2015.01.20.

Globális iskolák – képekben

Sikerült felkelteni a kíváncsiságot, másképp gondolnak a diákok Afrikára, Sierra Leone-ra  - ez az egyik, legfontosabb hozadéka az Észak-Dél Kapcsolat iskolai partnerségnek.

Mit üzen nekünk még a magyar és Sierra Leone-i iskolák között megvalósult partnerség? Milyen az, amikor 2 távoli kontinens diákjai közös témákon dolgoznak? És mi történik, ha mindebbe az ebola-járvány szól bele?

Kiderül a Globális iskolák című konferencián elhangzottak összefoglalójából, ami az iskolai projekt eredményeit, kihívásait is jól bemutatja.

 

Címkék: oktatás videó iskola iskolai partnerség Észak-Dél Kapcsolat

2015.01.18.

Előadások a "Globális iskolák – partnerségek Afrika és Európa között" című konferencián

2013 júliusában 4 magyar tanár járt Sierra Leonéban, hogy ottani középiskolákkal közös együttműködést indítsanak be az Artemisszió Alapítvány segítségével. Az előzetes terveink szerint, a Sierra Leone-i tanárok idén ősszel viszonoztál volna látogatásukat, azonban ez az ebola-járvány miatt meghiúsult. A Nyugat-Afrikából kiinduló ebola-járvány megrendítő módon világít rá az afrikai egészségügyi és fejlesztési problémákra.  Ugyanakkor ez csak egyike a számos globális problémának, amivel nap, mint nap szembesülünk. Ezek megoldásában a felnövekvő generációnak, és így közvetlenül az iskolának is kulcsfontosságú szerep kell, hogy jusson. Globális iskolák – partnerségek Afrika és Európa között című konferenciánk a globális kihívások mellett a megoldásokkal is behatóan foglalkozott, jó példákat hozva mind Európából, mind Afrikából.  Akik nem tudtak ott lenni, vagy újranéznék az előadásokat, azoknak ajánljuk a felvételeket.

promo_foto_1.jpg

Címkék: oktatás videó iskola globális nevelés iskolai partnerség

2015.01.16.

A világ az osztályteremben – kézikönyv a globális nevelésről

guidebook_cover_photo_2014.bmpA világ az osztályteremben – a kézikönyvünk tanároknak szól, és az iskolai partnerség elméleti és módszertani alapjait mutatja be, valamint azt, hogyan vihetjük be a globális dimenziót az mindennapi tanítási gyakorlatba. A kézikönyv a megvalósult iskolai partnerségi projektünk tapasztalatait is beépíti, és konkrét ötleteket is tartalmaz a Millenniumi Fejlesztési Célokkal kapcsolatos gyakorlatok megvalósítására, ám jól használható a Fenntartható Fejlesztési Célok bevezetésére is. A kézikönyv magyarul és angolul is elérhető.

A kézikönyv innen letölthető

The world in the classroom - our guidebook provides interested teachers with the main theoretical and methodological basis on how to use school partnerships to integrate the global dimension in the teaching as well as specific suggestions for joint activities for each Millennium Development Goal. The guidebook builds on the lessons learnt from our project, and can come in handy when discussing the Sustainable Development Goals as well. The guidebook is available in English and in Hungarian.

The manual can de downloaded here

 

Címkék: oktatás iskola English globális nevelés iskolai partnerség

2015.01.15.

Az Artemisszió Alapítvány kompetencia központjáról a Civil Rádióban

Címkék: média kompetencia központ

2015.01.13.

Buda-Pest and more!

Címkék: videó migráció Nem a gyengébbik

2015.01.10.

Külföldi szakmai gyakorlati lehetőség szakiskolás fiataloknak

Szakiskolába jársz? Szereted a szakmád, de csinálnál egy kicsit valami mást? Itt egy lehetőség arra, h kipróbáld magad külföldön és a szakmádban is fejlődj -  nem kis kihívás, de nagy kaland! A program egy 3,5 hónapos külföldi szakmai gyakorlati lehetőség szakiskolás fiataloknak. Irány Észak-Olaszország vagy Dél-Franciaország!

kep4.JPG

Címkék: felhívás szakmai gyakorlat Leonardo da Vinci program ifjúsági programok

2015.01.08.

Önkéntesek jelentkezését várjuk „KARAVÁN” programunkba!

Tarts velünk Vámosszabadira, ahol a befogadó állomás területén élő menedékkérők számára szervezünk közösségi programokat! Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik jártasak gyerek- és/ vagy felnőtt foglalkozások animálásában. Előny, ha van tapasztalatuk, vagy kipróbálnák magukat  magyar tanításban, esetleg maguk is voltak migránsok, és tapasztalataik és élményeik megosztásával, önkéntes munkájukkal szívesen segítenék a hazánkba érkező menedékkérőket.

karavan_toborzo.jpg

Címkék: önkéntesség migráció Karaván

2015.01.07.

Mid-term report from Budapest

I’m in Budapest since two and a half month. Already. The time goes fast and fast. I’ve meet a lot of people from everywhere since I arrived. It’s very enriching. I have a feeling of freedom, and I feel home here. I took a lot of pictures of the events and programs of Artemisszió. I really enjoy the time I spend in the organisation, and the program is very interesting.

1.jpg

Címkék: beszámoló English EVS Európai Önkéntes Szolgálat

2015.01.01.

Köszönjük!

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki támogatta akár egy megosztással Adjuk össze! kampányunkat, hiszen mindössze 19 nap alatt összegyűlt 300.000 Forint a Sierra Leone-i gyerekek és családjaik támogatására! Kiemelten köszönjük mind a 71 támogatónknak, hogy adományaikkal élő tanúbizonyságot tettek a kontinenseken átívelő szolidaritásról.

koszonet_kicsi.png

Címkék: Sierra Leone globális nevelés Észak-Dél Kapcsolat

2014.12.25.

School Partnerships between Hungary and Sierra Leone

The world that we live in has become smaller yet more complex due to the process of globalization. Goods, people and information, travel at unprecedented speed and magnitude, thus, the people live in a world of increasing interdependency. This has to be taken into account by the schools themselves. Global education aims at directing our attention at the global impact of our everyday actions. One of the most exciting methods to strengthen global education in the school is to establish school partnerships. This method is not wide-spread in Hungary, but there are some initiatives. We introduce the method of school partnerships, the main steps of its implementation through the cooperation between European and African schools, which was coordinated by Artemisszió Foundation.

sp_case.jpg

Címkék: oktatás iskola English Sierra Leone globális nevelés iskolai partnerség Észak-Dél Kapcsolat