2015.07.29.

"This is the end, my only friend, the end" - EVS in Budapest

Thanks The Doors and yes guys, this is the end of my EVS. Welcome Back to the reality, what i can say? Five months, one city, a big experience. When I was arriving here in Budapest the people said me: in the end you will never want leave from this city. Right now I can say: It’s true, absolutly true. For me there is some drugs in the tap water, everybody that came here in the end fell in love for this city.

giulia1.jpg

Címkék: beszámoló English EVS Európai Önkéntes Szolgálat ifjúsági programok

2015.07.22.

Artes módszertani gyűjtemény, bővülő magyar nyelvű részleggel!

Az ARTES közösség célja, hogy megvalósult ötleteket, gyakorlatokat gyűjtsön össze egy helyre különböző művészeti eszközök felhasználásáról, fórumot teremtsen a tapasztalatok megbeszélésére, kurzusok meghirdetésére, eredmények népszerűsítésére. A példák egy része az oktatás valamilyen területén alkalmazták már sikerrel, például a zenét vagy a videó készítést a nyelvtanulás erősítésére , az aktív állampolgárságot, az állampolgári ismeretek átadását segítették fotóval és más digitális eszközökkel vagy értelmileg sérült fiatalok szakiskolás képzésbe vontak be művészeti módszeretek.

artes2.jpg

Címkék: művészet Artes

2015.07.16.

Belehelyezkedni az ottlétbe

“A kaleidoszkópnak az a kézenfekvő mintázata, hogy sok kicsi színes darabból, állandó változtatásokkal összerakunk valami képet - számomra valami ilyesmi volt. Sok apró élmény, rövid, akár félbeszakadt beszélgetés, közös játék a felnőttekkel, a gyerekekkel… Rengeteg olyan apró momentumot hoztam magammal, ami egy ilyen szép képet rak ki együtt.”

 Januártól júniusig kéthetente felültünk egy buszra, és egy napot Vámosszabadiban töltöttünk. Hazafelé általában hangos volt a busz - beszéltünk, a legtöbbször egymás szavába vágva. Megosztottuk egymással, mi sikerült a legjobban, mi volt nehéz, mi az, ami egészen máshogy alakult, mint ahogy elképzeltük, kivel beszélgettünk, kit ismertünk meg. Meséltünk egymásnak, de valahogy nem fogytak el a történeteink akkor sem, mikor hazaértünk. Úgyhogy meséltünk a barátainknak, a családunknak, annak, akivel találkoztunk, annak, aki kérdezett. És továbbadtuk a történeteinket ezen a blogon, cikkekkel, képeslapokkal, fényképekkel.

A projekt végéhez közeledve úgy döntöttünk, egy rövid filmben mutatjuk meg egy, a táborban töltött napunkat, és egyben visszaemlékszünk arra is, milyen volt ez a félév, mi történt velünk, bennünk.

A Belehelyezkedni az ottlétbe című filmben a KARAVÁN projekt önkéntesei mesélnek. Arról, hogy milyen is volt féléven át önkéntesnek lenni a vámosszabadi befogadó állomáson.

A filmet Eichner Hanna készítette.

logo_eu_jelmondat_ema_projekt_color.jpg

Címkék: videó migráció menekültek Karaván

2015.07.10.

Work/Place program migránsoknak

Címkék: videó migráció WorkPlace

2015.07.08.

Akarunk-e falat húzni a határainkra?

A magyar kormány szerint menekültügyi krízishelyzet van. A magyar kormány szerint Magyarországot - amely sohasem volt multikulturális – mind gazdaságilag, mind kulturálisan fenyegeti a migrációs áradat. A magyar kormány egy olyan háborút vizionál, amelynek csak egy győztese lehet: vagy mi, vagy ők!

blog2_1.jpg

Címkék: aktuális állásfoglalás migráció menekültek

2015.07.04.

Sounds and flavours from Padua

 Those vocational school students who won the Erasmus+ scholarship are already halfway in their internship abroad. In early July we visited this group of five living a Paduan life. They work in the city as waiters, cooks or carpenters. They live together with Italians divided into two in a typical Italian street in a house with roof terrace.

padova.jpg

Címkék: beszámoló szakmai gyakorlat English ifjúsági programok Erasmus +

2015.07.04.

Hangok, ízek Padovából

Külföldi gyakorlati idejük felénél járnak azok a szakiskolás fiatalok, akik elnyerték az Erasmus + Program pályázatát. Az öt főből álló, padovai életet élő szakmai gyakorlatos csapatot meglátogattuk június elején. Padovában dolgoznak pincérként, szakácsként illetve asztalosként.  Igazi olasz utcában, tetőteraszos lakásban együttlaknak olaszokkal, két bolyban megosztva.

padova.jpg

Címkék: beszámoló szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

2015.07.03.

TanodaPlatform: Migráns gyermekek és fiatalok támogatása

Címkék: videó migráció menekültek WorkPlace

2015.07.02.

Together in Kőhegy – preparatory camp for professional internship abroad (May 26-27-28)

This team building camp is organized twice a year: once in spring, then in autumn before the 3.5 month long traineeship. This time we kicked off with the autumn group for a 3-day training full of excitements. Similarly to the students, it was the first time for me to participate in a programme like this, so I was looking forward to it at least as much as them.

leo_tabor.jpg

Címkék: beszámoló szakmai gyakorlat English ifjúsági programok Erasmus +

2015.07.02.

Együtt Kőhegyen - külföldi szakmai gyakorlatra felkészítő tábor (május 26-27-28)

Minden évben kétszer kerül megrendezésre ez a csapatépítő tábor. Az egyik a tavaszi a másik az őszi 3 és fél hónapos utazást előzi meg. Jelen esetben az ősszel kiutazó csapattal indultunk neki ennek az izgalmakkal teli 3 napnak. Számomra is ez volt az első alkalom, hogy egy ilyen jellegű programban részt vehettem, így legalább annyira vártam és annyira voltam izgatott, mint ők.

leo_tabor.jpg

Címkék: beszámoló szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +