2015.05.10.

A világ a bevásárlókosarunkban - Globális nevelés képzés tanároknak a mezőgazdasági kereskedelem példáján keresztül

Okoz-e éhezést a kereskedelem? Milyen hatása van a nemzetközi kereskedelmi rendszernek a fejlődő országokra, az ott élő emberekre, különösen a mezőgazdaságban dolgozókra? Hogyan érdemes ezeket a témákat bevinni az iskolába?

globnev_kepzes.jpg

A globalizációval egyre több szállal kapcsolódunk a világ távoli pontjain lévő emberekhez. Elég egy pillantást vetnünk a bevásárlókosarunkra: banán Ecuadorból, kakaópor Elefántcsontpartról, tea Sri Lankáról, narancs Spanyolországból. A nemzetközi kereskedelem térnyerésével távoli tájak korábban egzotikusnak számító élelmiszerei mindennapi fogyasztási cikké váltak. De milyen áron? A nemzetközi agrárkereskedelem térnyerése nemcsak a fogyasztók életére van hatással, hanem a fejlődő országokban élő kistermelőkére is.

A képzés 2015. május 22-én 9h-13h-ig lesz az Európa Pontban (Budapest, II, Lövőház u. 35.)

A képzésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: Artemisszió Alapítvány / edina.tarjan@artemisszio.hu / 1 413 65 17.

A program a Fejlesztés Európai Éve alkalmából, a Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetséggel együttműködve, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.

komment

Címkék: aktuális tréning globális nevelés

süti beállítások módosítása