2015.07.22.

Artes módszertani gyűjtemény, bővülő magyar nyelvű részleggel!

Az ARTES közösség célja, hogy megvalósult ötleteket, gyakorlatokat gyűjtsön össze egy helyre különböző művészeti eszközök felhasználásáról, fórumot teremtsen a tapasztalatok megbeszélésére, kurzusok meghirdetésére, eredmények népszerűsítésére. A példák egy része az oktatás valamilyen területén alkalmazták már sikerrel, például a zenét vagy a videó készítést a nyelvtanulás erősítésére , az aktív állampolgárságot, az állampolgári ismeretek átadását segítették fotóval és más digitális eszközökkel vagy értelmileg sérült fiatalok szakiskolás képzésbe vontak be művészeti módszeretek.

artes2.jpg

A gyakorlatok másik részében valamilyen közösségi, társadalmi, szociális célt próbáltak meg elérni művészeti eszközökkel, legyen ez egy városi séta a békéért vagy videó készítési képességek fejlesztése felnőttképzési oktatóknak, akik különböző marginalizált csoportokkal dolgoznak, esetleg sétaszínházi előadás roma fiatalok részvételével.

Az ötletek felvillantásán túl részletes gyakorlat leírások is találhatóak angolul a Learning Path dobozban, például a Fórum Színház módszertanáról ; egy, migránsokkal dolgozó szakemberek művészeti képzésről vagy a Roma kultúra zenén keresztüli oktatásáról.

Az anyagok egy része már magyarul is elérhető a magyar nyelvű aloldalon. A kínálat folyamatosan bővülni fog a következő hónapokban. Szeretnénk, ha az aloldal teret nyújthatna partnerségek kötésére, szakmai párbeszéd kialakítására, véleménycserére, megosztásra.

artes3.jpg

Az Artemisszió Alapítvány augusztus-szeptember során olyan módszertani workshopokat fog tartani, ahol például a fórumszínház vagy a szociális cirkusz egyes eszközeivel ismerkedhetnek majd meg az érdeklődők. Részletek hamarosan!

A platform a www.artescommunity.eu címen érhető el, a projekt részleteivel kapcsolatban Végh Pannit lehet keresni az anna.vegh@artemisszio.hu címen!

Fotók: Warren Richardson

komment

Címkék: művészet Artes

süti beállítások módosítása