2015.10.08.

Made in Colombia

According to Wikipedia, Globalization is a process of international integration arising from the interchange of world views, products, ideas and other aspects of culture, society, economy and technology. Such interactions among countries throughout the world aim at uniting their markets, societies and cultures, through a series of social, economic and political transformations, granting them a global status.

ready2.JPG

Címkék: migráció globális nevelés Ready study go

2015.10.07.

Human rights in Tsaf-Tsouf

Living together in a summer camp with 600 kids around is a human rights education process itself, as our trainers said, and they were right. In July, the three of us took part in a human rights education workshops, within the framework of the Social Model Exchange project, which combines the tools of social circus, participatory theatre and human rights education. The workshop took place in Tsaf-Tsouf - a summer for children in Greece, near Kavala.

img_9767.jpg

Címkék: beszámoló cirkusz SIM English ifjúsági programok

2015.10.05.

Marseille, Padova – külföldi szakmai gyakorlat után

Véget ért a szakmai gyakorlata annak a 10 fiatalnak, akik az Erasmus+ programunk keretében töltöttek 14 hetet Marseille-ben és Padovában. A résztvevők (fodrász, pincérek, kőműves, szakácsok, asztalosok, ápolónő) tapasztalatai, élményei vegyesek voltak – és ez így is van rendben, hiszen sokféle szakmájú, hátterű, érdeklődésű, motivációjú fiatalról van szó. Külföldön élni 3 és fél hónapig nagy élmény, de próbatétel is – az idegen nyelv, az együttlakás, az ismeretlen város és emberek különféle kihívások elé állították a résztvevőket. Ezen kívül a gyakorlati helyen a szakmai elvárásoknak sem volt mindig könnyű megfelelni: van aki jobban vette az akadályokat, van akinek nehezebben ment a beilleszkedés. De tény, hogy a szakiskolás diákoknak emlékezetes élmény volt kipróbálni magukat külföldön, tükröt tartott eléjük a kintlét, és sok szakmai és személyes tapasztalattal gazdagodtak, változtak.

kep5.jpg

Címkék: beszámoló külföldi szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

2015.10.03.

Test, kultúra, társadalom - tréning Lisszabonban

Csáky Erzsi, az Artemisszió Alapítvány munkatársa a Test, kultúra, társadalom c. mobilitási projektnek köszönhetően egy, a kulturális mediációról, mint a hátrányos helyzetű fiatalok bevonásának lehetséges eszközéről szóló tréningen vett részt 2015. június 15 és 17 között Lisszabonban.

lisszabon.JPG

Címkék: beszámoló művészet tréning Test kultúra társadalom

2015.10.02.

Ready, Study, Go! Training trip in Kisoroszi

This trip was about to getting to know each other in this project and also get more information about it. At the same time we tried to figure out which topics are more interesting for all of us together. We left Budapest to Kisoroszi on a sunny August morning. It was a great trip as usual with Artemisszio Foundation as it was a kind of multinational and multicultural trip. Our host was Racz Fogado.

kisoroszi.JPG

Címkék: beszámoló migráció Ready study go

2015.09.30.

Körítés - gasztrohét másképp a Tilos Rádióban

Címkék: média migráció menekültek Körítés

2015.09.29.

Ne csak a kerítést lássa!

Az Artemisszió Alapítvány két civil közreműködésével egy hétig a gasztronómián keresztül mutatja be a hazánkba érkező menekültek kulturális hátterét. Egy hétig négy ország - Szíria, Afganisztán, Szomália és Eritrea - jellegzetes fogásait kóstolhatják meg 10 budapesti vendéglátóhelyen.

01.jpg

Címkék: migráció menekültek Körítés

2015.09.23.

Padovában jártunk

Egy hét napos Padovai tanulmányút során olyan szervezeteket látogattunk meg, amelyek az Artemisszió Alapítványhoz hasonlóan, az interkulturális párbeszéd, a különböző kultúrák együttélésének témájában dolgoznak különböző célcsoportokat és célkitűzéseket helyezve fókuszukba. Padova civil életéből van mit tanulni és van mit inspirálódni, nézzük meg miért.

study_visit2.jpg

Címkék: beszámoló ifjúsági programok Erasmus +

2015.09.20.

Köszönjük!

Kedves adományozó barátaink!

A napokban kaptuk a hírt, hogy 290.898 Forint adomány gyűlt össze az 1%-os felajánlásaitokból.

Nagyon örülünk neki, nagyon köszönjük mindannyiotoknak, hiszen ez azt jelenti, hogy ti mind igent mondtatok az Artemisszió Alapítvány küldetésére.

Köszönjük az egyetértést és a bizalmat is, mellyel biztosítottátok, hogy az adományozott összeggel ennek a szellemiségnek megfelelő közhasznú tevékenységeinket meg tudjuk valósítani.

aa_uzenet.jpg

 

Címkék: 1% támogatás

2015.09.17.

IN SITU képzés a helyspecifikus színházról

A helyspecifikus színház egy rendkívül izgalmas művészeti eszköz, különösen ha azt társadalmilag elkötelezett alkotók használják. A térrel és a helyi környezettel való összefonódásának köszönhetően megteremti a lehetőséget a (fiatal) emberek számára, hogy újra alkossák saját helyzetüket, birtokba vegyék az őket körülvevő környezetet, valamint, hogy felfedezzék a bennük és másokban meglévő rejtett lehetőségeket.

img_2347.jpg

Címkék: beszámoló színház művészet tréning