2016.05.20.

Test, társadalom, kultúra: együtt az integrációért - képzés a Néprajzi Múzeumban

Festői környezet, jó gyakorlatok, kellemes társaság, számtalan tanulási lehetőség; nem is kívánhatna többet az ember egy nagyszerű képzés során. Az Artemisszió Alapítvány szakmai gyakornokaként lehetőségem nyílt részt venni az Artemisszió, az Ars Erotica Alapítvány és a Néprajzi Múzeum közös szervezésű, kétnapos workshopján.

test1.jpg

Címkék: beszámoló Divercity Test kultúra társadalom

2016.05.14.

Pálya? Nem pálya?

Az Artemisszió Alapítvány önkéntes mentoraként 2016. április 30-án mentortársaimmal együtt az alapítvány által szervezett mentor-mentorált találkozón vettem részt. Az esemény fő célja az volt, hogy a ‘Building Bridges’ projekt keretében induló mentorprogramban résztvevő mentorok és mentoráltak megismerjék egymást (fyi: az említett mentorprogram fő célja a magyarországi migránsok integrációja).

bridge.png

Címkék: beszámoló migráció menekültek mentorálás Building bridges

2016.05.09.

Ha katasztrófa lenne nálunk…

Mi lenne, ha természeti katasztrófa lenne nálunk? Milyen lehet, amikor a családunk átél egy cunamit? Elgondolkodtunk-e már azon, mennyire fontos az emberiség számára a víz? Ehhez hasonló kérdéseket feszegetnek az Ady Endre Gimnázium 9-es diákjai saját kisfilmjeikben, amiket a Migráció és környezet című programunk keretében készítettek. A filmek között vannak ironikus és komoly stílusban készített videók is, és bár a technika ördöge többször közbeszólt, a filmek elkészültek! Köszönjük a diákok kreativitását és munkáját, és Sallai Zoltán segítségét!

Címkék: videó globális nevelés ifjúsági programok Same World

2016.05.08.

Mentorprogram ajánló - Komlós Marcell

Címkék: videó migráció menekültek mentorálás Building bridges

2016.05.06.

Mentorprogram ajánló - Zsámboki Katalin

Címkék: videó migráció menekültek mentorálás Building bridges

2016.05.05.

Mentorprogram ajánló - Páli Benedek

Címkék: videó migráció menekültek mentorálás Building bridges

2016.04.28.

Divercity, első felvonás – a workshop egy résztvevő szemszögéből

Divercity – figyelemfelkeltő cím. Két szót von össze, sokszínűség és város. Mindez egy workshop keretében, kétszer két nap, nyitott, barátságos, sokszínű emberekkel – ez rossz már nem lehet. A felhívás szerint lássuk a várost mások szemén keresztül, majd mutassuk meg közösen a mi Budapestünket!

Ezzel a gondolattal a fejünkben érkeztünk jó páran szombat reggel fáradtan ugyan, de annál lelkesebben. Kedves fogadtatásnak és kávénak szerencsére nem voltunk híján, így az aktivitási szint is hamar növekedni kezdett. A résztvevők diverzitására sem lehetett panasz, hiszen három kontinens is képviseltette magát, hogy összefogva alkossunk valami újat.img_0654.JPG

Címkék: beszámoló tréning Divercity

2016.04.19.

Az Artemisszió is ott lesz a Szimbiózis Napok 2016-on!

A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált idén május 6-7-én rendezik meg az Auróra közösségi központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az érdeklődőket. A fesztivál az ismeretterjesztés és a sajátélményű programokon túl célul tűzi ki, hogy a jelenkori társadalmi, kulturális környezet jelenségeire és eseményeire reflektáljon, azokról értelmező módon beszéljen. Különös figyelemmel fordul a változások, az új jelenségek felfedezése, értelmezése felé.

meghivo_majus6.jpg

Címkék: aktuális globális nevelés Same World

2016.04.14.

Young activists for peace: Welcome refugees

call_activists_for_peace_final_kicsi_1.jpgVegyél részt az ifjúsági cserén és a hozzá tartozó képzéseken! Felhívás aktivisták, önkéntesek, migráció- és menekültügy iránt érdeklődő magyar, migráns és menekült fiatalok részére. A találkozókon Európa különböző országaiból lesznek résztvevők, a találkozó nyelve az angol lesz. Magyarországról 5 fiatal utazhat ki az ifjúsági cserére, ebből 2 részt vehet a kapcsolódó eseményeken is.

Az események időpontja:

2016. május 24-30. képzés Berlinben

2016. augusztus 15-25. ifjúsági csere Németországban

2016. október 4-10.utánkövetés Görögországban

Letölthető jelentkezési lap

További információ és jelentkezés: Tarján Edina, 06704142402, edina.tarjan@artemisszio.hu

A jelentkezés határideje: 2016.05.02.

Címkék: aktuális ifjúsági programok

2016.04.14.

Young activists for peace: Welcome refugees

call_activists_for_peace_final_kicsi_1.jpgJoin the youth exchange and the related events! Call for activists, volunteers, young people with migrant and refugee background, young people interested in migration issues and refugee policies. Participants will come from all over Europe. The language of the exchange is English. 5 young people from Hungary can participate in the youth exchange, and 2 group leaders can join the related events, too.

Schedule:

24-30 May 2016: initial training in Berlin

15-28 August 2016: youth exchange in Germany

4-10 October 2016: follow up in Greece.

You can access the application form here

More information and application: edina.tarjan@artemisszio.hu, 06704142402

Application deadline: 02.05.2016

 

Címkék: aktuális English ifjúsági programok