2014.10.30.

Résztvevőket keresünk!

Még van hely a Minority Inclusion shouldn’t be Illusion elnevezésű nemzetközi színházas tréningre!

minority_icsi.jpg

A nemzeti kisebbségek társadalmi bevonását célzó, különböző modelleket bemutató, színházi eszközökre építő tréning 2014. december 14-20 között zajlik majd Szerbiában. A program részét képzi az egynapos interaktív konferencia, "Different Models for Inclusion” címmel. A részvételhez minimális színházi tapasztalat, valamint angol nyelvtudás szükséges..

A további kérdésekkel Végh Pannihoz lehet fordulni az anna.vegh@artemisszio.hu címen.

További információ itt

Jelentkezési lap itt!

Címkék: színház aktuális tréning társadalmi integráció

2014.10.26.

Interjúkészítés: szakmai gyakorlati lehetőség

Az Artemisszió Alapítvány interjúkészítési gyakorlattal rendelkezők jelentkezését várja egy jelenleg futó piacfelméréséhez. A felmérés az alapítvány két, személyes fejlesztést és munkaerő-piaci elhelyezkedést támogató eszközéhez kapcsolódik (módszerekről bővebben itt és itt olvashatsz).

interjú.jpg

Címkék: szakmai gyakorlat

2014.10.24.

Első mentor-mentorált találkozó a Work/Place programban

2014. október 14-én kedd este, több hetes izgalom és várakozás után, először találkoztak a mentorok mentoráltjaikkal. Az Artemisszió Alapítvány irodájában gyülekeztünk, ahol a mentorképzésről ismerős arcok mellett feltűntek újak is. Már az első benyomások begyűjtése közben, a feszült és kínos csendben, minden mentor és mentorált azt találgatta vajon kivel fog párba kerülni. Az irodából a Jelen bisztróba sétáltunk át, hogy ott folytassuk az estét. Az úton nagyrészt még a mentorok és a mentoráltak egymást közt beszélgettek, a bemutatkozásokra és megismerkedésre pedig leginkább a Jelen bisztró hátsó termének félhomályában került sor.

mentortal.jpg

Címkék: beszámoló migráció mentorálás Work/Place

2014.10.21.

Könnyedén iskolából munkába – Ifjúsági kompetencia központ

2014 szeptembertől indítottuk a Könnyedén iskolából munkába – Ifjúsági kompetencia központ című, NCTA pályázati forrásból támogatott programunkat, melynek keretében húsz, oktatási- és munkaerő-piaci területen dolgozó szakember módszertani képzése valósul meg, képzők képzése valamint DÉT-szakértői képzések során. Emellett budapesti és vidéki szakiskolás tanulók munkaerő-piaci elhelyezkedését célzó programokat is megvalósítunk, melyek a képzések részeként szakmai gyakorlati lehetőséget is szolgálnak a résztvevők számára.

DÉT logó.jpg

Címkék: tréning ifjúsági programok DÉT

2014.10.21.

Pályázati felhívás honlap létrehozására

Az Artemisszió Alapítvány pályázatot hirdet „KÖNNYEDÉN ISKOLÁBÓL MUNKÁBA - IFJÚSÁGI KOMPETENCIA KÖZPONT” című projekt weboldalának létrehozására.

Alapítványunk 16 éve foglalkozik hátrányos helyzetű csoportok integrációjával, valamint a különböző társadalmi csoportok közötti párbeszéd és együttműködés elősegítésével. A kialakítandó honlap egy, Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pályázati forrásból megvalósuló projektünkhöz készül, melynek célja egyrészt oktatási és munkaerő-piaci területen dolgozó szakemberek képzése, másrészt vidéki és budapesti szakiskolai tanulók elhelyezkedési esélyének növelése speciális iskolai programsegítségével (kisfilm az iskolai programról).

web_design.jpg

Címkék: felhívás önkéntesség ifjúsági programok

2014.10.19.

Bienvenue, Ambrine!

A múlt héten megérkezett francia önkéntesünk, Ambrine Es-Satte, egyenesen Dél-Franciaországból! Ambrine még sosem járt Budapesten, de szereti a kihívásokat, és valami igazán különlegeset keresett, ezért belevágott a kelet-európai kalandba. Leginkább a migránsok beilleszkedését segítő programjainkban fog tevékenykedni, illetve mivel szeret fotózni, erre is sok alkalma lesz! Röpke beköszönője az első hét után.

ambrine.jpg

Címkék: beszámoló English EVS Európai Önkéntes Szolgálat ifjúsági programok

2014.10.14.

Esély az iskolában, esély az életben - művészeti eszközökkel a korai iskola elhagyás ellen

meghivo_hun.jpg

Facebook-esemény

Regisztráció

Címkék: konferencia színház aktuális iskola fórum színház FOTEL

2014.10.12.

Mentorképzés a Work/Place programban

2014. szeptember 26 és 28. között az Artemisszió Alapítvány Work/Place Integrációs Programja keretében szervezett mentorképzésén vettem részt tizedmagammal. A szeptembertől májusig megvalósuló projekt célja az Európai Unión kívüli országokból Budapestre érkező bevándorlók segítése: a város, a kultúránk megismertetése, a magyar nyelv gyakorlása, a mindennapokban való boldoguláshoz szükséges információk átadása stb. révén.

mentorkepzes_0928_01_kicsi.jpg

Címkék: beszámoló migráció mentorálás Work/Place

2014.10.11.

Forum theater movie screening in Artemisszió

On September 30, 2014. we showed the short films of FOTEL project to some interested professionals, and the screening was followed by an exciting discussion.

vetítés.png

Címkék: beszámoló színház iskola English fórum színház FOTEL

2014.10.10.

Módszertani filmvetítés az Artemisszióban

2014. szeptember 30-án levetítettük a FOTEL projekt kisfilmjeit az érdeklődőknek, amit egy izgalmas beszélgetés követett.

vetítés.png

Címkék: színház iskola fórum színház FOTEL