2016.09.27.

Lásd meg az embert! Szeptember 30-án te is állj ki egy emberséges Magyarországért!

Az Artemisszió Alapítvány egyike azon civil szervezeteknek, amelyek közös összefogással lépnek fel az október 2-i népszavazás érvénytelenítéséért.  Meggyőződésünk, hogy:

A népszavazásra bocsátott kérdés nem viszi előre a közös ügyeinket!

A népszavazásra bocsátott kérdés értelmetlen!

A népszavazási kampány embertelen!

 

Ezért szeptember 30-án mi is ott leszünk a Kossuth téren, hogy közösen hallassuk a hangunkat. A Lásd meg az embert! kampány és a szeptember 30-i Tanúságtétel c. művészeti performansz és demonstráció Alföldi Róbert, Horgas Péter, Schilling Árpád, valamint a TASZ, Magyar Helsinki Bizottság, Artemisszó Alapítvány, Migszol Csoport, AVM, Közélet Iskolája, EKINT, Krétakör Alapítvány közös kezdeményezése, melyet minden jóakaratú, szolidáris és együtt érző ember számára nyitott.

lasd-meg-az-embert-1024x724.jpg

Ha Téged is zavar az embertelenedés, ha akarsz tenni ez ellen, akkor gyere el a térre. Gyere, és hívj annyi embert, amennyit csak tudsz. Legyünk sokan, ez a cél! Küldj üzenetet, videóüzenetet vagy selfiet a lasdmegazembert@gmail.com mail címre. Csatlakozz az eseményen a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1759775914291707/

A demonstráció rövid programja:

Időpont: 2016. szeptember 30.

Helyszín: Kossuth tér, a Nemzet Főtere

12 órától „Tanúságtétel” művészeti performansz és az „Aleppo” című mű elkészítése – közösségi alkotás a Kossuth téren

17:30-tól Gyülekezés a téren, a színpadon beszédek, zenei előadások 

Címkék: aktuális migráció menekültek népszavazás 2016

2016.09.22.

Multikulturális standup comedy az A38-on!

Címkék: videó aktuális vendégünk a világ

2016.09.17.

Mi a FaQ? – Kérdések és válaszok a népszavazásról - 7. részt

Tudta, miért érzi Európa kötelességének az eritreai menedékkérők befogadását?

Magyarország kormánya október 2-án népszavazásra hívja az állampolgárokat. A népszavazás kérdése egyrészt a menedékkérők sorsáról, másrészt az Európai Unió menekültpolitikájáról szól.  A jelenleg érvényben lévő áthelyezési javaslat gyakorlatilag kizárólag Szíriából és Eritreából származó menedékkérőkre vonatkozik, az ő európai tagországok közötti elosztásáról szól.  Azért, mert e két országból nagyon nagyszámú menedékkérő érkezik Európa bizonyos pontjaira.  De azért is, mert e két ország állampolgárai nagy valószínűséggel megfelelnek az 1951-es menekültügyi konvenció feltételeinek, vagyis Európában bárhol kérnék a menedékjogot, azt a törvény alapján több mint 75 százalékban meg is kapnák.

Az Artemisszió Alapítvány blogsorozata arra vállalkozik, hogy összegyűjtse a legalapvetőbb kérdéseket, amelyek megválaszolása nélkül aligha elvárható egy állampolgártól, hogy  felelős módon szavazzon– vagy ne  –október 2-án. Azért, hogy ne járjunk úgy, mint a brit szavazók, akik közül sokan a népszavazás másnapján próbálták az internetről kideríteni, mit is jelent a „Brexit”.

eritrea_7.png

Címkék: migráció menekültek népszavazás 2016

2016.09.16.

Let's Invalidate the Hungarian Refugee Quota Referendum!

We, Hungarian NGOs and citizens with a sense of responsibility for our country, believe in a country where our shared business is managed with humaneness, solidarity and mutual respect. We are concerned about seeing the government threaten our common values, therefore we speak out against the referendum scheduled for October 2, as well as the hate campaign surrounding the vote. We decided to start a campaign to invalidate the referendum, which fails to promote our shared business and is both pointless and inhuman.

_miorszagunk.png

Címkék: migráció menekültek English népszavazás 2016

2016.09.15.

Welcoming the World!

Artemisszió has come of age! We have been working in Hungary for the last 18 years in order to develop intercultural competences so that people of diverse cultural backgrounds are able to live next to one another more peacefully and smoothly. 18 years is a long time, therefore we decided to have a big celebration: We have got a number of varied intercultural programmes between September 19 and 23, and the birthday party on the 23rd is going to be held on the A38 ship. Come and have fun with us!

aa_blog_header_logo_magy.jpg

Címkék: aktuális English vendégünk a világ

2016.09.14.

Ez a mi országunk: érvénytelenítsd a népszavazást!

Mi, civil szervezetek és az országért felelősséget érző magyar állampolgárok egy olyan országban hiszünk, ahol az emberség, a szolidaritás és egymás tisztelete mentén intézzük közös ügyeinket. Azt látjuk, hogy a kormány veszélyezteti értékeinket, ezért felemeljük szavunkat az október másodikára kiírt népszavazás, és az azt beharangozó gyűlöletkampány ellen. Úgy döntöttünk, hogy kampányt indítunk a népszavazás érvénytelenítéséért, mert nem viszi előre közös ügyeinket, értelmetlen és embertelen is.

_miorszagunk.png

Címkék: migráció menekültek népszavazás 2016

2016.09.13.

Vendégünk a világ!

Az Artemisszió nagykorú lett ! 18 éve dolgozunk Magyarországon az interkulturális kompetenciák fejlesztésén azért, hogy külö n böző kultúrák könnyebben, békésebben tudjanak együtt élni. Tizennyolc év nagy idő, ezért úgy döntöttünk, alaposan megünnepeljük! Szeptember 19 . és szeptember 23 . között színes, interkulturális programokkal várunk benneteket, és 23-án este az egészet megkoronázzuk egy szülinapi bulival az A38 Hajón ! Gyertek, jó lesz!

aa_blog_header_logo_magy.jpg

Címkék: aktuális vendégünk a világ

2016.09.12.

Te hogyan döntenél? – vitaszínház menésről és maradásról

A Víz/választó egy vitaszínházi előadás, amit különböző iskolákban mutattunk be. Mi lenne, ha a nem túl távoli jövőben Magyarországon kitartó szárazság, sanyargató aszály törne ki? Mi lenne, ha emiatt sokunknak menekülni kellene? Milyen lehetőségeink lennének?  A darab ebből a helyzetből kiindulva kínált színházi jelenetekkel tűzdelt vitalehetőséget középiskolás diákoknak, hogy a klímaváltozás következményeként felmerülő társadalmi problémákról gondolkodjanak.

vitaszinhaz_2016_06_13_30.JPG

Címkék: színház migráció globális nevelés Same World

2016.09.12.

Young activists for peace: from a refugee participant’s perspective

The youth activist programme was very educative and lighten, full of information about the European context and the refugee system for me. I was well informed of the difference status of a refugee in Europe and every one talked about the refugee situation  in their own country.

youth3.JPG

Címkék: beszámoló migráció menekültek English ifjúsági programok

2016.09.11.

A környezeti migráció digitális történeteken

Címkék: videó migráció English globális nevelés Same World