2016.11.30.

Pénzügyi munkatársat keresünk!

penzugyi_ass.jpg

Az Artemisszió Alapítvány 18 éve dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is esélyt kapnak, hiszen célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás egyfajta erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy olyan szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga, amennyiben képes esztétikai és intellektuális élményt nyújtani.

Főbb feladatok

 • projektek pénzügyi beszámolóinak elkészítése a felelős hatóság részére havonta
 • pénzügyi hiánypótlások elkészítése és határidőre történő benyújtása
 • projektek cash-flowjának frissítése havi rendszerességgel: költségek tervezése, kiadások nyomon követése
 • költségvetés módosítási igények elkészítése és benyújtása a felelős hatóságnak
 • a projektvezető munkájának támogatása pénzügyi kérdésekben
 • a projektekhez kapcsolódó egyéb pénzügyi jellegű adminisztrációs feladatok ellátása;


Elvárások:

 • pénzügyi végzettség vagy szakmai tapasztalat projektek pénzügyi adminisztrációjában
 • nagyfokú precizitás
 • excel táblázatkezelő használatában erős
 • képes az önálló munkavégzésre, de jó csapatjátékos
 • érdeklődik az alapítvány tevékenysége iránt és azonosulni tud az alapítvány küldetésével, értékeivel


Előnyt jelent:

 • non-profit pénzügyi tapasztalat
 • Európai Uniós pályázatok pénzügyi adminisztrációjában való jártasság
 • civil szektor iránti érdeklődés

Munkavégzés ideje: 4 óra
Munkaviszony kezdete:  2016. január  - határozott időre
Munkavégzés helye: Artemisszió Alapítvány, 1085 Budapest, Pál utca 6.

Jelentkezés: Az önéletrajzot és a motivációs levelet 2016. december 11. 24:00-ig kérjük az info@artemisszio.hu e-mail címre küldeni.

Címkék: állás

2016.11.29.

SAME World konferencia, szeminárium és projekttalálkozó Észtországban

2016. október 25. és 28. között jártunk a SAME World projekt nemzetközi konferenciáján Tartuban. A konferencián tizennégy országból több mint hetven résztvevő volt jelen. Magyarországról négyen vettünk részt: Tarján Edina az Artemisszió Alapítványtól, Hubert Andrea a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumból, Salga Imre az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumból, valamint Orbán Ildikó a Deák Diák Általános Iskolából.  Egyetemi oktatók, professzorok, általános és középiskolai tanárok, projekt- és társult partnerek, valamint környezeti döntéshozók tanácskoztak különböző környezeti kérdésekről, oktatásról, szabályozásokról.

A szeminárium négy napja alatt előadások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések során foglalkoztunk a környezeti igazságosság, a klímaváltozás és a környezeti migráció aktuális problémáival.

A konferencia megnyitója után négy előadást hallgattunk meg. Az első előadó Vasilka Sancin professzorasszony volt, aki a Ljubjanai Egyetem Nemzetközi Jogi Tanszékének a vezetője.  A környezeti migráció nemzetközi jogi kezeléséről tartott érdekes tájékoztatást.

Második előadóként Kert Valdaru az Észt Tudományos Akadémia migrációs szakembere beszélt a migrációs válságról, a környezeti migrációs folyamatokról és a környezeti menekültek problémájáról.

Utána Guido Viale olasz környezetvédelem-politikai szakértő beszélt arról, hogy az éghajlatváltozás és a környezetvédelem hanyatlása milyen új migrációs folyamatokat indít, illetve már indított is el világszerte.

Végül Stefano Caserini a Politecnico di Milano szakértője tartott megdöbbentő adatokkal alátámasztott, gondolatébresztő tájékoztatást. Izgalmas előadása arról szólt, hogy valójában milyen nagy gondot okoz a globális felmelegedés, milyen kihívások elé néz az egész emberiség. Ismertette továbbá, hogy idén Párizsban megrendezésre került az ENSZ 21. Klímakonferenciája (COP21), amely egy 195 országot érintő klímatalálkozó volt. A konferencia célja egy olyan globális megállapodás aláírása volt, amelynek betartásával remélhetőleg sikerül visszaszorítani az éghajlatváltozást, és 2°C alatt tartani az átlaghőmérséklet-növekedést.

Az előadások után észt középiskolás diákok éghajlatváltozáshoz kapcsolódó posztereiket mutatták be. Csodálatos, megható és figyelemfelkeltő posztereket készítettek a gyermekek.

A délután során következett a professzorok, tanárok és diákok műhelyfoglalkozása. Tekintve, hogy több különböző nemzetiségű küldöttség tagjai dolgoztak együtt, rövid ismerkedő beszélgetéssel és érdekes, ráhangoló játékokkal kezdődött a csoportmunka. Négy csoportban tanácskoztak a résztvevők arról, milyen konkrét fejlesztések kellenének az iskolákban, hogy a globális (környezeti) nevelés a tantervekbe is bekerüljön.

Négy kérdéskört vitattak meg, jártak körbe a csoportok. (1. Hogyan építsük bele a környezeti és társadalmi kérdéseket a különböző tantárgyakba? 2. Hogyan hozzunk létre kapcsolatot az általános és középfokú, valamint az egyetemi oktatás elvárásai között? 3. Hogyan szólhatnának hozzá a diákok, hogyan működhetnének közre még aktívabban annak érdekében, hogy az iskola közelebb kerüljön a valósághoz? 4. Mi szükséges ahhoz, hogy a tanárok motiváltabbak legyenek abban, hogy a környezeti nevelés a mostaninál hangsúlyosabb szerepet kapjon az oktatásban?) Észt, olasz, kenyai és macedón kollégákkal dolgoztunk egy csoportban, érdekes volt meghallgatni az ő véleményüket is ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban.

A csoportokban ötleteket, tapasztalatokat, javaslatokat fogalmaztunk meg minden kérdéskörhöz. A műhelymunka végén a csoportkoordinátorok ismertették az egyes szekciókban megszületett válaszokat. Ezekből elkészült egy összefoglaló, mely a következő napi kerekasztal-beszélgetés alapjául szolgált.

A második szakmai napon tartott kerekasztal-beszélgetésen professzorok, tanárok és oktatásüggyel foglalkozó döntéshozók vettek részt. Az észt, szlovén, olasz, görög, bolgár és német szakemberek ismertették a beszámolóikat és reflektáltak a műhelymunka során összegyűjtött javaslatokra.

A nap második felében pedig egy nagyon kedves idegenvezető segítségével, aki megmutatta nekünk a helyi oktatási és kulturális nevezetességeket, hangulatos sétát tettünk Tartu városában.

Eközben a projektben résztvevő országok koordinátorai, társult partnerei és a környezeti döntéshozók Alatskiviben, egy Tartuhoz közeli kisvárosban kirándulással egybekötött projekttalálkozón vettek részt, ahol megbeszélték az eddigi tapasztalatokat és a további feladatokat.

Ez alatt a négy nap alatt összekovácsolódott csapatként dolgoztunk, és számos új gondolatot, ötletet, tapasztalatot gyűjtöttünk.

Budapest, 2016. november 4.,

Orbán Ildikó

Címkék: beszámoló globális nevelés Same World

2016.11.29.

Berlinben az élet

Szeptembertől december közepéig végzi szakmai gyakorlatát öt résztvevőnk. A jövő szakemberei a vendéglátás területén a cukrászatban és a pincérkedésben, az építőiparban és a grafikai tervezés és animálásban szereznek munkatapasztalatot. Ezen kívül természetesen beilleszkednek a város szövetébe, melyről mindannyian nagyon pozitívan beszélnek. A legerősebb vonás, mely megragadta őket Berlinben: a sokszínűség, ami mellé nagyfokú elfogadás is társul a fiatalok szerint. A német nyelvet is egyre jobban tudják és merik használni, volt, aki egészen minimális nyelvtudással kezdett bele a szakmai gyakorlatba, de most már biztosan nem lehet eladni, a magyarországi koordinátorral is félig németül kommunikál. Anett, Edina, Tomi, Totó és Zoli decemberben térnek majd haza, addig pedig a velük párhuzamosan Spanyolországban szakmai gyakorlatot végző csapattal közösen írnak egy blogot, tudósítva az élményekről, melyeket a kint lét során szereznek.

Kedvcsinálónak egy pár kép a munkás hétköznapokról!

A programot az Erasmus+ támogatja.

 

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

2016.11.23.

Szakmai gyakorlat Granadában – az első hónap

Hat szakiskolás résztvevőnk utazott ki szeptember elején Spanyolországba, hogy 3,5 hónapig szakmai gyakorlatot végezzenek.  A fiatalok különböző szakmákban tevékenykednek, van köztük leendő fodrász, kozmetikus, szakács, felszolgáló és recepciós is.

Az első hónap mérlege pozitív: Rebeka, Bianka, Brigi, Evelin, Gergő és Sanyi nagyon élvezik az első heteket Granadában, a későnyári meleg, a spanyolok nyitottsága és életszeretete, és a város hangulata (tapas!) sokat hozzáad ehhez, és segít a problémák leküzdésében. A legnagyobb nehézséget az idegen nyelven való kommunikáció, az együttélés egyes pontjai, és a munkahelyre való beilleszkedés jelenti.  Az résztvevők az első három hétben spanyol nyelvtanfolyamon vettek részt, majd elkezdődött a munka – különböző cégeknél végeznek szakmai gyakorlatot. A fogadó helyek a következők: Insua fodrász-, és kozmetikai szalon, Hotel Sta Ines, Hotel Casa Capitel és Residencia Nuestra Senora de Gracia.

A résztvevők (a párhuzamosan kintlévő berlini csoporttal együtt) blogot vezetnek, ez elérhető  ITT:

A programot az Erasmus+ támogatja.

Címkék: beszámoló szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

2016.11.22.

Klímareggeli diákokkal

A SAME-world projekt keretében a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban szerveztünk Klíma/reggelit a diákoknak. Milyen áron kerülnek az ételek az asztalunkra? Hogyan befolyásolja egy reggeli elfogyasztása a tőlünk távol élő emberek életét? A diákok azon is elgondolkozhattak, hogy a különböző ételek, italok vásárlása, fogyasztása milyen hatással van a környezetre (és a klímára!).

Ezután különböző interaktív játékok segítségével a szemét, a banán, a szója és a kakaó példája által a diákok megismerhették az élelmiszerek útját az asztalukig, információkat tudtak meg a környezetszennyezésről, vagy a bevételek elosztásáról. A workshop végén arról beszélgettünk, hogy hogyan lehet tudatosabban fogyasztani. A diákok pozitív visszajelzéseket adtak: „Jobban megismertem a tudatos vásárlás értékét.  Rájöttem, hogy az étel megtermelésének milyen ára, milyen nagy szerepe van a környezetvédelemben és az társadalomban.”

sameworld_beszamolo_foto1.jpg

sameworld_beszamolo_foto2.jpg

Címkék: globális nevelés Same World klímareggeli

2016.11.07.

Miért pont most, pont onnan? Miért pont ide és pont így?

Kérdések és válaszok a migrációról, az okokról, a menekültek helyzetéről és a menekült válság hivatalos kezeléséről. Tudta? A népszavazás ugyan régen lezárult, de az Artemisszió Alapítvány MI a FaQ?  sorozata továbbra is elérhető lesz itt, a blogunkon, és íme egy utolsó összefoglalás azoknak, akiket továbbra is foglalkoztat azon embertársaink sorsa, akikről a népszavazás végeredményben szólt: a menekültek, a magyarok és az európaiak.

tovabbra_is_1.png

 

A nyugat-ázsiai és észak-afrikai térség a nyolcvanas évektől került akut válságba. Ekkor kezdődött el az ádáz harc, amely a térség feletti külső nagyhatalmi befolyás megszerzéséért és a térségen belüli vezető pozíciókért zajlik. Ez a háború- és erőszak-sorozat magyarázza a menekültek nagyobb csoportjainak vándorlását és a 2013 óta megemelkedett számokat. Érdemes röviden áttekinteni ezt a történeti folyamatot.

A térség stabilitásának újkori megbomlása Afganisztán lerohanásával kezdődött. A Szovjetunió 1979-ben vonult be Afganisztánba, miután ott kommunista hatalomátvétel történt. A háború 1989-ig tartott és több százezer ember életét követelte, több millióan menekültként hagyták el az országot, főleg Pakisztán és Irán felé. Nemsokára (pontosabban 1980-ban) egy újabb sok éven át tartó háború tört ki, ezúttal Irán és Irak között. Ez a háború is csaknem 10 évig tartott.

Az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia és Törökország (illetve bizonyos időszakokban Izrael) az Irán és Irak közötti ellenségességben Iránnal szemben foglalt állást. Ez azonban nem akadályozta meg az Euro- Atlanti szövetségi rendszert abban, hogy 2003-ban lerohanja az olajban gazdag Irakot és megdöntse Saddam Hussein uralmát. A sok szempontból sikertelen amerikai beavatkozás a térség teljes összeomlásának közvetlen és mind a mai napig ható okozója.

Ez az eredendő ok egészült ki napjainkra az észak-afrikai és a szíriai rendszerek összeomlásával, illetve az adott államok sérülékenységének növekedésével. Líbia, Szíria, Irak, Afganisztán, Pakisztán politikai és állami keretei óriási nyomás alatt vannak, vagy már össze is törtek, és Egyiptom és Törökország is erre a sorsra juthat bármelyik pillanatban. A térség olajkitermelését ellenőrizni kívánó nagyhatalmak időnként attól sem riadtak vissza, hogy szélsőséges muzulmán csoportokat támogassanak a nagyobb befolyás megszerzése érdekében. Ennek a geopolitikai pozíciókért folyó harcnak az eredményeképpen mintegy százmillió ember vesztette el az otthonát, és nincs olyan nagyhatalom, akinek ne fűződne valamilyen (a többiekkel általában ellentétes) érdeke a háborúhoz. A csőd teljes, a megoldásról ma már senkinek sincs fogalma, márpedig ha a konfliktus tovább eszkalálódik, lassan mindenkit magával ránt:

azaz a fél világ szírializálódhat.

Egy ilyen helyzetben emberek milliói csak a különböző szintű anyagi áldozatokkal járó menekülési formák között válogatnak.  A nyugat-ázsiai menekülőkhöz adódnak a szintén brutalizált afrikai viszonyoktól megcsömörlött további menekülők. Futnak férfiak és nők és gyerekek Eritreából, Nigériából, Dél-Szudánből, Szomáliából. Túlnyomó többségük mind a mai napig az adott térségekben vándorol, és próbál valami helyet találni vagy táborban, vagy közösen bérelt albérleti szobácskákban vagy éppen az utcán és más nyílt tereken. Ott próbálnak sokszor heti 10 dollárért dolgozni gyerekként vagy felnőttként, hogy meglegyen a mindennapi betevő, még ha iskola vagy orvosi ellátás nincs is. Egy részük aztán elindul Európába. Ezek azok a vándorló emberek, akikkel szemben Európa önvédelmet szeretne alkalmazni.

Merre tartunk?

Európa saját, ön-központú előítéleteinek és beidegződéseinek a rabságában nem csak hogy nem képes kezelni a válságot, inkább minden szinten mélyíti azt. Eközben az európai társadalmak saját kormányaik következetlenségéért a szélső jobb megerősödésével fizetnek.  Úgy tűnik, hogy az ún. „menekültválság” Európa történelmének egyik fordulópontjává válik, amely új pályára állíthatja ezt az egyre inkább jelentőségét vesztő térséget.

Az ellentmondásos, kaotikus és több szinten önsorsrontó reakciónak több oldala van. Mindenekelőtt az Unió mélyen hallgat a lehetséges béketervek kapcsán, és elzárkózik a háborúzó felek nyílt kritikájától, vagy esetleges diplomáciai nyomás kialakításától.  Egyedül Oroszország beavatkozása kapcsán hallat időnként kritikai hangokat, anélkül azonban, hogy ez a kritika bármilyen politikai lépést vonna maga után. Közel-távol semmilyen kilátás nincs arra, hogy az ideáramló menekült státuszt kérő emberek száma jelentősen csökkenjen, sőt fennáll a veszélye annak, hogy a reményvesztettség és a további lehetséges konfliktusok hatására nőni fog a menekültek csoportja.

Amennyiben Afrika gazdaságai további növekedést mutatnak, miközben az államrend bizonytalan marad, akkor valószínűleg még többen próbálkoznak majd a legális átköltözéssel vagy esetlegesen a menekült csatornák „nem jogosult” felhasználásával. Ugyancsak ebbe az irányba mutat, hogy a sorsukra hagyott milliók, nők és férfiak, iskolához nem férő gyerekek, tétlenségre kárhoztatott szülők Törökországban, Jordániában vagy éppen Libanonban, Iránban kitermelik az újabb illegális csempész hálózatokat vagy éppen azokat a „bátrakat”, akik vállalják a gyilkos tengeri utakat. Az EU által nyújtott menekültügyi pénzalap (augusztusig a főképp Törökországnak adott mintegy 3,6 milliárd Euró) és létrehozott intézményi rendszer messze nem elégséges a menekültek alapvető egészségügyi, oktatási és megélhetési szükségleteinek ellátására, és nem látszik, hogy létrejönne egy szélesebb nemzetközi alap, vagy hogy a háborún nyerészkedők vállalnának valamit ezekből a terhekből. Az ENSZ szeptemberi menekültügyi csúcstalálkozóján is alig született több, mint néhány jó szándékú, de minden konkrét ígéretet nélkülöző kijelentés. Más szóval az aktív békepolitika, illetve a béke kikényszerítésének a hiánya és a felállított nemzetközi és Uniós menekültügyi rendszer kiüresedése olyan intézményi feszültséghez vezethet, ami a humánusabb menekültügyi rendszereket teljes egészében maga alá temetheti. E folyamat része az un. kvóta terv is, amely a nemzetközi szolidaritás valós igényéből indul ki, de miután nem mutat kiutat a válságból, ezért maga is krízis fenntartójává válhat.

A válság bonyolult globális történelmi folyamatok következménye, ezért valóban csak egy szélesebb, globális politikai fordulat hozhat megoldást.

Mi vagy ők? Optikai csalódás!

Addig is amíg e fordulatot várjuk, nem ülhetünk azonban ölbe tett kézzel. Az elmúlt negyven év neoliberális gazdaságpolitikája- és az ezzel járó élő munka igények csökkenése ahhoz vezetett, hogy az Európai Unión belül is nagy tömegben élnek olyan volt munkások, akik vagy kiszorultak a társadalom perifériájára, vagy kényszernyugdíjakba menekültek, vagy alacsony értékű szolgáltatói munkát végeznek, vagy éppen ők maguk is vándorbotot fogtak, főképp itt Kelet-Európában. A nem (vagy még nem) vándorok a menekültekben - vagy éppen a nem menekült bevándorlókban – látják az ellenséget és egyre szélsőségesebben gondolkodnak saját társadalmaikon belül is azokról, akik valamilyen okból kiszolgáltatottak. Emberek milliói álmodnak Európa közepén egy olyan világról, amelyben a határok hermetikusan záródnak, a kultúrák homogének és változatlanok, amelyben a szabadságnál többet ér akár az erőszakosan kikényszerített rend is, egy olyan világról, amely ebben a formában sohasem (vagy csak rossz emlékű zárójelként) létezett, és amelynek a jelenben is csak elvétve akad távoli modellje, a legközelebb talán tőlünk Keletre, Észak-Koreában.

Az európai emberek tömegeinek létbizonytalanságáért nem az idegenek felelnek, hanem az az a globális átrendeződés, amely Európában a jóléti tartalékok kimerülésében, a szegények és gazdagok közti szakadék elmélyülésében, a képviseleti demokrácia válságában, Európán kívül sok helyen véres konfliktusokban, vagy az államok összeomlásában jelentkezik. Amíg árnyék ellenségek ellen harcolunk, nem sok esélyünk van rá, hogy kikecmeregjünk a kátyúból, amiben sok százmillió embertársunkkal közösen ülünk, függetlenül a születési helyünktől, vallásunktól és a bőrünk színétől.

Címkék: migráció népszavazás 2016

2016.11.02.

Munkatársat keresünk!

Az Artemisszió Alapítvány új munkatársat keres operatív igazgatói pozícióba! Jelentkezni a leírás alján található linkről letölthető jelentkezési lap kitöltésével, valamint angol nyelvű önéletrajz, motivációs levél beküldésével lehet. Részletek alább:

oi_allashirdetes.png

Az Artemisszió Alapítvány (AA) 18 éve dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is esélyt kapnak, hiszen célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás egyfajta erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy olyan szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga, amennyiben képes esztétikai és intellektuális élményt nyújtani.

MUNKAKÖR ÁLTALÁNOS CÉLJA
Az alapítvány céljainak elérése érdekében az operatív igazgató az AA stratégiáinak, szakmai színvonalának, működési terveinek és éves költségvetésének kidolgozásáért, koordinálásáért és megvalósításáért felel, valamint irányítja az irodai alkalmazottak munkáját, biztosítja a szükséges HR és pénzügyi forrásokat.

Gondoskodik az alapítvány mindenkori hatályos jogi és pénzügyi szabályok szerinti működéséről, az ezekkel összefüggő kötelező dokumentumok meglétéről és adatszolgáltatásokról.

A szervezet (egyik szóvivője), képviseli a szervezetet konferenciákon és egyéb nemzetközi /hazai szakmai fórumokon. Ezen felül feladata a hazai és nemzetközi kapcsolatok kezelése és fejlesztése, az AA képviselete mind a Kuratórium által kijelölt ügyekben mind az egyéb releváns fórumokon (partnerekkel és támogatókkal való tárgyalás, lobbi tevékenység.)

AZ OPERATÍV IGAZGATÓ FŐBB FELADATAI
Pénzügyi terület

·nyomon követi és ellenőrzi az alapítvány összes projektjének pénzügyi teljesítését és az ehhez kapcsolódó adminisztratív kötelezettségeket.

·figyelemmel kíséri a szervezet cash flow-ját, eszerint tervezi a munkabéreket és az utalványozásokat valamint gondoskodik a szervezet zavartalan pénzügyi működéséről (a szervezet pénzügyi eredményeinek figyelemmel kísérése, a szervezet hatékony gazdasági működésének biztosítása a feltételrendszer kialakításával)

·éves zárás és éves terv elkészítése

·pályázatok és projektek költség tervezésében valamint azok elszámolásában való segítségnyújtás, valós költségek betervezésének ellenőrzése

HR terület

·dönt a munkavállalók felvételéről és elbocsájtásáról

·megszervezi a munkacsoportokat, felügyeli munkájukat, kialakítja és folyamatosan figyelemmel kíséri a munkatársak feladatleosztását, a csoportok hatékony munkáját: belső kommunikációs folyamatok létrehozása és nyomon követése a szakmai feladatok ellátásának biztosításához

·egyéni és csoportos értékeléseket csinál a munkatársakkal

·képzések, belső képzések megszervezése.

·gondoskodás a csapatépítésről és szervezetfejlesztésről

Szakmai terület

·az AA stratégiája alapján és azzal összhangban a szakmai célkitűzések és kritériumrendszerek kidolgozása

·a szakmai környezet figyelemmel kísérése, új stratégiai vonalak meghatározása

·a projektek fenntarthatóságának, az eredmények továbbvitelének és a projektszerkezet koherenciájának biztosítása

·a projektek időbeni összehangolása, éves ütemterv készítése

ELVÁRÁSOK

 • az AA küldetésének és tevékenységeinek ismerete, azokkal való azonosulás
 • vezetői és csapat irányítási munkatapasztalat
 • stratégiák megvalósításában szerzett tapasztalat
 • kiváló – mind írásos, mind szóbeli – kommunikációs képesség
 • az angol nyelv – mind írásos, mind szóbeli – tárgyalás szintű használata
 • a magyarországi civil szervezeti élet ismerete

AMIT NYÚJTUNK

 • Egy összeforrott, jó csapatszellemiségű, elhivatott szervezetet.
 • Bízunk benne, hogy az operatív vezető irányításával még hatékonyabban és a társadalom felé még nyilvánvalóbban tudjuk megvalósítani nemes céljainkat.

MUNKAFELTÉTELEK

 • teljes munkaidős - napi 8 óra – foglalkoztatás (első két hónap: részfoglalkoztatás)
 • határozatlan idejű munkaszerződés 3 hónapos próbaidővel
 • munkakezdés tervezett időpontja: 2017. január
 • munkavégzés helye: Budapest, illetve a munkakörrel összefüggő belföldi és külföldi helyszínek

JELENTKEZÉS MÓDJA

Az angol nyelvű önéletrajzot és motivációs levelet valamint a kitöltött jelentkezési lapot:

https://drive.google.com/file/d/0B6__ioD7YoXIQXFpNml3NHhlNk00alNFR1M0UUtNQjdFWWRz/view?usp=sharing

kérjük az info@artemisszio.hu címre küldeni.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. november 30. 24:00
Minden jelentkezőnek visszajelzünk e-mail-en legkésőbb december 6-ig.
A továbbjutókkal egyeztetjük a kiválasztás további menetét.

Kapcsolattartó:
Pálfay Krisztina, irodavezető
e-mail: info@artemisszio.hu
tel.: (06 1) 413 6517

 

Címkék: rólunk állás

2016.10.28.

Youthworks for Peace, Athén

Milliónyi élmény

A Youthworks for Peace athéni tréningje egészen különleges élmény volt. Valamilyen hosszú folyamat vége, de talán valami újnak a kezdete is.  Magyarországot és az Artemisszió Alapítványt ketten képviseltük. Szerencsére a multikulturalizmusban nem volt hiány. A szerb, német, francia, szír, magyar, belga, török, görög, iraki és olasz résztvevők tették olyanná az együtt töltött 7 napot, amilyen volt: felejthetetlen.

athen1_youthworks4peace.jpg

Már az érkezés pillanatától sejteni lehetett, hogy kivételesen kellemes hetet fogunk eltölteni Athén külvárosában: a tengerparttól 5 percre lévő hotel igen színvonalas volt, arról nem is beszélve, hogy a szomorkás magyar októberi hidegből a mediterrán meleg őszbe érkeztünk. Kedden, az érkezés napján még csak ismerkedős programok voltak. Egyik ilyen program keretében a szervezőknek - és persze egymásnak- köszönhetően biztosak lehettünk abban, hogy kézzel fogható élményeink is maradnak majd a tréning után: egymásnak készítettünk személyre szóló vászontáskát.

athen2_youthworks4peace.jpgAz igazi tréning a második naptól indult be. Kezdésként átbeszéltük, hogy mi is történt a nyár folyamán, hiszen, ahogy a bevezetőben említettem, ez a képzés egy folyamat lezárása volt. A nyár során több hasonló tábor is volt Németországban és Belgiumban, mind a migráció és menekülthelyzet témakörében. A görögországi képzés résztvevőinek nagy része azokból a résztvevőkből állt, akik az előző hónapokban jártak már valamelyik táborban. Pont ezért a hangulat nagyon családias volt az első pillanattól fogva, sokan ismerték már egymást, persze sok új ismerősre is szert lehetett tenni.

athen3_youthworks4peace.jpg

Sok témát érintettünk a képzés során: iszlamofóbia, antimuszlim rasszizmus, előítéletek, agressziómentes kommunikáció, gyűlöletbeszéd. Az utolsó előtti napon pedig arról beszélgettünk, hogy mi is a szerepe egy civilszervezetnek, és az egyénnek a felelőssége hol helyezkedik el ebben, valamint bepillantást nyerhettünk az EVS (European Voluntary Service) működésébe.

Minden egységet próbáltunk - a trénerek segítségével és instrukciói alapján- valamilyen kreatívabb formában közelebb hozni magunkhoz. Volt például csoportos filmforgatás adott kérdések mentén.  Az ötletelések mindig csoportban zajlottak és a végeredményt általában szintén valamilyen kreatív módon prezentálhattuk. A napokat pedig mindig egy kiscsoportos reflexiós kör zárta, melyben átbeszéltük a nap történéseit és értékeltük azokat. Természetesen itt még csak a hivatalos program ért véget. Az esték hosszúra nyúltak a közös kártya partiktól, társasjátékozásoktól és beszélgetésektől, akár a hotelben, akár a tengerparton.

A tréning harmadik napján a terv szerint látogatást tettünk volna Athén egyik legnagyobb menekülttáborában, melynek keretében workshopokat szerveztünk volna az ott lakó menekülteknek és menedékkérőknek. A látogatás sajnos nem valósulhatott meg technikai okok miatt, ehelyett a görög szervező egyesület, az ELIX elnöke jött el hozzánk prezentációt tartani a görög menekült helyzetről.

A tréning során egy szabad délutánunk is volt, amikor együtt, az egész csapattal bementünk Athén központjába, ahol nyári meleg, napsütés, kedves emberek, zegzugos utcák és csodálatos épületek vártak minket. A közös vacsora során ki is próbálhattunk egy helyi specialitást.

A programok során sok hasznos módszertant sajátíthattunk el. Új és használható tudásra is szert tettünk. Sok új fantasztikus embert ismerhettünk meg. Úszhattunk a tengerben. Megcsodálhattuk az Akropoliszt. Mégis, mi a legfontosabb dolog, amit magammal hoztam? Az én véleményem az, hogy bármilyen téma a személyes élettörténeteken és tapasztalatokon keresztül érthető meg a legjobban. A legértékesebb tudás az, amit a saját és egymás történeteiből merítünk. A tréning első felében, az egyik este, a szír és iraki résztvevő mesélt. Mind a ketten Belgiumban élnek menekültként. Megosztották velünk azt, hogy milyen út van a hátuk mögött. Elmondták, hogy mi kényszerítette őket menekülésre. Őket hallgatva az egész európai menekülthelyzet egy pillanat alatt olyan közel került hozzánk, amilyen közel csak kerülhet ez a téma egy olyan szerencsés ember számára, aki sohasem volt menekülésre kényszerülve.

Drubina Boglárka

Címkék: beszámoló menekültek ifjúsági programok

2016.10.28.

"Artemisszio and me"

"I met Artemisszio at my school NGO fair in February 2016. I got attracted to its goals and missions especially bringing the cultures together. I introduced myself to Artemisszio family when they marked the beginning of building bridges program with delicious Indian cuisine.  It was my first time meeting foreigners and Hungarians in Budapest beside my schoolmates.

skills_on_dawa_dolma.jpg

Building bridge program has various programs and activities that encourage immigrants to have better job and stay in Budapest. I participated in almost all programs. However, the most advance are internship and DET program which I participated in the frames of the Skills On program. The former is about finding an internship particularly for job seekers. With the help of Artemisszio, I got an internship at ICDT that prolong my stay in Hungary. ICTD (International Centre for Democratic Transition) is an international non-profit organization based in Budapest promoting democracy and advocator of human rights. It's a great place and people to work. I gained new skills that could use further in my profession. For instance, writing a project proposal, raising funds, making a budget are worthwhile experiences. At the same time, financially Artemisszio supported me by providing monthly stipend of 50,000 HUF. My three-month internship was amazing and ended up getting a job. I sincerely thank Artemisszio for giving me such a wonderful opportunity. 

The latter is about discovering yourself by mapping the strengths and weaknesses. DET (Digital Empowering Tool) is conducted by an expertise to assist you in finding your interest either in job or academic. The program is very rewarding for those who are uncertain about their interests and competencies. It's lasted two month, a weekly program where you will definitely see difference in the end. I am no longer dubious concerning my interests and competencies. It was incredible to be part of this program. I am deeply grateful to the expertise for her patience and tolerance towards my tardiness. 

To sum up, I am lucky to met Artemisszio family and have inspired me to serves other. Thank you for having me as a participant and I am eternally grateful to you." 

Dawa Dolma

Címkék: tréning képzés migráció skills on

2016.10.20.

Köszönjük!

Köszönjük azoknak, akik az idén az Artemissziót támogatták adójuk 1%-ával! A felajánlásotok óriási segítséget jelent nekünk, hogy egyre többekkel megértessük:

a sokszínűség érték!

2016_1_osszeg.jpg

Címkék: 1% támogatás