. Ilyen például a fogyatékkal élő gyerekek és emberek ellátása, a hospice szolgálatok, a veszélyeztetett és hátrányos helyzetű gyerekek életesélyeinek javítása, a kiszolgáltatott társadalmi csoportok jogainak és érdekeinek védelme, a méltányos oktatás, az idősgondozás, a környezetpusztítás visszaszorítása, a közösségi és állampolgári részvétel erősítése. Azaz a civil szervezetek, köztük azok is, amelyek a törvény hatálya alá esnek majd, a közjót és a közügyek előremozdítását szolgálják. A magyar lakosság számára ezek a szervezetek létfontosságúak, függetlenül attól, hogy forrásaik külföldről vagy itthonról érkeznek. Megbélyegzésük és ezzel ellehetetlenítésük nem lehet az ország érdeke.

A fentiek értelmében tehát kérem, hogy semmiképpen ne szavazza meg a T/14967 sz. törvényjavaslatot, mert ezzel ÖN részesévé válik egy újabb megbélyegző és kirekesztő politikai manővernek. Számítok az Ön és képviselőtársai kiállására!

Tisztelettel,
(aláírás helye)

///

A törvényjavaslat szövege jelenlegi állapotában itt olvasható.
A civilek eddigi akcióiról pedig itt olvashatsz: Civilizáció 2017

Címkék: aktuális állásfoglalás civilizáció

2017.04.27.

Elindult a Pearls nemzetközi tanárképzés

Megérkeztek a tanárok Horvátországból, Németországból, s ezzel elkezdődött a Pearls projekt egyik kiemelt eseménye, a nemzetközi tanárképzés. Az első reggelt ismerkedéssel kezdtük. Ezután nem-formális eszközökkel, dolgoztunk, beszélgettünk a diverzitásról és az iskoláról, mint a tanulás terepéről.

pearls2.png

pearls3.png

pearls4.png 

Címkék: PEARLS

2017.04.27.

Lássuk a tényeket - az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultációra

A magyar kormány 2017 áprilisában „Állítsuk meg Brüsszelt!” címmel indított hat kérdést érintő nemzeti konzultációt, amelyet valamennyi magyarországi háztartásba eljuttatott. A konzultációban számos olyan állítás szerepel, amely nem felel meg a tényeknek, illetve rendkívül megtévesztő. Az Európai Bizottság szilárd tények alapján kívánja tisztázni a szóban forgó kérdéseket.

europa.jpg
Az Európai Unió soha nem „Brüsszelről” szólt, hanem egy olyan projektről, amelyet a tagállamai irányítanak és alakítanak. Ezen tagállamok mindegyike – ideértve Magyarországot is – egyoldalúan és demokratikusan döntöttek úgy, hogy erre az útra lépnek. Minden egyes tagállam – ideértve Magyarországot is – a közösen hozott döntésekért vállal felelősséget, illetve részesül azokért előnyben.

TÉVES ÁLLÍTÁS: „Brüsszel a rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket.”

AZ IGAZSÁG: A Bizottság egyetért Magyarország célkitűzésével, hogy a háztartások megfizethető energiához jussanak. Ezt a leghatékonyabban versenyalapú energiapiaccal, az energiahatékonyság és az innováció előmozdításával lehet elérni, valamint ha európai szinten együttműködve garantáljuk az energiaellátás biztonságát.

A működőképes piacok révén az emberek több szolgáltató közül választhatnak; a verseny alacsonyabb árakat és jobb szolgáltatásokat eredményez. A versenypiacon energiát vásároló és eladó magyar vállalkozások előnyösebben szerezhetik be a villamos energiát, amelyet így olcsóbban értékesíthetnek. Más tagállamokban, ahol a hatóságok nem szabályozzák az áramdíjakat, a háztartási fogyasztók egyre kevesebbet fizetnek a villamos energiáért. Emellett a tagállamok az árszabályozás helyett más módon is csökkenthetik a rezsit.

TÉVES ÁLLÍTÁS: „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be.”

AZ IGAZSÁG: Az Európai Unió küzd az illegális migráció ellen, és segíti a tagországok külső határigazgatás terén végzett munkáját.

Az újonnan létrehozott Európai Határ- és Parti Őrség tovább erősíti a hatékonyabb határigazgatást célzó közös európai erőfeszítéseket. A probléma forrásának kezelése érdekében az EU olyan országokkal is együttműködik, amelyekből a migránsok jönnek, illetve amelyeken áthaladnak. Az EU–Törökország nyilatkozat például 98 százalékkal csökkentette a Görögországba érkezők számát. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy növekedjen a jogalap nélkül Európában tartózkodó migránsok visszaküldési aránya. 

Különbséget kell tennünk az illegális migránsok és a menedékkérők között. A valódi menedékkérők esetében az Európai Unió teljesíti a demokratikus országokra vonatkozó nemzetközi kötelezettséget, hogy védelmet nyújtson azok – férfiak, nők és gyermekek – számára, akik háború miatt kényszerültek elhagyni otthonukat. Mivel az EU-ban ma minden polgár szabadon mozoghat, élhet és dolgozhat bármely tagországban, az alapvető humanitárius jogok betartásáért a tagállamok közösen vállalnak felelősséget. Az Európai Unió Tanácsa – amelynek döntéseibe Magyarországnak a többi tagország kormányával együtt beleszólása van – meghatározta a menedékkérők méltányos fogadása és a rájuk vonatkozó igazságos jogi eljárás körülményeit. A Bizottság javasolta, hogy Magyarország akár 54 000 menedékkérőt is át tudjon helyezni más tagállamokba, de a magyar kormány ezt a javaslatot ellenezte Ezért egy másik tanácsi határozat Magyarországot arra kéri, hogy a két leginkább migrációs nyomás alatt álló tagországból, Görögországból és Olaszországból menedékkérőket – nem pedig „illegális migránsokat” – fogadjon be, igen korlátozott számban (1294 főt). A menedékkérők közül gondosan kiválasztják azokat, akik nagy eséllyel ténylegesen jogosultak a menekültstátuszra. A migránsok EU-n belüli áthelyezését a jövőbeli befogadó ország részéről alapos eljárás és biztonsági átvilágítás előzi meg.

TÉVES ÁLLÍTÁS: „A Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik.”

AZ IGAZSÁG: Az Európai Unió nem tolerálja az embercsempészetet, és sok éve küzd a bűnözésnek e kizsákmányoláson alapuló formája ellen.

A tengeri életmentés, a vérontás és a háború elől menekülő kiszolgáltatott, nemzetközi védelemre szoruló emberekről való gondoskodás nem egyenlő az illegális migráció támogatásával. Nincs bizonyíték arra, hogy civil szervezetek csempész bűnszövetkezetekkel működnének együtt annak érdekében, hogy migránsoknak segítsenek belépni az EU-ba. Bármilyen gyanú esetén a tagállamok – és nem az EU-nak – hatásköre nyomozást folytatni. Magyarország jogosan várja el, hogy törvényeit betartsák, és ezt a törekvést a Bizottság és az uniós ügynökségek – például az Europol – teljes mértékben támogatják.

Az állítással ellentétben a civil szervezetek és egyéb nemzetközi szervezetek a menekültválság kezelésében a legmegbízhatóbb és legértékesebb partnerek között vannak. Tájékoztatást és jogi tanácsadást nyújtanak a menedékkérőknek, fogadó- és gondozó létesítményeket működtetnek, így könnyítik meg a tagállamok dolgát.

TÉVES ÁLLÍTÁS: „Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon.”

AZ IGAZSÁG: A nem kormányzati szervezetek, azaz a civil szervezetek működési feltételeit elviekben a nemzeti jogszabályok határozzák meg. Ami az Európai Uniót illeti, az uniós intézményekre szigorú szabályok vonatkoznak az átláthatósággal és a lobbitevékenységgel összefüggésben.

A nem kormányzati szervezetek jelentős szereplői a civil társadalomnak, és értékes támogatást nyújtanak az államok demokratikus működéséhez. Az uniós intézmények, csakúgy mint világszerte számtalan nemzeti kormány és nemzetközi szervezet, nyílt, átlátható és rendszeres párbeszédet folytatnak a civil társadalommal. A civil szervezetek néha egyetértenek az uniós szakpolitikákkal, néha nem, ugyanakkor soha nem riadunk vissza attól, hogy elmagyarázzuk a munkánkat, és őket is hagyjuk, hogy tegyék az ő dolgukat. Örömmel vennénk, ha hasonló tere lenne a párbeszédnek nemzeti szinten is. Mindenkinek, aki EU-intézményekkel folytatott megbeszélések révén befolyást kíván gyakorolni az uniós szakpolitikákra, nyilvánosságra kell hoznia a legutóbbi lezárt pénzügyi évre vonatkozó költségvetését, beleértve az EU-tól kapott finanszírozás összegét. Az uniós átláthatósági szabályok valamennyi érdekképviseleti csoportra vonatkoznak, és e szervezetek azonos elbánásban részesülnek. Ez az átláthatóság teszi lehetővé, hogy a közvélemény – Magyarországon és Unió-szerte egyaránt – véleményt alkothasson munkánkról, és ez a nyilvános vita segít a demokrácia megerősítésében is.

TÉVES ÁLLÍTÁS: „Brüsszel támadja Magyarország munkahelyteremtő intézkedéseit.”

AZ IGAZSÁG: Sem a Bizottság, sem az Európai Unió nem támadja a magyarországi munkahelyteremtő intézkedéseket.

Éppen ellenkezőleg: az EU igen jelentős mértékben támogatja a magyarországi munkahelyteremtést. A 2007–2013-as ciklusban az Unió több mint 21 milliárd eurót (6,5 billió forintot) folyósított Magyarországnak a növekedés és a munkahelyteremtés támogatására. A magyar hatóságok jelentései szerint e finanszírozás több mint 150 000 munkahely létrejöttéhez járult hozzá. A Juncker-terv részeként indított Európai Stratégiai Beruházási Alap eddig már 26 millió eurót (8,1 milliárd forintot) nyújtott magyarországi beruházásokra, ami várhatóan 626 millió euró (195 milliárd forint) összértékű beruházást generál az országban. Az EU alapvető finanszírozási forrást jelent. Jelenleg a magyarországi közberuházások több mint 57%-ához az EU nyújt társfinanszírozást. A 2014–2020-as költségvetési időszakban a magyarországi beruházások várhatóan több mint 25 milliárd euró (7,8 billió forint) uniós támogatásban részesülnek, ami magyar állampolgáronként évente 368 eurót (115 000 forintot) tesz ki.

Saját nemzeti gazdaságpolitikájáért a magyar kormány felel. Az uniós jogszabályok csak a tagállamok gazdaságpolitikáinak összehangolásáról rendelkeznek. A szakpolitikai iránymutatásokról az összes tagállam pénzügyminiszterei vagy foglalkoztatási miniszterei tárgyalnak és hoznak döntéseket, és ebben a folyamatban a magyar kormány is teljes körűen részt vesz.

TÉVES ÁLLÍTÁS: „Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett. Brüsszel most emiatt is támadja hazánkat.”

AZ IGAZSÁG: Az Európai Bizottság nem avatkozik be a nemzeti adópolitikákba, és ez nem is célja. Az adózással kapcsolatos uniós szabályokról a tagállamok egyhangúlag döntenek, tehát, a jelenlegi uniós szabályokat a magyar kormány jóváhagyta.

A társasági adó és a nyereségadó mértékének megállapítása minden egyes tagállam saját joga, és ebbe az EU nem szándékozik beleavatkozni. Az adózással kapcsolatos kérdésekben csak akkor születik uniós szintű döntés, ha azokkal kivétel nélkül minden tagállam, így Magyarország is egyetért. Bár az EU tagországai csak az áfaszint minimumát határozták meg, a magyar kormány 27 százalékos áfa alkalmazása mellett döntött. Ez Unió-szerte a legmagasabb áfakulcs. Az uniós minimumot meghatározó adószabályok csak valamennyi tagállam beleegyezésével módosíthatók. Amennyiben a magyar kormány nem járul hozzá, e területen nem lehet változás. Magyarország csökkentett áfát vezetett be az internetszolgáltatásokra, megszegve ezzel az uniós szinten, Magyarország egyetértésével kialakított szabályozást. A Bizottság ezért felhívta a figyelmet a Magyarország által is jóváhagyott szabályokra. A Bizottság az idén javasolni fogja, hogy a tagállamok szabadabban rendelkezhessenek az áfakulcsokról. A javaslat elfogadásához az összes tagország egyhangú jóváhagyására lesz szükség.