2015.03.02.

Training Catalogue 2015 - 2016

1. COURSE TITLE: Culture in healing, healing in cultures

DATE: July 22nd-26th, 2015.

PLACE: Budapest

KEY WORDS: Communication, cultural difference, holistic approach, medical care

TARGET GROUP: Doctors, nurses, psychologists, birth attendants, and other health professionals

More about the course 

2. COURSE TITLE: Stories from the Field. Intercultural relati­ons in international development

DATE: 4th – 7th August 2015.

PLACE: Budapest

KEY WORDS: International development, humanitarian aid, intercultural communication

TARGET GROUP: Aid workers, professionals of international NGOs, volunteers

More about the course

3. COURSE TITLE: Art, Migration, Adaptation

DATE: 24th-28th August, 2015.

PLACE: Budapest

KEY WORDS: Art, migration, adaptation

TARGET GROUP: Trainers, teachers artists, social workers, youth workers

More about the course

DOWNLOAD OUR TRAINING CATALOGUE HERE

kepzes_blog.jpg

Címkék: művészet tréning English globális nevelés interkulturális képzés

2015.02.28.

In-Situ, training in site-specific theatre tools

IN-SITU, training in site-specific theatre tools is a training programme taking place in Budapest, Hungary from the 11th-18th April 2015 initiated by the Firestarter Network and developed by Makeshift Ensemble (IRL) and Artemisszio Alapitvany (HUN).

When? 11th  – 18th  April 2015

Where? Budapest, Hungary

APPLICATION DEADLINE 9th MARCH 2015

insitu.jpg

Címkék: színház tréning English

2015.02.26.

Karaván workshop belülről - szubjektív

Azt hiszem mindig nagyon különleges helyzet, ha egymásnak korábban teljesen idegen emberek egy közös ügyben egymásra találnak. Lehet bár ennek oka sokféle, de ha valami, akkor egy önkéntes projekt az egyik legjobb alkalom ilyen találkozásokra - ebben biztos vagyok.

karavan.jpg

Címkék: beszámoló képzés önkéntesség migráció Karaván

2015.02.24.

Megemlékezés Tamásról

2015. január 25-én, vasárnap délután a Work/Place csapat tagjainak körében együtt búcsúztunk el Kubik Tamás mentorunktól, társunktól. Együtt próbáltuk meg elfogadni, hogy elvesztettük csoportunk egyik oszlopos tagját. Közösen elevenítettük fel mindazokat az élményeket, amikben szeptemberi megismerkedésünk óta részünk volt Tamással: elsőként a Kisoroszi csapatépítőt, ahol még csak ismerkedtünk; majd a közösségi programokat: a közös főzésen át az utolsó decemberi sütizős filmnézésig.

tamas.jpg

Tamás számolt be itt a honlapon az első mentor-mentorált találkozóról, ő hozta létre Facebook-csoportunkat. Mindig lehetett számolni vele, azzal, hogy eljön, és ha itt lesz, mindenkihez lesz egy kedves szava.

Nehéz feldolgozni, hogy nem találkozunk többé. Nyugodj békében Tamás!

Címkék: emlékezés

2015.02.23.

Menekültügy: Riogatás, ködösítés és rendőrállami trükkök helyett valós, jogállami megoldásokat és valós szakmai párbeszédet!

A múlt pénteki bevándorlásról szóló parlamenti „vitanap” valójában a legkevésbé sem a bevándorlás-politika vagy menekültügyi szabályozás körüli vitáról szól, sokkal inkább az elmúlt hetek kormányzati lejárató kampányának része. A riogatásra épülő és hamis információktól sem mentes kormányzati kommunikációban a tények, a megalapozott szakmai érvek mindeddig nem kaptak helyet.

hajo.jpg

Címkék: állásfoglalás migráció menekültek

2015.02.19.

Nyílt levél az Országgyűlés tagjainak

Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr!

2015. február 20-án az Országgyűlés politikai vitát tart „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra” címmel”.

Hetek óta folyik a nagy figyelmet kapott vita, melyben a bevándorlás, a menekültügy, az európai uniós tagságával összefüggő migrációs folyamatok összekeverednek. Mi, bevándorlókkal és menekülőkkel foglalkozó civil szervezetek arra kérjük, hogy a téma súlyának és összetettségének kijáró felelősséggel vegyen részt a parlamenti vitában. Ehhez próbálunk segíteni Önnek azzal, hogy felhívjuk figyelmét néhány méltatlanul homályban hagyott tényre és körülményre.

said.jpg

Címkék: állásfoglalás migráció menekültek

2015.02.19.

Támogasd az Artemissziót adód 1%-ával!

Te is szeretnél egy olyan országban élni, ahol a sokszínűség érték? Neked is fontos, hogy a magyar társadalom együttműködő és szolidáris legyen? Kérjük, támogasd a tevékenységeinket adód 1%-ával, hogy része lehess mindannak, amiért dolgozunk!

manish.jpg

Mit csinál az Artemisszió Alapítvány?

* Nehéz körülmények között élő fiatalok beilleszkedései esélyeit javítjuk szakmai gyakorlattal, külföldi tapasztalatszerzéssel, képzéssel és drámapedagógiával.

* Bevándorlóknak segítünk abban, hogy itthon érezzék magukat az országban

* Iskolásoknak mutatjuk meg, miért fontos, hogy felelősséget érezzenek egymásért és a világért

*Szociális, oktatási, egészségügyi és rendészeti területen dolgozóknak tanítjuk meg, hogyan javíthatja a kulturális érzékenység munkájuk hatékonyságát

* Önkénteseknek adunk lehetőséget arra, hogy kipróbálják az önkéntes munkát, itthon, vagy a világban

segit.jpg

A társadalmi igazságosság, az interkulturális együttműködés és a kulturális sokféleség kérdései iránt érdeklődő embereknek nyújtunk lehetőséget kiállításainkkal, konferenciáinkon az önképzésre és az együttgondolkodásra.

Az Artemisszió Alapítvány adószáma: 18089855-1-41

Útmutató az adó 1% felajánlásáról.

Címkék: 1% támogatás

2015.02.16.

Képzés egészségügyi dolgozóknak - egy résztvevő beszámolója

Tavaly decemberben ismét megtartottuk az egészségügyi területen dolgozók számára akkreditált interkulturális készségfejlesztő képzésünket. A hat napos képzés számunkra is sok élménnyel és tapasztalattal szolgált. A képzésről egyik résztvevőnk, Dr. Béres Judit írt egy rövid élménybeszámolót, amit itt olvashattok el.

"Próbálok objektív összegző értékelést írni a tanfolyamunkról, de biztos vagyok benne, hogy szubjektívre kerekedik. Számomra ez volt az egyetlen továbbképzés, ahol az értelmi, érzelmi, szociális intelligencia fejlesztésünk egyszerre történt „megengedő”, családias, de mégis következetes légkörben.

kepzes.jpg

Címkék: beszámoló egészségügy interkulturális képzés

2015.02.10.

Mentorképzés a Work/Place programban

Január 9-10-11-én tartottuk a Work/Place program második mentorképzését. A januárban belépő új résztvevőink mellé készítettük fel a 3 nap során jövőbeli mentoraikat. A képzésről Kiss Gergő írt beszámolót, a fotót Ambrine Essatte készítette.

"Két éve figyeltem fel először az Artemisszió Alapítvány migránsokkal kapcsolatos programjaira, s azóta is kiemelt figyelemmel követem az Artemisszió tevékenységét. Rendkívül megörültem, hogy beválasztottak Work/Place Integrációs Programon keretein belül megtartott januári mentorképzésre.

work_kicsi.jpg

Címkék: migráció mentorálás Work/Place

2015.02.01.

Támogass minket!

Támogass minket adományoddal vagy adód 1%-ával!

Adószám: 18089855-1-41

Bankszámlaszámunk: 11705008-20460918-00000000 (OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió)

Ha önkéntes munkáddal szeretnéd segíteni az Artemisszió tevékenységét, jelentkezz az onkentes@artemisszio.hu e-mail címen!

egy_százalék.jpg

Címkék: támogatás