2015.03.27.

SAME World: our new global education project on environmental justice is launched

same2.JPGAs a partner, Artemisszió Foundation also takes part in the new SAME World project: the main aim is to bring the topics of environmental justice in schools through innovative and creative methods. 13 partner organisations from 10 different countries participate in the 3-year program. The project is supported by the EuropeAid program of the European Commission.

The issues of poverty, climate change, social injustice, connections between the countries of the Global North (’developed’) and the Global South (’developping’), and environmental migration are hardly included in school curricula, or are often treated as separate topics. Addressing these topics through the lenses of environmental justice allows the students and the teachers to understand the relationship between these issues and their complexity.

Címkék: oktatás English globális nevelés

2015.03.27.

SAME World: új globális nevelés projektünk indul a környezeti igazságosságról

same2.JPGAz Artemisszió Alapítvány is részt vesz a most induló SAME World elnevezésű projektben, aminek fő célja a környezeti igazságosság témájának feldolgozása, annak bevitele az iskolába különböző kreatív eszközökön keresztül. A három éves programban 10 ország 13 partnerszervezete vesz részt. A projektet az Európai Bizottság EuropeAid alprogramja támogatja.

A szegénység, a klímaváltozás, a társadalmi igazságtalanságok, a Globális Észak (’fejlett’) és a Globális Dél (’fejlődő’) országai közötti kapcsolatok, és a környezeti okokból történő migráció témái nem sűrűn kerülnek be az iskolai tananyagba, vagy ha igen, akkor is különálló témaként kezelik őket. A környezeti igazságtalanság fogalmán keresztül tárgyalva ezeket a jelenségeket, a diákok és a tanárok is jobban megértik az összefüggéseket és a téma komplexitását.

Címkék: oktatás globális nevelés

2015.03.24.

Being a migrant at the Kazinczy Living Library

A Work/Place program három résztvevője, Aylar Hojayeva, Claudio Ortiz és Ramin Shamsi március 7-én, a Kazinczy Élő Könyvtár itt élő migránsokat bemutató rendezvényén mesélt életéről, tapasztalatairól és fogadta az őt kikölcsönzők kérdéseit. ’Könyveink’ felkészülését Ződi Erna önkéntes mentorunk segítette és követte végig. Olvassátok el Ramin beszámolóját arról, miért is vállalta és hogyan érezte magát ebben a szerepben.

kazinczy.jpg

Címkék: beszámoló migráció Work/Place

2015.03.17.

Csapatépítés Kőhegyen - Külföldi szakmai gyakorlatra felkészítő tábort tartottunk

2015. február 25-26-27-én három napot töltöttünk szakiskolás fiatalokkal egy kihívásokkal teli nomád csapatépítő táborban, Kőhegyen. Az Erasmus+ Programunk résztvevői Padovába illetve Marseille-be készülnek 2015. áprilistól három és fél hónapra. A cél kettős volt: részünkre kiderüljön, hogy ki az a 10 fiatal, aki számára a leghasznosabb lenne most ez a lehetőség, az ő számukra pedig, hogy felkészüljenek az utazásra.

blog_2.jpg

Címkék: beszámoló szakmai gyakorlat ifjúsági programok Erasmus +

2015.03.10.

STOP TTIP - Kiáltvány

A kiáltványt jegyző szervezetek egységesen elítéljük a tervezett Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerséget (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP), valamint az EU és Kanada közötti, véglegesítés alatt álló és már csak ratifikálásra váró szabadkereskedelmi egyezményt (CETA). Véleményünk szerint a TTIP és a CETA megvalósulása esetén súlyosan sérülnének mind az alapvető demokratikus jogok, mind az állampolgárokat és a környezetet védő törvények.

stopttip4.jpg

Címkék: állásfoglalás globális nevelés TTIP

2015.03.08.

Farsang a Work/Place‏ programban - beszámoló

2015. február 14-én került sor a Work/Place program korábban belépett és új tagjainak első találkozására. A farsangi mulatságról Aylar Hojayeva türkmén résztvevőnk írt beszámolót. // The first meeting between the ’older’ and the new participants of the Work/Place program took place on the 14th of February. Aylar Hojayeva, our participant from Turkmenistan wrote you about our carnival celebration.

farsang.jpg

Címkék: beszámoló migráció Work/Place

2015.03.05.

Borsó meg a héja- avagy az első mentor – mentorált találkozó

„Útra kelhettél, mint millióan mások

Bíztál, hogy más cél és más ok hív valahol,

Egy pont a távolból.”

2015. február 6-a, kivételesen hideg péntek van. Hogy egészen őszinte legyek, agyamban még ovis gyerekek nyüzsögnek, testem sem áll egészségügyileg a legjobban, ezért a következő kérdés toporog a fejemben: Hogy fogok én olyan nyitott állapotba kerülni estére, hogy magamba fogadhassak 15 új embert, 15 új komplex személyiséget és történetet? Nyilván Murphy intézte így a körülményeket, úgyhogy nem is dohogok. Inkább a fent idézett dalt énekelgetem magamnak egész délután hangolódásképp…

mentoralt.jpg

Címkék: beszámoló migráció mentorálás Work/Place

2015.03.05.

Mozgáskorlátozottak mozgalma és nemzetközi fejlesztés Sierra Leonéban

Címkék: média videó Sierra Leone nemzetközi fejlesztés

2015.03.02.

Training Catalogue 2015 - 2016

1. COURSE TITLE: Culture in healing, healing in cultures

DATE: July 22nd-26th, 2015.

PLACE: Budapest

KEY WORDS: Communication, cultural difference, holistic approach, medical care

TARGET GROUP: Doctors, nurses, psychologists, birth attendants, and other health professionals

More about the course 

2. COURSE TITLE: Stories from the Field. Intercultural relati­ons in international development

DATE: 4th – 7th August 2015.

PLACE: Budapest

KEY WORDS: International development, humanitarian aid, intercultural communication

TARGET GROUP: Aid workers, professionals of international NGOs, volunteers

More about the course

3. COURSE TITLE: Art, Migration, Adaptation

DATE: 24th-28th August, 2015.

PLACE: Budapest

KEY WORDS: Art, migration, adaptation

TARGET GROUP: Trainers, teachers artists, social workers, youth workers

More about the course

DOWNLOAD OUR TRAINING CATALOGUE HERE

kepzes_blog.jpg

Címkék: művészet tréning English globális nevelés interkulturális képzés

2015.02.28.

In-Situ, training in site-specific theatre tools

IN-SITU, training in site-specific theatre tools is a training programme taking place in Budapest, Hungary from the 11th-18th April 2015 initiated by the Firestarter Network and developed by Makeshift Ensemble (IRL) and Artemisszio Alapitvany (HUN).

When? 11th  – 18th  April 2015

Where? Budapest, Hungary

APPLICATION DEADLINE 9th MARCH 2015

insitu.jpg

Címkék: színház tréning English