2014.11.25.

Iskolai akciók a „Szólj Hozzá” tábor apropóján

A „Globális Méltányosság – Iskolák a Változásért” elnevezésű projektünk keretében ez év augusztusában négy különböző iskola diákjaival táboroztunk Balatonfenyvesen, hogy közösen gondolkodjunk a globális problémák helyi hatásairól.

blog.jpg

Címkék: oktatás iskola tábor globális nevelés Global Fairness

2014.11.25.

School actions on the occasion of the “Make a Comment” summer camp

In our “Global Fairness – Schools as Agents for Change” project we were organizing a summer camp for students of four different schools in Balatonfenyves, so that we could think and discuss together about the local influences of the global issues.

blog.jpg

Címkék: oktatás iskola tábor English globális nevelés Global Fairness

2014.11.22.

Not the Weaker – Budapest Seen through Migrant Women’s eyes

We have arrived at the end of the Not The Weaker program, a project designed to promote migrant women’s integration. During this year, we have been working with migrant and Hungarian women living in Budapest to help migrant women’s integration and personal development through individual initiatives and the joint realization of ideas. We would like to conclude our work with a show and celebration. We are going to present the art projects that participants created together and hold workshops to give a foretaste of certain services and methods applied during the program.  The event offers guests the opportunity to experience how migrant women who live here see the world, Hungary, local life and themselves.

nemgyenge.jpg

Címkék: színház aktuális migráció English Nem a gyengébbik

2014.11.22.

Nem a Gyengébbik – Budapest migráns női szemmel

„Nem a Gyengébbik” című, migráns nők beilleszkedését támogató programunk zárásához érkeztünk. Az elmúlt évben egy olyan integrációs program kialakításán dolgoztunk, ami Budapesten élő migráns és magyar nők közös részvételén alapult, és ami az egyéni kezdeményezések, ötletek közös megvalósítása révén segítette a migráns résztvevők személyes fejlődését, beilleszkedését. A közös munkát szakmai bemutatóval és ünnepléssel szeretnénk zárni. Az est során bemutatjuk azokat a művészeti projekteket, amelyeket a csoport tagjai közösen készítettek, és workshopok formájában adunk ízelítőt a projekt egyes szolgáltatásaiból, módszereiből. Az est lehetőséget kínál arra, hogy vendégeink megtapasztalhassák, hogyan látják a világot, Magyarországot, az itteni életet és magukat a hazánkban élő migráns nők.

nemgyenge.jpg

Címkék: színház aktuális migráció Nem a gyengébbik

2014.11.20.

Első közösségi programunk...

A Work/Place program első közösségi programján, ahol bevándorló résztvevőink és mentoraink mellett a magyar tanárok is részt vettek, egymás megismerésére és a csapatépítő játékokra helyeztük a hangsúlyt. Fogadjátok szeretettel Huszák Ervin, önkéntes magyar tanárunk beszámolóját az eseményről.

ervin cikkéhez.jpg

Címkék: beszámoló migráció Work/Place

2014.11.19.

Fórum Színházzal a korai iskolaelhagyás ellen - interjú a Civil Rádióban

Címkék: oktatás iskola korai iskolaelhagyás fórum színház FOTEL

2014.11.17.

Esély az iskolában, esély az életben - az összes előadás

Címkék: oktatás videó iskola korai iskolaelhagyás FOTEL

2014.11.16.

Esély az iskolában, esély az életben - művészeti eszközökkel a korai iskola elhagyás ellen

Címkék: oktatás konferencia iskola korai iskolaelhagyás FOTEL

2014.11.14.

Tájékoztató nap: „Könnyedén iskolából munkába - ifjúsági kompetencia központ”

A tájékoztatón a résztvevők megismerkedhetnek az alapítvány munkaerő-piaci elhelyezkedést segítő iskolai programjával és a januárban induló módszertani és szakértői képzés sorozatával. Az iskolai programot 2015-ben két alkalommal valósítjuk meg. A programról bővebb információt itt olvashat. Az iskolai program során alkalmazott eszközök és módszertanok teljes körű átadását célozza az ezzel párhuzamosan futó, szakemberek számára 2015 januárjától induló módszertani és szakértői képzés-sorozatunk.

tájékoztató nap3.jpg

Címkék: aktuális tréning ifjúsági programok DÉT

2014.11.12.

Ahmed Omer: Fogságban tartott emberek

Úgy két hete Litvániában jártam, amikor a bátyámmal meglátogattuk az egyik barátját. Kora hajnalban madáréneket hallottam, nagyon szomorú dallamokat. Éreztem bennük a fájdalmat, és nem bírtam tovább elviselni, így megkerestem őket. A nappali szobában voltak, ahol egy kalitkában tartották őket fogva dekorációként, és hogy dalukkal szórakoztassák a vendégeket. Láttam, ahogy szárnyaikkal megpróbálják kitörni a ketrec falait, hogy kijussanak a szabadba, és eggyé lehessenek a természettel. Eszembe juttatták azt az időt, amikor egy menekülttáborban voltam (Békéscsabán, ahol a menekülteket két hétig egy szigorúan őrzött, szögesdrótokkal elkerített táborban tartják őrizetben, így nem járhattunk a falakon kívül), amíg a menekült státuszomat intézték Magyarországon. Rájöttem, hogy saját magamat látom a madarakban… A reménnyel teli szemeiket, azt, hogy mindent megtesznek szabadságunkért, a reménykedést abban, hogy kiszabadulunk a börtönből, amibe kényszerítettek minket, mert fogságban lenni egyszerűen természetellenes. Ez volt az első alkalom, hogy elvették a szabadságomat.

illegal.jpeg

Címkék: migráció menekültek