2014.08.19.

Call for participation: Work/Place integration program

The aim of our program is to help you finding your place in Hungary: through meeting locals, practising the language, learning more about the culture, getting assistance in your everyday problems and improving your chances on the labour market.

Arte_Plakat_Angol 20140815_kicsi.jpg

Címkék: aktuális migráció English Work/Place

2014.08.19.

Képzési felhívás: Interkulturális kommunikáció az egészségügyben

Az Artemisszió Alapítvány Interkulturális kompetenciafejlesztő képzést szervez az egészségügy területén dolgozó szakemberek számára. A képzés azoknak a betegekkel közvetlen kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozóknak ajánlott (pl. orvosok, nővérek, ápolók, védőnők, pszichológusok, pszichiáterek, mentőtisztek és mentőápolók, szociális dolgozók és egészségügyi szakembernek tanulók), akik bővíteni szeretnék ismereteiket és fejleszteni kívánják készségeiket a betegekkel való kommunikáció és konfliktuskezelés területén.

doctor-with-patient.png

Címkék: aktuális egészségügy tréning

2014.08.19.

MOMO – a sikeres mobilitásért

A mobilitás a fejlődés, a pozitív változás forrása lehet, de ez nem történik automatikusan. A mobilitási tanácsadás (mobility counselling) célja pontosan ennek elősegítése. De ki a mobilitási tanácsadó (mobility counsellor)? Mi a feladata? Hogyan végezheti sikeresen a munkáját? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a két éves partnerségi projektünk, a MOMO – More Mobility for Europe (Több mobilitást Európában). A projekt a szakképzésben (VET) megvalósuló mobilitási programok minőségének javítását célozta, fókuszálva az interkulturális és szakmai tanulás integrálására, hogy a résztvevők készségei jobban igazodjanak a munkaerő-piaci elvárásokhoz.

momo2.jpg

Címkék: tréning mobilitás interkulturalitás MoMo

2014.08.19.

MOMO – reinventing mobility counseling

Mobility can become an important source of growth and development, but that does not necessarily happen automatically.  The mission of mobility counseling is to make that happen. Who are the mobility counsellors?  What do they do? How can they do their job better?  These are the questions we tried to answer within a fruitful 2-year-long partnership project – MOMO: More Mobility for Europe. The aim of the project is to raise the quality of the mobility processes in VET (Vocational Education and Training) mobility programs. The focus was on the importance of integrating new cultural and professional learning into existing body of knowledge, so that VET participants’ skills are more adjusted to the labour market.

momo2.jpg

Címkék: tréning mobilitás interkulturalitás English MoMo

2014.08.11.

Fotel - Fórum Színházzal a korai iskolaelhagyás ellen

A projekt célja, hogy megvizsgáljuk, milyen mértékben csökkentheti a korai iskola elhagyás kockázatát a 13 és 16 év közötti korosztályban a Fórum Színház módszer tanári alkalmazása, ötvözve az interkulturális viszonyokkal kapcsolatos gyakorlati tudással.

Az elmúlt években a korai iskola elhagyás (KIE) volt az egyik legjelentősebb szociális kérdés, amellyel az Európai Uniónak szembe kell néznie. A probléma hordereje egyre növekszik, és jelenleg a tagállamok diákjainak több mint 14,4 %-át érinti, elsősorban etnikai és nemzetiségi kisebbségekhez tartozó fiatalokat, beleértve a bevándorlókat és a romákat.

A KIE okai összetettek, így annak érdekében, hogy hatékony megoldást találjunk, további kutatások szükségesek a megfelelő megelőző lépésekkel kapcsolatban. A FOTEL projekt a KIE okainak és működésének feltárására és vizsgálatára fókuszált.

fotel_kicsi.jpg

Címkék: művészet iskola fórum színház FOTEL

2014.08.08.

Hike in the Buda hills

On August 2, 2014 we went on a hike with participants in our project titled "Not the weaker". The tour was led by one of the participants, Yazel. We started out in Budakeszi and arrived at Nagykovácsi. In the meantime, we passed by the highest point of the Buda mountains, Nagy-Kopasz. When we got back to Hűvösvölgy, we took the children's train.

túra.jpg

Címkék: beszámoló migráció English Nem a gyengébbik

2014.08.08.

Migránsok integrációja - az Artemisszió a Gazdasági Rádióban

Címkék: média migráció menekültek

2014.08.06.

Nemzetközi Menekültnap - az Artemisszió a Poptarisznyában

Címkék: média migráció menekültek

2014.08.05.

EVS in PINCE

Francesca Consogno, genovai önkéntesünk, 5 hónapot töltött Budapesten az Artemisszió Alapítványnál februártól júliusig. Ezalatt a Pesterzsébeti projektünkben segített, ahol hátrányos helyzetű roma fiatalokkal foglalkozott a Pince Klub közösségi terében. Alábbi cikkében mesél tapasztalatairól, a nehézségekről amikkel szembesült, és az élményekről, amikkel gazdagodott, és hogy hogyan változott meg minden körülötte és benne, ez alatt nagyon sűrű öt hónap alatt, amikor egyszercsak Genovából Pesterzsébeten találta magát.

francesca2.jpg

Címkék: beszámoló English EVS Európai Önkéntes Szolgálat ifjúsági programok

2014.08.04.

"Here and now"

A small gallery in the center of Budapest at the corner on a little street. A picture is facing the people in the street showing shadows of a young man with music notes coming out of his head facing three different type of armed men. One of them wearing the uniform of the Assad army the second one a normal guy with a simple gun the third is one of the Qaeda soldiers. That was the first thing I approached once I arrived there. Once I stepped in I felt as if my heart was squeezes.

here.jpg

Címkék: beszámoló művészet migráció Nem a gyengébbik