2015.09.02.

Szabó Márton és Szántó Diana: Fajok, gének, közoktatás

Egy 80-as éveiben járó, mérsékelt konzervatív politikus olyan kijelentéseket tesz, amelyeket korábban csak a szélsőjobbtól hallottunk.

“Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.” – nyilatkozza a Magyar Hírlapnak[1].

Boross nem politikai tényező, és nem valószínű, hogy valaha még egyszer azzá válik. Váratlan sajtómegjelenése mégis azonnal a figyelem központjába helyezte. Reagált az interjúra a HVG, a 444, az Index, a VS, az Orulunkvincent.blog és a Cink[2]. Nagyjából az összes reakció azt emeli ki, ami a legszembetűnőbb sajátsága a szövegnek: Boross szavaiban egy már-már elfelejtettnek hitt, avitt rasszizmus támad új életre. Miért is kéne több szót vesztegetni az elmúlt idők legabszurdabb közéleti megnyilatkozására?

boross.jpg

Címkék: állásfoglalás migráció menekültek

2015.08.31.

Mit tehetsz a menekültekért? önkéntes információs esemény

Augusztus 25-én több menekültekkel foglalkozó szervezet és hálózat találkozott azzal a céllal, hogy megossza egymással, és önkéntesivel a legfrissebb információkat a menekültügyi helyzetről. A találkozó memóját itt találhatjátok.

crime.jpg

Címkék: migráció menekültek

2015.08.28.

Migráció és integráció - Szántó Diana a Klubrádióban

Címkék: média migráció menekültek

2015.08.20.

Call for participation: join our study group and find your place at the museum and in the city!

We are very happy to announce two new Artemisszió Foundation projects for you. If you would like to participate, you can either choose one or both of them.

1. Ready, Study, Go!

We are looking for enthusiastic young people, migrants and Hungarians too, who are interested about participating in our study group which aims to explore and deepen up our knowledge about issues related to sustainable development such as: inequality/poverty, inclusive education, gender equality, climate change, migration. For more information please check the link below.

2. Divercity

Find your place at the museum and in the city!

The activities are the following: getting to know the space and the content of museum in an informal way, speaking about diversity, identity, objects that contain knowledge about culture and a message to the future, sharing, learning, and finally making an exhibition together.

readystudy_nagy.jpg

2015.08.18.

Civilként a mai Magyarországon - Szántó Diana a Klubrádióban

Címkék: média migráció menekültek civil társadalom

2015.08.14.

Kívánságszivárvány

Az Erasmus+ KA1 Oktatói mobilitás Európai Uniós program keretében egy hetet töltöttünk Barcelonában, a katalán fővárosban, ahol kb. harmincadmagunkkal a mozgás, a mozdulatlanság, a csend és hangok, a gondolat és az érzés erejének segítségével igyekeztünk jobban megismerni magunkat, egymást és egy új módszertant, a "vágyak szivárványát".

143.jpg

Címkék: beszámoló színház képzés

2015.08.12.

Felhívás: Művészetet alkalmazó interaktív módszerek a gyakorlatban

„A fűre lépni tilos. A rét fölött szállni szabad.”
Augusto Boal

Az Artemisszió Alapítvány egy napos workshopokat hirdet fórum színház és csapatépítés, valamint szociális cirkusz témakörben.

Téma

A képzésre elsősorban olyan pedagógusokat, ifjúságsegítőket, civil szervezeti munkatársakat várunk, akik valamilyen szempontból marginalizált csoportokkal dolgoznak, szeretnének belekóstolni a fórumszínház vagy a szociális cirkusz módszertanába, gyakorlatába, valamint közösen gondolkodni a felhasználás lehetőségein. A fórum színházas képzés első felében olyan egyszerű, csoportalkotásra, közösség erősítésre használatos gyakorlatokat szeretnénk megosztani, amely széles körben felhasználható tréning-helyzetekben, osztálykiránduláson vagy bármilyen kötetlen csoportos foglalkozáson.

artes_felhives.JPG

Címkék: színház aktuális művészet cirkusz képzés Artes

2015.08.09.

Beszélgetés a magyarországi migráns érdekvédelemről

A Közélet Iskolája és A Város Mindenkié harmadik nyári egyetemét 2015. augusztus 1-én és 2-án tartották, melynek témája a mai magyarországi társadalmi mozgalmak voltak.

Migráns érdekvédelem: Szántó Diana - Artemisszió Alapítvány, Annastiina Kallius - Migszol csoport, Kováts András - Menedék Egyesület

Címkék: videó migráció menekültek

2015.07.29.

"This is the end, my only friend, the end" - EVS in Budapest

Thanks The Doors and yes guys, this is the end of my EVS. Welcome Back to the reality, what i can say? Five months, one city, a big experience. When I was arriving here in Budapest the people said me: in the end you will never want leave from this city. Right now I can say: It’s true, absolutly true. For me there is some drugs in the tap water, everybody that came here in the end fell in love for this city.

giulia1.jpg

Címkék: beszámoló English EVS Európai Önkéntes Szolgálat ifjúsági programok

2015.07.22.

Artes módszertani gyűjtemény, bővülő magyar nyelvű részleggel!

Az ARTES közösség célja, hogy megvalósult ötleteket, gyakorlatokat gyűjtsön össze egy helyre különböző művészeti eszközök felhasználásáról, fórumot teremtsen a tapasztalatok megbeszélésére, kurzusok meghirdetésére, eredmények népszerűsítésére. A példák egy része az oktatás valamilyen területén alkalmazták már sikerrel, például a zenét vagy a videó készítést a nyelvtanulás erősítésére , az aktív állampolgárságot, az állampolgári ismeretek átadását segítették fotóval és más digitális eszközökkel vagy értelmileg sérült fiatalok szakiskolás képzésbe vontak be művészeti módszeretek.

artes2.jpg

Címkék: művészet Artes