2017.01.04.

"Reméljük, még több ilyen lesz" - beszámoló a Losonci iskolában tartott foglalkozásról

A Pearls program keretében november-december hónapokban a  Losonci iskola nyolcadikosaival játékos, non-formális órák keretében készültünk az iskolaválasztásra. Csoportos kompetencia-felmérést tartottunk, sorra vettük a tanulók által választott szakmákhoz szükséges készségeket, s azt, hogy mi mindenre van szükség a sikeres felvételi vizsgához, hogyan dolgozhatunk a képességeink tudatosításán, fejlesztésén. 18 tanuló és a szimbolikus osztálytársként befogadott osztályfőnök vettek részt a programban. Egyik tanuló, Gyuri, így foglalta össze az első benyomásait:

Múlt héten bejött hozzánk két felnőtt nő, Adri és Zsuzsi, az Artemisszió Alapítványtól, akikkel több órát együtt töltöttünk és játékos feladatokat oldottunk meg az osztállyal.

Először egy erdőt csináltunk, amit elneveztünk az „Önismeret erdejének”. Sok fát rajzoltunk, mindenki egyet, amire az életünket írtuk fel majdnem. Felsoroltunk tulajdonságokat, fontos embereket, ajándékokat.

 fa_2.jpgfa_10.jpgfa_8.jpgfa_3.jpg

 

 

 

 

 

Bemutattuk az életünket, mondhatjuk azt is, hogy Adrinak és Zsuzsinak köszönhetően jobban megismertük egymást. Új dolgokat tudtunk meg magunkról és egymásról.

Élveztük nagyon az órákat és reméljük, még több ilyen lesz.

Blazsovics György

 

 

komment

Címkék: PEARLS

süti beállítások módosítása