2016.04.24.

Healthy Diversity. Interkulturalitás a kórházban? Kísérletező kedvünkben voltunk

Több mint egy év után újra megrendeztük az egészségügyi intézmények dolgozói számára kidolgozott interkulturális képzésünket! Újítottunk: A képzés ezúttal hat nap helyett három napig tartott április 21-től 23-ig. Jó hír, hogy a hat napos testvéréhez hasonlóan sikerült akkreditáltatni is, így a résztvevők pontszámot is kaphattak végül, bár saját bevallásuk szerint senki nem azért jött.

head.jpg

A képzés családias körben zajlott, sokak szerint ez volt az egyik előnye. Az egyik résztvevőnk ezt írta: „nagyon sok segítséget kaptam a tréning alatt, ahhoz, hogy a váratlanul kialakult konfliktushelyzeteket hogyan kell, illetve lehet megoldani. A három legjobb dolog: hogy nem voltunk sokan; játékos témafeldolgozás; a tréning előadói nagyon felkészültek!” Köszönjük az elismerést! Jól esik, hiszen izgultunk kicsit. Ezt a képzést ebben a formában most csináltuk először. Erre a Healthy Diversity (HEAD) című projektünk adott alkalmat, hiszen a projekt céljai között szerepel az interkulturális konfliktuszónák feltérképezése, interkulturális esetek gyűjtése és elemzése.  A képzésen tehát főleg eseteket gyűjtöttünk és dolgoztunk fel közösen.

Ezek az esetek egy olyan tanulmánykötet részeit fogják képezni, melyek hat Európai országból hoznak példákat arra, milyen kulturális érzékeny zónák ütközhetnek az egészségügy hétköznapjaiban. Aki kíváncsi az odavezető útra és a végeredményre is, kövesse a HEAD honlapját : http://healthydiversity.eu/. Ott vagyunk a facebookon is: http://healthydiversity.eu/. Érdemes követni.

komment

Címkék: beszámoló egészségügy interkulturális képzés healthy diversity

süti beállítások módosítása