2016.12.16.

Európai Uniós elismerést kaptunk Brüsszelben

Európai uniós díjat nyertünk a sokrétű, multikulturális magyarországi társadalom érdekében folytatott tevékenységünkért! Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) 2016-os civil társadalmi díjáért meghirdetett pályázat 14 ezer eurós fődíját a migránsok és menekültek magyarországi társadalmi beilleszkedéséhez nyújtott kiemelkedő hozzájárulásáért nyerte el az Artemisszió.

artemisszio_eesc.jpg

A „Building Bridges” nevű programunkban önkéntes mentorok működnek közre, akik a menekülteket a szárnyaik alá veszik, és bevezetik őket a helyi nyelvbe, szokásokba és kultúrába. A migránsok a helyi munkaerőpiacra való felkészítésként szakképzésben is részesülhetnek. 

Az uniós díj átvételekor Brüsszelben Megyery-Pálfay Adrienn Zsuzsanna, a Building Bridges projekt koordinátora azt mondta: „Büszkék vagyunk az elismerésre, és úgy érezzük, a díjjal Európa a civilek munkáját ismerte el. A civilek fellépése nagyon fontos volt egy ilyen léptékű migrációs válság kezelésében, emberek életének megmentésében. Ez a díj fontos és pozitív üzenet a migránsoknak és a menekülteknek. Úgy tekintjük, hogy ezzel a díjjal az EU határozottan elkötelezte magát a békét és menedéket kereső emberek mellett.”

komment

Címkék: migráció menekültek mentorálás Building bridges eesc

süti beállítások módosítása