2017.01.19.

„Több, mint korrepetálás” - Mentorprogram mint közösségi szolgálat

A Pearls program keretében január elején tartottuk a Vörösmarty Gimnázium diákjainak felkészítését a mentorprogramra. A képzést követően ők maguk dönthették el, hogy egyénileg mentorként, vagy csoportosan programszervezőként szeretnék-e a Losonci iskola tanulóit támogatni. Tanos Réka a programszervezést választotta, de beszámolójában a mentori szerepre is rávilágít, így nyújtva teljes képet a program egészéről.

pearls2017jan.jpg

Az iskolában szóltak nekünk, hogy a közösségi szolgálat kapcsán lenne egyfajta korrepetálás 5-6. osztályosok számára. Ez a program azonban, mint ahogy azt a felkészítésen megtudtuk, sokkal több ennél.

Egy kétszer három órás felkészítésen vettünk részt, ahol elmagyarázták nekünk, mit is jelent valójában mentornak, illetve programszervezőnek lenni. Elsősorban nem azért megyünk oda, hogy korrepetáljuk mentoráltjainkat. A mi feladatunk segíteni nekik, meghallgatni a problémáikat. Ez a kapcsolat persze nem azonnal jön majd létre, fel kell építenünk velük egy baráti kapcsolatot 3 hónap alatt. Szeretnénk, ha a programban résztvevő általános iskolás diákok úgy éreznék, nekünk, mentoroknak bármikor mesélhetnek, megbízhatnak bennünk. Persze nem csak a tanulásról, vagy lelki segélyről szól ez a program. Ezeken az alkalmakon rengeteget lehet játszani, közös témákról beszélgetni, kicsit megismerni a másikat, tehát legrosszabb esetben is a mentor és a mentorált egyaránt egy új baráttal, illetve több új élménnyel gazdagodnak. Az összehangolódást hozzásegíti, hogy kéthetente csapatépítő programokon vesznek részt a párosok.

Ehhez persze külön segítség kell, a mentor-program másik fele a programszervezés. Néhány gimnazista diák, illetve a felnőtt szervezők összeülnek és különböző, érdekesebbnél érdekesebb programokat találnak ki a résztvevők számára, melyek mindig nagyon jól sikerülnek. Kéthetente a párosok, illetve a programszervezők összegyűlnek és közösen szórakoznak.

A felkészítő kurzus segített megérteni, mit is jelent igazából ez a program. Sok ötletet kaptunk, felkészültünk különböző helyzetekre, a helyükbe képzeltük magunkat egy kicsit az általános iskolás gyerekeknek, jövőbeli mentoráltjainknak. Összeszedtük, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó mentornak, illetve programszervezőnek, a felmerülő kérdéseket megbeszéltük. E mellett sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak, és talán egymást is sikerült kicsit jobban megismernünk.  

 

Tanos Réka

Címkék: oktatás beszámoló aktuális mentorálás PEARLS

2017.01.18.

Pénzügyi munkatárs kerestetik!

Az Artemisszió Alapítvány 18 éve dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is esélyt kapnak, hiszen célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás egyfajta erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy olyan szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga, amennyiben képes esztétikai és intellektuális élményt nyújtani.

penzugyi_allashirdetes.jpg

Főbb feladatok

 • Projektek pénzügyi beszámolóinak elkészítése a felelős hatóság részére
 • Pénzügyi hiánypótlások elkészítése és határidőre történő benyújtása
 • Projektek cash flow-jának frissítése havi rendszerességgel: költségek tervezése, kiadások nyomon követése
 • Költségvetés módosítási igények elkészítése és benyújtása a felelős hatóságnak
 • A projektvezető munkájának támogatása pénzügyi kérdésekben
 • A projektekhez kapcsolódó egyéb pénzügyi jellegű adminisztrációs feladatok ellátása
 • Pályázati költségvetések készítése

 

Elvárások

 • Pénzügyi végzettség vagy szakmai tapasztalat projektek pénzügyi adminisztrációjában
 • Nagyfokú precizitás
 • Excel táblázatkezelő használatában erős
 • Képes az önálló munkavégzésre, de jó csapatjátékos
 • Érdeklődik az alapítvány tevékenysége iránt és azonosulni tud az alapítvány küldetésével, értékeivel

 

Előnyt jelent

 • Non-profit pénzügyi tapasztalat
 • Hazai és nemzetközi pályázatok pénzügyi adminisztrációjában való jártasság
 • Angol nyelvtudás

 

Munkavégzés ideje                          Munkaviszony kezdete

8 óra                                                     2017. február

 

Munkavégzés helye

Artemisszió Alapítvány, 1085 Budapest, Pál utca 6.

 

Jelentkezés

Az önéletrajzot és a motivációs levelet 2017. február 5. 24:00-ig kérjük az info@artemisszio.hu e-mail címre küldeni.

2017.01.16.

Foglalkozásszervező önkéntesek jelentkezését várjuk mira! junior programunkba

Szeretsz gyerekekkel foglalkozni? Szeretnéd kipróbálni, milyen vagy programok előkészítésében és levezetésében? Vagy már van is tapasztatod benne? Szeretnél tenni egy sokszínű társadalomért? Legyél Te is részese a mira! közösségnek!

A mira! közösséget azért hoztuk létre, hogy segítsünk az itt élő menekülteknek és egymásnak, és hogy közösen egy erősebb, összetartóbb társadalmat hozzunk létre.

A mira! junior kezdeményezés részeként önkéntesek segítségével szeretnénk szabadidős foglalkozásokat tartani 6-12 éves, magyar és menekült gyerekeknek. A leendő önkéntesekkel közösen tervezzük meg és vezetjük le a programokat, melyeknek egy része az Artemisszió irodájában, másik része külső helyszíneken valósul majd meg.

Várjuk gimnazisták jelentkezését is, akiknek Iskolai Közösségi Szolgálatát igazoljuk.

A foglalkozásokra 2017. március és augusztus között kerül sor.

Egy három délutános felkészítő képzés feltétele a bekerülésnek, melyek 2017. február 10-én (péntek), 17-én (péntek) és 24-én (péntek) 4 órától 8 óráig tartanak.

Jelentkezni 2017. január 29-ig az ezen a linken elérhető űrlap kitöltésével lehet.

További információ a hanna.mikes@artemisszio.hu email címen vagy a 0670/4117135-ös számon kapható.

Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél egy sokszínű közösség tagja lenni, és szeretnél tenni azért, hogy egy nyitott, jókedvű és egyenlőbb társadalomban éljünk.

Colour your mind, colour your world.

mira.jpg

2017.01.12.

Önkéntes magyartanárokat keresünk menekült és bevándorló résztvevőink mellé!

Szeretnél önkénteskedni az új évben? Van erre heti másfél órád? Szívesen megismerkednél itt élő bevándorlókkal és menekültekkel? Lennél az önkéntes magyartanáruk?

A magyar nyelvi órák 2017 februárjától indulnának a Skills On! program részeként. A tanítás megkezdésének feltétele egy 3 napos tréningen való részvétel, melyet január 27-28-29-én tartunk Budapesten.

A felkészítés keretében a jelentkezők betekintést nyernek a magyar mint idegen nyelv tanításának alapjaiba, megismerkedhetnek az órák keretét nyújtó Skills On! programmal és résztvevőink hátterével. A képzés mindhárom napon 10:00-18:00 óráig zajlik majd, a képzésen a részvétel ingyenes.

Tanári vagy nyelvtanári tapasztalat, valamint bármilyen idegen nyelv ismerete előny, de nem feltétel. Ennél fontosabb az elhivatottság, a jó kommunikációs készség, a nyitottság, a rugalmasság és a kreatív gondolkodás. 

A képzést követően az órák heti egyszer másfél órában, kiscsoportban indulnak el Budapesten. Az órák szervezésében és logisztikájában segítünk, tankönyvet is biztosítunk. A tanítás tapasztalatait rendszeres, csoportos konzultációkon oszthatják meg egymással önkéntes tanáraink, itt új tippeket és módszereket is kaphatnak felkészült trénerünktől. Leendő önkénteseinktől kérjük, hogy az órákat legalább 2017. szeptember 31-ig vállalják.

A jelentkezési lapot ezen a linken érhetitek el január 22-ig, a jelentkezési határidőig:

https://goo.gl/forms/OtOylBwXdTGGiADP2

Minden jelentkezőt írásban, legkésőbb január 23-ig értesítünk arról, hogy bekerült-e a képzésre.

Ha további kérdésed van, írj az erzsebet.csaky@artemisszio.hu e-mail címre, vagy hívj a 06704117135-ös telefonszámon.

A program a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával valósul meg.

mmia_kicsi.jpg

foto20170112.jpg

 

Címkék: aktuális önkéntesség menekültek magyartanár migránsok skills on

2017.01.10.

Same World - Zöld hangok

Címkék: videó globális nevelés Same World

2017.01.10.

Milyen volt? Videó a vitaszínházi előadásokról

Címkék: videó globális nevelés Same World vitaszínház

2016.12.21.

Fundraising munkatárs kerestetik!

Az Artemisszió Alapítvány 18 éve dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is esélyt kapnak, hiszen célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás egyfajta erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy olyan szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga, amennyiben képes esztétikai és intellektuális élményt nyújtani.

 donate.jpg


Főbb feladatok

 • Fundraising stratégia kialakítása és a stratégia megvalósításának felügyelete
 • Fundraising felületek és struktúra kialakítása
 • Mikro-és makró adománygyűjtés, kampányok és események szervezése
 • Marketing tevékenységben segítségnyújtás

Elvárások

 • az AA küldetésének és tevékenységeinek ismerete, azokkal való azonosulás
 • releváns marketing vagy kommunikációs végzettség, szakmai tapasztalat
 • jó angolnyelvtudás
 • csapatirányítási munkatapasztalat

Előnyt jelent

 • non-profit tapasztalat
 • civil szektor iránti érdeklődés

 Munkavégzés ideje                          Munkaviszony kezdete

 rész munkaidős, 4 óra                     2017. február  - határozott időre

 Munkavégzés helye

Artemisszió Alapítvány, 1085 Budapest, Pál utca 6.

 Jelentkezés

Az önéletrajzot és a motivációs levelet 2017. január 15. 24:00-ig kérjük az info@artemisszio.hu e-mail címre küldeni.

 Az Alapítvány ezzel a hirdetéssel párhuzamosan egy PR/kommunikációs munkakört is meghirdet. Amennyiben a jelentkezőre nézve ez a pozíció szintén releváns, úgy mindkét állást megpályázhatja.

Címkék: állás

2016.12.21.

Kommunikációs munkatárs kerestetik!

Az Artemisszió Alapítvány 18 éve dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is esélyt kapnak, hiszen célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás egyfajta erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy olyan szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga, amennyiben képes esztétikai és intellektuális élményt nyújtani.

emoji_u1f50a_1.png

 Főbb feladatok

IT és Digitális kommunikáció

 • Kommunikációs stratégia kialakítása és a stratégia megvalósításának felügyelete
 • Infrastruktúra, platformok rendbetétele és rendszeres kezelése
 • Adatbázisok rendszerének kialakítása és kezelése
 • Hírlevél rendszer kialakítása, beindítása és folyamatos biztosítása

PR és sajtókapcsolatok

 • PR és sajtókapcsolatok egységesítése
 • rendszeres sajtójelenlét biztosítása
 • médiafigyelés, egységes sajtóanyagok bevezetése
 • konkrét PR kampány esetén: sajtóanyagok elkészítése, részletes kampányterv, kampány lebonyolítása, follow-up

Elvárások

 • az AA küldetésének és tevékenységeinek ismerete, azokkal való azonosulás
 • releváns PR vagy kommunikációs végzettség, szakmai tapasztalat
 • jó angolnyelvtudás
 • csapatirányítási munkatapasztalat

Előnyt jelent

 • non-profit tapasztalat
 • civil szektor iránti érdeklődés

 Munkavégzés ideje                          Munkaviszony kezdete

 rész munkaidős, 4 óra                     2017. február - határozott időre

Munkavégzés helye

Artemisszió Alapítvány, 1085 Budapest, Pál utca 6.

 Jelentkezés

Az önéletrajzot és a motivációs levelet 2017. január 15. 24:00-ig kérjük az info@artemisszio.hu e-mail címre küldeni.

 
Az Alapítvány ezzel a hirdetéssel párhuzamosan egy Fundraising munkakört is meghirdet. Amennyiben a jelentkezőre nézve ez a pozíció szintén releváns, úgy mindkét állást megpályázhatja.

Címkék: állás

2016.12.16.

Európai Uniós elismerést kaptunk Brüsszelben

Európai uniós díjat nyertünk a sokrétű, multikulturális magyarországi társadalom érdekében folytatott tevékenységünkért! Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) 2016-os civil társadalmi díjáért meghirdetett pályázat 14 ezer eurós fődíját a migránsok és menekültek magyarországi társadalmi beilleszkedéséhez nyújtott kiemelkedő hozzájárulásáért nyerte el az Artemisszió.

artemisszio_eesc.jpg

A „Building Bridges” nevű programunkban önkéntes mentorok működnek közre, akik a menekülteket a szárnyaik alá veszik, és bevezetik őket a helyi nyelvbe, szokásokba és kultúrába. A migránsok a helyi munkaerőpiacra való felkészítésként szakképzésben is részesülhetnek. 

Az uniós díj átvételekor Brüsszelben Megyery-Pálfay Adrienn Zsuzsanna, a Building Bridges projekt koordinátora azt mondta: „Büszkék vagyunk az elismerésre, és úgy érezzük, a díjjal Európa a civilek munkáját ismerte el. A civilek fellépése nagyon fontos volt egy ilyen léptékű migrációs válság kezelésében, emberek életének megmentésében. Ez a díj fontos és pozitív üzenet a migránsoknak és a menekülteknek. Úgy tekintjük, hogy ezzel a díjjal az EU határozottan elkötelezte magát a békét és menedéket kereső emberek mellett.”

Címkék: migráció menekültek mentorálás Building bridges eesc

2016.12.05.

HOW TO USE PEARLS KNOW HOW IN SCHOOL ENVIRONMENT?

Presentation of the Pearls project and the method of the competence mapping program we used with Losi pupils.


The audience is made of 18 elementary and secondary school teachers from Hungary


The presentation was embedded into a teachers’ training „good practice” section.


Budapest, 12/12/2016

pearls2016dec.jpgpearls2016dec2.jpg

Címkék: PEARLS